Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Kuuman kelin pelastus
  – aprikoosi-kookosvesimehujää

   

  Olen todellakin kesän lapsi, syntynyt juuri kesän kynnyksellä, ja nämä viime viikot ovat saaneet kuin uudesti syntyneeksi. Kylmä mehujää viilentää täydellisesti, mutta usein kaupan mehujäistä jää suuhun sokerinen maku. Mehujäiden tekeminen itse onkin tosi helppoa ja saa tehtyä juuri omaan makuun sopivia.


   

  Makea ja suolainen yhdessä vievät kielen mennessään.

   

  Meillähän on ollut täällä ihan helteitä. Eilenkin mittari näytti 27 astetta ja oli oikeasti kuuma. Kesäisin lämpö herättelee myös jäätelöhampaan, ja jäätelöt maistuvatkin erityisen hyvältä juuri kesäisin. Näillä helteillä, joita meillä on ollut, kylmä virkistää sekä kehoa että mieltä. Kuumalla ilmalla kyllä muistaa juoda, itseasiassa tulee juotua aika paljonkin. Hikoilu ja lisääntynyt veden juonti saa aikaan heikon olon, jos ei muista syödä suolapitoisia ruokia. Kookosvesipohjaisissa mehujäissä viilennys ja suolan saanti ovat samassa paketissa, ja kaiken kukkuraksi se maistuu hyvältä. Ainakin itse rakastan kontrasteja eri makujen välillä, jolloin makea ja suolainen yhdessä vievät kielen mennessään.

   
  kookosvesi_mehujää_ikkunalla5
  kookosvesi_mehujää_ikkunalla2
   

  Onko kookosvesi tuntematon? Moni on varmasti kuullut puhuttavan kookosvedestä, mutta kaikkien mukaan se ei vielä ole lähtenyt. Maultaan kookosvesi ei maistu itse kookokselta, maku on enemmänkin suolainen ja melko neutraali, ehkä hieman pähkinäinen. Itse en tykkää kookosveden mausta yksistään, mutta vähän lisäämällä siihen vaikka sitruunamehua tai jotain muuta mehua, siitä tulee oikein erinomainen janojuoma kuumiin päiviin.

   

  ”Kookosvesi on luonnon oma täydellinen urheilujuoma, jossa on luonnostaan juuri oikea määrä elektrolyyttejä. Se on täydellinen nesteyttäjä ja janon sammuttaja. Luontaisesti vähäkalorinen kookosvesi on valmistettu parhaista valikoiduista vihreistä kookospähkinöistä. *

   
  kookosvesi_mehujää_ikkunalla3
   

  Mehujään valmistaminen on helppoa. Tosin kookosvesi jäätyy suolaisuuden vuoksi hieman hitaammin kuin esimerkiksi pelkkä mehu, joten se kannattaa huomioida valmistusajassa.

   

  Aprikoosi-kookosvesimehujää

   

  5 dl kookosvettä

  1 dl aprikoosipyrettä

  agave-siirappia

  kiwi-hedelmiä

  mustikoita

   
  kookosvesi_mehujää_ikkunalla4
   

  Kuori kiwit ja puolita ne. Viipaloi puolikkaat hedelmät ja laita mehujäämuottien pohjalla pari viipaletta kiwiä. Mausta kookosvesi maun mukaan agave-siirapilla. Itse käytin n. 2 rkl siirappia tuohon 5 dl kookosvettä. Kaada makeutettu kookosvesi muotteihin niin, että kiwit juuri peittyvät. Pakasta, kunnes on jäätynyt. Kun kiwien päälle kaadettu kookosvesi on jäätynyt, laita muotteihin pari mustikkaa ja kaada päälle kookosvettä. Pakasta taas. Lopuksi sekoita loppuun kookosveteen aprikoosisose sekaan ja kaada muotteihin. Pakasta.

   

  Itselläni meni pakastusprosessiin vuorokausi, mutta en todellakaan ollut koko ajan vahtimassa, että onko mehujäät tarpeeksi pakastuneita, vaan tarkastusten välillä saattoi olla jopa 6 tuntia.

   

  Yksi viime päivien parhaimpia hetkiä onkin ollut istahtaa parvekkeelle, nostaa jalat ylös, avata matkalehti ja nauttia kookosvesimehujäätä.

   
  kookosvesi_mehujää_ikkunalla
   

  Millasia hellesäiden helpotuksia teillä on?
 • Joko luit nämä postaukset

  8 Comments

 • Avatar
  Reply Maisa80 3.6.2018 at 20:56

  Mehujäät on helteellä ihan jees, mutta vielä ei ole tullut mehujäätä syötyä. Juon helteellä kivennäisvettä mielellään, jotenkin silloin pelkkä vesi ei maistu. En ole kuullut aiemmin kookosvedestä. Voi olla hyvääkin. Mehujääresepti kuulostaa mielenkiintoiselta! 😎

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:08

   Tykkään itsekin juoda välillä kivennäisvesiä, ja joskus aikoinaan niissä oli suolojakin, jotka oli helteellä hyväksi. Nykyään aika harva kivennäisvesi sisältää enää suoloja.

 • Avatar
  Reply NelliL 4.6.2018 at 12:13

  Hauskat hymynaamat vilkkuu siellä mehujäissä 🙂 Meillä myös tehdään erilaisia mehujäitä kesällä, useimmiten kyllä jogurtti-jäätelöitä.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:11

   Jogurttijäätelö on kyllä herkkua. Teen välillä itsekin siitä jädeä.

 • Avatar
  Reply Mari_Shopaholic 4.6.2018 at 19:35

  Oi mikä herkku, näyttää niin hyvältä!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:15

   Kannattaa kokeilla tehdä näitä. Niitä voi sitten maustaa oman maun mukaan.

 • Avatar
  Reply Marjo 6.6.2018 at 11:14

  Kookosvesi on tuttua ja nämä sinun tekemät mehujäät näyttävät ihan herkullisilta.
  Olen itse syönyt nyt helteillä luvattoman paljon jäätelöä mutta on ainakin viilentänyt
  mukavasti. Ihan hyvä, että pahimmat helteet ovat hetkeksi väistyneet.
  Pieni sadekin tekisi hyvää luonnolle.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 6.6.2018 at 22:16

   Onneksi nyt on hieman satanut parina edellisenä päivänä, mutta kunnon rankka sade kyllä virkistäisi ilmaa. Itse olen jäänyt koukkuun Daim-tuutteihin, mutta pakko pitää kohtuus niissä.

  Leave a Reply