Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Appelsiinilla höystetty paella

  Suomessa ollessa kaipaan muistoja maailmalta. Makumuistot ovat niitä vahvimpia muistoja. En välttämättä muista millaisia tunteita jokin nähtävyyden näkeminen minussa herätti, mutta muistan ne maut ja hetket, jotka herättivät minussa tunteita. Espanjan matkoista on jo pidempi tovi, mutta muistan sen mahtavan paellan, jota söin eräänä iltana rantaravintolassa. Lähelle samaa tunnelmaa pääsen valmistamalla ruokaa ja nauttimalla sitä yhdessä läheisten kanssa.

  Täysin samaa makua en saa tehtyä, mutta olen löytänyt oman reseptini paellaan. Oman säväykseni siihen luon appelsiinilla, joka tuon samaan aikaan makeutta ja happamuutta. Tämän valmistaminen on suhteellisen nopeaa, ja kerralla saan isomman satsin, josta riittää useammalle tai useampaan kertaan.

  P2042854
   

  Appelsiinipaella

   

  1 l vettä
  2 dl valkoviiniä
  1 kpl Fond du Chef-kanafondia
  3 dl riisiä
  ½ appelsiinin mehu
  0,5 g sahramia

   

  450g kanaa
  200g chorizo-makkaraa
  150g katkarapuja
  400g tomaattimurskaa
  lisäksi sipulia ja paprikaa

  P2042864

  Riisin keitän kanaliemessä, johon lisään valkoviinin. Tällä kertaa käytin kanaliemen valmistuksessa puolet suositellusta Fond du Chef- kanafondin määrästä, sillä suolaisuutta ruokaan tuo chorizo-makkara ja makua valkoviini sekä sahrami. Sahrami onkin paellan tärkein mauste, josta ei kannata luopua, vaikka se onkin melko kallista. Sahramin lisään vasta siinä vaiheessa, kun riisi on valmista. Tässä vaiheessa lisään myös appelsiinimehun. Mehukkaimman ruuan saa, kun muistaa laittaa kanan vasta kuumalle pannulle. Kypsennetyn kanan sekaan lisään tomaattimurskan. Katkaravut kannattaa sulattaa hieman lämpimän veden alla ja valuttaa hyvin, jottei paellasta tule liian vetistä. Riisin sekaan sekoitan tomaatti-kanasekoituksen, katkaravut ja chorizo-makkaran. Sekoitan kaikki ainekset hyvin sekaisin. Allergian takia itse en lisää reseptiin sipulia enkä paprikaa, mutta suosittelen niitä ehdottomasti lisäämään. Niiden määrä ei ole niin tarkkaa. Lopussa kannattaa vielä tarkistaa ruuan suolaisuus, sillä makkaroiden suolamäärissä on eroja, toisen makkaran suolaisuus riittää, mutta toiset makkarat vaativat vielä suolan lisäämistä.

   

  Paellan kanssa voi tarjoilla raikasta vihersalaatti makean balsamicon kanssa sekä täyteläisen punaviinin kera. Täyteläinen punaviini sopii hyvin voimakkaiden makujen rinnalla. Jos mieluummin suosit valkoviinejä, sopivan hapokas viini täydentää chorizon rasvaisuutta.

  P2042845

  Herättääkö maut teissä muistoja matkoista tai hetkistä?
 • Joko luit nämä postaukset

  6 Comments

 • Avatar
  Reply Minna 9.2.2018 at 22:25

  Appelsiini paellassa kuulostaa kyllä hyvältä 😊 voisin itsekin kokeilla kasvisversiona!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 20.2.2018 at 09:27

   Kyllä, ja kanan voisi korvata esim. tofulla tai soijasuikaleilla.

 • Avatar
  Reply Marjo 9.2.2018 at 22:38

  Paella herättää muistoja Espanjasta ja tarkemmin Ibizasta vuosien takaa! Takana todella kuuma päivä rannalla ja illalla eteen kannettiin höyryävä paella, joka maistui ihan taivaalliselta. Olisi tehnyt mieli nuolla lautanen ruokailun jälkeen…niin hyvää se oli. Kyllä tietyt ruokalajit herättävät muistoja paikoista, matkoista ja ihmisistä myös.
  Muistan myös tietystä pasta reppureissun Roomaan ja ihanan pienen osterian lähellä rautatieasemaa.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 20.2.2018 at 09:28

   Minullakin on ihania ruokamuistoja Italiasta.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 10.2.2018 at 10:40

  Yhdistän paellaan ajatuksena katkaravut – enkä pidä niistä – joten tapaan hylätä ajatuksen paellasta.
  Appelsiinit ovat kuitenkin tämän hetken ruokaa ja olisi kiva käyttää niitä muutenkin kuin syömällä sellaisenaan – ehkä pitäisi harkita. Kaipa ne katkaravut voisi vaan jättää pois 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 20.2.2018 at 09:26

   Katkaravut voi hyvin jättää pois, muutenkaan resepti on usein suuntaa antavia, ja niitä voi muokata oman maun mukaan.

  Leave a Reply