Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️

Follow Me!

 • 6 terveellistä evästä, jotka voi ottaa lentokoneeseen

   

  Viikon päästä suuntaan kohti Madeiraa. Koska kyseessä on Finnairin lomalento, ateriat lennolla ovat lisämaksullisia. Lähes kuuden tunnin lentoa ei jaksa syömättä mitään, enkä ole innostunut maksamaan pienestä piirakkapalasta 14 euroa, joten omat eväät tulevat tarpeeseen.

  En ole ainoastaan kerran tai kaksi saanut lentokoneruuasta vatsan sekaisin. Olen muutenkin herkkävatsainen ja normaalista poikkeavat ruokailutottumukset aiheuttavat todella helposti turvotusta ja vatsakipua. Lomalla ei kannatta liikaa miettiä ruuan terveellisyyttä, mutta jos vatsa on kipeä koko ajan, ei lomastakaan pysty nauttimaan täysillä. Kipeällä vatsalla pitkä lento tuntuu entistä pidemmältä.

   

  Tiedätte varmaan ne lentokoneen ateriaboksien koot. Niihin ei kovin suurta annosta mahdu, ja todennäköisesti vaikka tilaisi kyseisen annoksen, pidemmälle lennolle pitäisi lisäksi ottaa mukaan vähän omia eväitä. Tuolla 14 eurolla saakin hankittua jo hyvät terveelliset eväät, kunhan vaan osaa valita sellaisia raaka-aineita, jotka saa turvatarkastuksesta läpi. Jos on epävarma saako jotain tuotetta ottaa mukaan, voi sen tarkistaa Finavian sivuilta.

   

  Näitä pakkaan myös muutaman mukaan ruumaan menevään laukkuun, jotta niitä on myös kotimatkalle, sekä päiväretkille varaevääksi.

   
  lentokone eväät5
   

  6 TERVEELLISTÄ EVÄSTÄ LENTOKONEESEEN

   

  1. Porkkanat

   

  Kaupasta saa ostettua helposti naposteluporkkanoita, mutta niiden hinta on kyllä aika törkeä. Kilo tavallisia porkkanoita maksoi euron ja sellainen 250g pussi naposteluporkkanoita 2,5 euroa. Varsinkin Suomesta lähtiessä halvemmalla pääsee, kun on pilkkoo porkkanat kotona minigrip-pusseihin.

   

  2. Marja-pähkinäsekoitus

   

  Olen erityisesti tykästynyt Lidlista saataviin pikkupusseihin, joita on todella helppo kuljettaa mukana myös arjessa. (Näitä pakkaan myös muutaman mukaan ruumaan menevään laukkuun, jotta niitä on myös kotimatkalle, sekä päiväretkille varaevääksi.)

   

  3. Lounassämpylä/patonki/leipä

  Ruisleipä, jonka päällä on avokadoa, mozzarellaa ja rucolaa, ravitsee ja täyttää vatsan vähintäänkin yhtähyvin, jopa paremmin, kuin pieni lentokoneen ateria. Itse täytetty leipä ei sisällä juurikaan lisäaineita, kun lentokoneen aterioista usein löytyy useampikin lisäaine.

   

  Mukaan lähtee aina retkilusikkahaarukka-yhdistelmä, jonka olen todennettu todella käteväksi myös ihan arjessa.

   
  lentokone eväät
   

  4. Proteiinijuoma jauhoista

   

  Oma juomani sisältää Fastin banaanin makuista proteiinijauhoa. Se sisältää vain heraa, punaista banaanijauhetta, kalaharin suolaa ja steviaa. Arjessa pyrin välttelemään erilaisia makeutusaineita, vaikka ne olisivatkin luonnollisempia kuin teolliset, mutta en halua tehdä elämästä hankalaa, ja jos makeutusaineet helpottavat tilannetta, en stressaa niiden satunnaisesta käytöstä. Lisäksi laitan joukkoon Puhdistamo Kollageeni Sport-smoothiejauhetta. Kollageeni edistää ihon kosteustasapainoa ja lentokoneilma on aikamoinen kirous iholle. Ei ole epätavallista, että lennon jälkeen naamaa kiristää. Aamulennoille varsinkin lisään vielä vähän macaa joukkoon, jotta saan vähän lisäpotkua päivään. Näitä voi valmistaa myös useamman minigrip-pussiin, jolloin niitä on helppo nauttia usemmankin kerran pitkän lennon aikana.

   

  5. Hedelmät

   

  Kannattaa suosia kovempia hedelmiä, kuten esimerkiksi omenoita tai päärynöitä. Ne säilyvät parempina myös siellä käsimatkatavaroiden pohjalla.

   

  6. Maissikakut

   

  Maustamattomat maissikakut maistuvat mielestäni aika pahvilta ja monet maustetut puolestaan ovat hyvin teollisia ja maku tulee keinotekoisista aromeistä. Terveellisiksi niitä ei oikein millään voi sanoa. Friggsiltä onneksi löytyy terveellisiä maustettuja maissikakkuja, jotka sisältävät proteiinia sekä vitamiineja ja hivenaineita. Maku tulee niissä oikeista mausteista, kuten suolasta ja yrteistä.

   
  lentokone eväät6
   

  Lisäksi mukaan lähtee aina retkilusikkahaarukka-yhdistelmä, jonka olen todennettu todella käteväksi myös ihan arjessa, jos päivät on pitkiä ja välipaloja on ostettava kaupasta pitkin päivää. Vesipullot maksavat lentokentällä kohtuuttoman paljon ja otankin aina tyhjän pullon mukaan, jonka täytän sitten lentokentällä. Suomessa ei tarvitse pelätä veden laatua, ja sillä uskaltaa helposti täyttää pullon, mutta maailmalla kannattaa selvittää, että onko hanavesi juotavaa.

   

  Monesti sanotaan, että hanavesi ei ole juomakelpoista, mutta paikalliset juovat sitä kuitenkin koko ajan. Taustalla voikin olla veden bakteerikanta, joka on niin erilainen kuin esim. Suomessa, jolloin vedestä todennäköisesti menee vatsa sekaisin. Minulla on ollut mukana myös täysin kuiva kivennäisvesipullo, mutta olen joutunut sen jättämään turvatarkastukseen. Samanlaista tilannetta ei ole koskaan käynyt juomapullon kanssa, joten jos haluaa pelata varman päälle, suosittelen ottamaan juomapullon mukaan.

   
  lentokone eväät4
   

  Onko teillä lennoilla omia eväitä mukana? Millaisia eväitä suositte?
 • Joko luit nämä postaukset

  13 Comments

 • Avatar
  Reply Katta /Arki(paska)ruokaa 16.8.2018 at 06:42

  Tosi hyödyllinen juttu, kiitos! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 27.8.2018 at 18:56

   Mukava kuulla, että tästä postauksesta on hyötyä. 🙂

 • Avatar
  Reply Eve, Jetlaggies 16.8.2018 at 11:42

  Hyvä havainto eväiden tarpeellisuudesta:)! Joissain maissa (esimerkiksi Aasiassa on hyvin tavallista) kaikki roudaavat omia ruokiaan lennolle. Siellä sitten toiset vetävät hampparia, toiset nuudelikeittojaan ja subejaan samassa sievässä rivissä. Ilmassa leijaileva haju voi tästä syystäkin olla lennoilla välillä aika jännä, kun kyse on sentään säilötystä lämpimästä ruuasta 😉 Hedelmät (kovat ja kovakuoriset, jotka eivät muhjaannu käsimatkatavaroissa) ja kentiltä ostetut smoothiet ovat olleet meidän mielestämme tosi käteviä. Samoin Suomesta lähdettäessä ihan tavalliset karjalanpiirakat. Me olemme roudanneet omia eväitä lähinnä moniruokarajoitteisen kasvissyöjän tarpeisiin, sillä koskaan ei voi tietää, miten täyttäviä rajoitusten vuoksi ovat lentokoneen omat kasvispöperöt, eikä kaikilta kentiltäkään löydy aina ruokavammaiselle kummoisia palanpainikkeita. Pähkinä-siemen-pussien kanssa kantsii olla varovainen. Otimme niitä mukaan Uuteen-Seelantiin, mutta sitten pähkinänälkä ei yllättänytkään koko pitkän matkan aikana. Viime tipassa muistimme heittää pussin roskiin ennen maahantulotarkastusta, jossa noita snackseja ei todellakaan olisi saanut olla mukana:D:D:D

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 16.8.2018 at 18:09

  Eväsleivät teemme jos kotiin olisi jäämässä leipää ja päällisiä – joskus ne kyllä tulee syötyä jo lentokentällä, sillä kentälläkin ruoka tapaa olla hinnoissaan.
  Proteiinipatukoita on aina matkassa, joskus kun ateriaa joutuu yllättäen odottamaan pitkäänkin kun lennon lähtö viivästyy, bussi jää ruuhkaan tai milloin mistäkin syystä.

 • Avatar
  Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 16.8.2018 at 21:07

  Pitkillä lennoilla kyllä. Pähkinöitä, suklaata, hedelmiä. Harvoin on voileipiä tehty.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 27.8.2018 at 19:04

   Pähkinät ovat siitä hyviä, että ne säilyvät, jos ei tulekaan niitä syötyä. Suklaan kanssa usein on ongelmana mulla, että se sulaa.

 • Avatar
  Reply Jenni 17.8.2018 at 07:02

  Pieni naposteltava todellakin on hyvä juttu reissussa, lasten kanssa etenkin liputan omien eväiden perään kun se kiukkunälkä saattaa loikata ihan mistä vaan milloin vaan 😀 !

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 27.8.2018 at 19:03

   Kiukkunälkä saattaa iskee vähän isommillekin 😀

 • Avatar
  Reply Marjo 17.8.2018 at 13:27

  Joskus nappaan kentältä mukaan heldelmiä lennoille. Myös erilaiset leivät ja patongit ovat helppoja syödä lennolla.
  Olen allerginen pähköille ja manteleille joten miään valmissekoituksia en voi käyttää. Rusinoita tulee kyllä syöty
  ja ne toimivat myös välipalana.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 27.8.2018 at 19:02

   Kentältä on hyvä ottaa mukaan hedelmiä. Useita hedelmiä saa kuitenkin vietyä turvatarkastuksen läpi, joten edullisemmalla pääsee, kun ostaa jo etukäteen hedelmät. Hedelmien kanssa pitää kuitenkin muistaa, että joihinkin maihin niiden tuominen on ankarasti kielletty, ja jos jää tullissa kiinni, saattaa napsahtaa ihan kivat sakot.

 • Avatar
  Reply Martta / Martan Matkassa 17.8.2018 at 21:39

  Minä luulin että Finskin pidemmillä matkoilla tarjotaan vielä ruokailu, mutta ei ilmeisesti. Itse otan usein mukaan jonkun valmiin kolmioleivän tai patongin eli ei mitään kovin terveellistä….

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 27.8.2018 at 18:58

   Mannerten välisillä reittilennoilla tarjotaan, mutta lomalennoilla kaikki ruuat ovat olleet mielestäni jo vuosia maksullisia. Mehua ja vettä saa ilmaiseksi, mutta niillä ei ihan kuuden tunnin lentoa jaksa.

 • Avatar
  Reply Nina 17.8.2018 at 22:35

  Itse otan usein myös omia eväitä mukaan koska inhoan lentokoneiden ja lentokenttien valikoimaa joka on vielä kaiken lisäksi ihan sairaan hintaista. Mieheni aina nauraa minulle kun pakkaan omat eväät. Onneksi nykyään saa kaupoista paljon terveellisiä proteiinipitoisia välipaloja 🙂

 • Leave a Reply