3 tapaa paeta arkea hetkeksi

*Barcelona-matkaopas on saatu blogin kautta

 

Joskus todellisuutta on hyvä paeta hetkeksi jonnekin ihan muualle. Silloin kun todellisuus tuntuu liian kovalta, miksi hetken pako olisi väärin. Silloin voi kerätä voimia kohdata raskaita ja hankalia asioita. Joskus ne hankalat asiat voivat olla hyvinkin arkisia, toisaalta ne voivat olla myös asioita, jotka muuttavat koko elämän suunnan. Olin perjantaina leikkauksessa, joka muutti elämäni. Asioista, jotka ennen tuntuivat itsestään selviltä, olikin tullut yhdessä hetkessä jotain ihan muuta. Sen lisäksi, että kehoni tarvitsee aikaa toipua fyysisesti leikkauksesta, mieleni kaipaa taukoja kaiken käsittelystä. Sitä varten minulla on ollut matkaoppaat, vanhat kotimaiset elokuvat sekä antiikkikaupat netissä.

1. MATKAOPPAAT

 

Leikkauksen jälkeen olen paennut arkea välillä haaveisiin. Sen sijaan, että makaisin vaan sohvalla ja murehtisin, olen matkustanut mm. Barcelonaan, Madeiralle ja Intiaan kirjan kansien välissä. Haaveillut niistä kokemuksista, jotka odottavat, kunhan olen kerännyt riittävästi voimia ja toipunut. Ajatuksilla on merkittävä voima ja negatiiviset ajatukset hidastaisivat toipumistani, miksi siis en voisi paeta haaveisiin onnellisista hetkistä hetkeksi?

 
Ikkunallacom4
 

Matkaoppailla on minulle monta eri merkitystä. Ne ovat vähän niin kuin kartta siitä mitä paikkoja olen nähnyt ja samalla ne ovat kartta niistä paikoista, jonne haaveilen matkustavani. Barcelonassa olen käynyt vuosia sitten, mutta kaupungilla on vielä paljon tarjottavaa. Eikä minulle kelpaa ihan mitkä tahansa matkaoppaat, vaan niiden kautta minun pitää päästä kohteen tunnelmaan, niin hyvin kuin se kirjan sivujen välityksellä on mahdollista. Pieni opas täynnä tekstiä ravintoloista, joita välttämättä ei enää edes ole olemassa, ei herätä matkakuumetta. Sen sijaan kuvat paikoista, joiden tunnelma herättää tunteita ja muistoja, nostavat matkakuumeen entistä korkeammalle.

 

Miksi siis en voisi paeta haaveisiin onnellisista hetkistä hetkeksi?

 

Sain blogin kautta luettavaksi Tripsterin Barcelonan matkaoppaan. Sen sivujen kautta olen nyt pari viimeistä päivää paennut tylsyyttä ja kipuja espanjalaisille viinitiloille ja Barcelonan katutaiteen maailmaan. Vaikka tästäkin matkaoppaasta löytyy vinkkejä ravintoloista, joita ei välttämättä enää vuoden päästä ole, opas tarjoaa ideoita paikkoihin, jotka pysyvät paikoillaan vuodesta toiseen. Olen aina ollut Lonely Planetin matkaoppaiden uskollinen lukija, mutta Tripsterin matkaopas kuuluu ehdottomasti samaan sarjaan Lonely Planetin oppaiden kanssa, joskin Tripsterille plussana se, että se on kirjoitettu suomeksi, jos iskee laiskuus, eikä jaksa miettiä asioita vieraalla kielellä.

 
Ikkunallacom6
 

2. VANHAT KOTIMAISET ELOKUVAT

 

Kuinka turvallista onkin hetkeksi karata tuohon maailmaan, jossa rakkaus voittaa aina.

 

Tavallisesti en juurikaan katso telkkaria. Omistan sellaisen pienen telkkarin, juuri ja juuri pöytäkoneen näytön kokoisen. Avaan sen yleensä silloin kun olen kipeä. Tosin silloinkaan harvemmin sieltä tulee mielenkiintoista ohjelmaa, ja päädynkin tilaamaan kuukaudeksi Netflixin tai vastaavan. Matkaoppaiden nostattaman matkakuumeen vuoksi, ja sen vuoksi, ettei vieläkään tilille tupsahda itsekseen matkakassaa, joudun muutamista turhuuksista luopumaan. Sen sijaan olen löytänyt YleAreenan vanhat kotimaiset elokuvat, ja ihan ilmaiseksi.

 
Ikkunallacom2
Ikkunallacom3
 

Todellisuudessa elämä on aika usein kaukana romanttisista elokuvista, mutta kukapa meistä ei joskus haaveilisi prinssistä (tai prinsessasta), joka tulisi valkoisella ratsulla pelastamaan pyykkivuoren tai työpaperivuoren takaa. Yhdessä ratsastaisimme vapaina kohti kukkien täyttämiä peltoja pilvien luodessa ainoastaan vaaleanpunaisia varjoja. Tämä on aika kaukana tämän hetkisestä maailmastani, mutta kuinka turvallista onkin hetkeksi karata tuohon maailmaan, jossa rakkaus voittaa aina.

 

3. SISUSTUSSHOPPAILU NETISSÄ

 

Toisen roska tulee olemaan minun aarre.

 

Kirpputorien kiertäminen löytöjen toivossa on ihanaa. Onneksi nykyaika on mahdollistanut monen kirpputorin ja vanhoja tavaroita myyvän liikkeen toiminnan myös verkossa silloin kun kotoa ei pääse liikkeelle. Perinteisten FinnishDesignShopin lisäksi olen löytänyt muutaman muunkin ihanan vanhoja tavaroita myyvän nettikaupan. Yksi niistä on Retronomi , jonka tarjonnasta löytyy mm. vanhoja Arabian astioita ja Marimekon peltipurkkeja. Aarrerati on toinen kauppa, josta löytyy sisustusesineiden lisäksi myös retrohuonekaluja. Kolmantena selaan aina Antiikkiliike Rakkaat Esineet valikoiman läpi. Ihan holtittomaksi en tässäkään suhteessa voi heittäytyä, mutta parhainta tässä onkin juuri tehdä niitä löytöjä. Tällä hetkellä etsin eteiseen kynille sopivaa purkkia, jonne ne katoaisivat piiloon, mutta vielä sopivaa ei ole löytynyt. Toisen roska tulee olemaan minun aarre.

 
Ikkunallacom
 

Millaisia tapoja teillä on paeta arkea?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  NelliL

  Itse laitan googlemapsin ja lennän minne haluan, laitan katunäkymät ja kierrän eri maissa katuja pitkin…Useimmiten kyllä teen sen Kazimierziin sen matkan mutta olen kiertänyt monta maata tällä tavalla.
  Useasti hyppään pyöräni selkään ja lähden seikkailemaan Helsinkiin. Polkypyörällä kun matkustaa näkee ihan erilaisen Helsingin mitä se on autolla ajaessa.
  Ompelu ja neuleet, neuleet yhdistän leffoihin, myös kotimaisiin mutta myös muihin pohjoismaisiin leffoihin ja sarjoihin.

  29.5.2018 at 09:55 Reply
 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Varmaankin sarjat ja elokuvat ovat se kaikista helpoin ja yleisin keino paeta arkea, Netflix on kätevä 😀

  29.5.2018 at 10:03 Reply
 • Avatar
  Satu-Johanna Bom

  Rakastan matkaoppaita, sitä kun kirja on kädessä! ❤️ Pakenen myös Blogeihin katsomaan muiden matkoja!

  29.5.2018 at 10:06 Reply
 • Avatar
  Tuula / Tuula's life

  Sinulla on mainioita tapoja paeta arkea. Minä lähden useasti kävelylle luurit korvissa ja kuuntelen äänikirjoja. Arkinen ja tylsä ruohonleikkuukin sujuu paremmin kirjoja kuunnellessa. Ja katselet vanhoja Suomi-leffoja, aivan ihanaa. Minun nuori kummityttöni on Suomifilmifriikki. Ja minusta se on niin kivaa. Hyvä harrastus.
  Kiitos kivasta postauksestasi. Ja aurinkoista viikkoa!

  29.5.2018 at 10:24 Reply
 • Avatar
  Anu / Matkataan Mutkitellen

  Monesti kun on kiire, miettiin mitä kaikkea tekisi kun olisi aikaa ja kun on aikaa ei osaa tehdä mitään. Ihanasti olet käyttänyt ajan ja tehnyt juuri sitä mistä nautit, näin pitääkin, mikä sen parampaa lääkettä on paranemiseen. Oma top 3 on vähän samansuuntainen sisustus/puutarha ohjelmat, virtuaalimatkustus ja amerikkalaiset sitcomit.
  Tsemppiä ja paranemisia!

  29.5.2018 at 14:45 Reply
 • Avatar
  Mari_Shopaholic

  Kivoja vinkkejä! Etenkin vanhoja matkaoppaita on ihana lukea, tulee aina lomafiilis 🙂

  29.5.2018 at 18:51 Reply
 • Avatar
  Karoliina Kazi

  Minäkin seikkailen vanhojen kippojen ja kuppien maailmoissa ja haaveilen suloisista kattauksista. Matkablogit ovat toinen suosikkini ja hyvät kirjat myös!

  30.5.2018 at 00:39 Reply
 • Avatar
  matkalla

  Matkablogit, matkalukeminen ja oma matkablogon tekeminen on parasta arjen tappajaa unohtamatta matkan suunnittelua! Sisustaminenkin on mukavaa mutta minusta tuntuu, että en saa siitä irti netin kautta kuin siten, että lähden kiertämään kauppoja.

  31.5.2018 at 17:23 Reply
 • Leave a Reply