Arkiaamun aamiainen Pirittassa

 

Aamiaisen sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Jokainen ateria on tärkeä, mutta hyvällä aamiaisella on mukavampi aloittaa päivä. Näinä aurinkoisina ja helteisinä päivinä ei huvita istua yhtään sisällä, vaan aamiaisesta lähtien pitää päästä aurinkoon. Hakaniemestä löytyy ihana kahvila-ravintola Piritta, jonka terassilla voi aamiaisen lisäksi nauttia veden liplatuksesta.


P1013252
 

En uskalla heittää hukkaan yhtäkään aurinkoista hetkeä

 

Mikä olisikaan täydellisempi tapa aloittaa aamu kuin ravitseva aamupala auringossa kirsikkapuiden kukkiessa vieressä. Aurinko lämmittää ja kukkamekkokin tuntuu liian paljolta. Jos olisin ollut mökillä, olisin valinnut päälleni uimapuvun. Pieni lahdelta puhaltava tuuli viilensi onneksi hieman. Moni hakeutuikin varjoon jo aamuyhdeksältä paahtavalta auringolta, mutta kuinka kauan tätä kestää. En uskalla heittää hukkaan yhtäkään aurinkoista hetkeä, sillä on mahdollista, että loppukesän sataa. Kesän lapsena on vaikea kuvitella, että saisin auringosta tai lämmöstä liikaa. Sisäinen lapseni toivoo aina olevan kesä.

 
P1013236
P1013240
 

Aamupalabuffet

 

Leipä oli itsetehtyä, tai ainakin kuohkeutensa puolesta se siltä maistui.

 

Hotellien aamupalat ovat luksusta, mutta harvemmin jaksan kaikkia herkkuja sieltä maistella. Tai ainakin sen jälkeen on hirveä ähky, ja päivän aloitus ei enää olekaan niin mukava. Sen sijaan arvostan perusaamiaisvalikoimia, joka myös Pirittasta löytyi. Oli tarjolla leipää ja sen päälle leikkeitä, juustoa ja vihanneksia. Leipä oli itsetehtyä, tai ainakin kuohkeutensa puolesta se siltä maistui. Kotona harvemmin syön leipää ja sen vuoksi leivän laadulla on minulle suuri merkitys aamiaista kodin ulkopuolella nauttiessa. Kuohkea lepä on minulle jotenkin laadun merkki, oli se sitten itsetehtyä tai leipomosta tullutta. Puuron sekaan sai valita pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja muutamaa erilaista hilloa. Turkkilaisen jogurtin kanssa oli hedelmäsalaattia ja mysliä. Kovempaan nälkään tarjolla olisi ollut vielä pekonia ja munakasta. Aamuiseen herkkutteluun tarjolla oli munkkeja sekä sini- ja valkohomejuustoa. Kaiken tämän kruunasi kupillinen kahvia ja lasillinen täyteläistä appelsiinimehua.

 
P1013241
P1013250
 

Hintaa buffetilla oli 9,50€, joka on noin puolet hotellien aamiaisten hinnoista. Aamiainen on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 9-10:30. Viikonloppuisin tarjolla on brunssi.

 

 

P1013260
 

Millainen on teidän hyvä aamun aloitus?
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Avatar
  Ansku / Say It Anyway.

  Aamulenkki koirien kanssa muun kaupungin vielä nukkuessa 🙂

  7.6.2018 at 19:06 Reply
 • Avatar
  hanna

  Hei ihan mahtava vinkki, kiitos! Jos suunnille eksyy niin täytyy pitää mielessä jo monipuolisuutensa sekä edullisen hintansakin takia!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  7.6.2018 at 21:59 Reply
 • Avatar
  Hanna-MariA

  Ihania kuvia! Ja nam, mikä aamupala 🙂 Oma hyvä aamu alkaa kiireettömällä kahvihetkellä ja mieluiten siihen kylkeen herkullinen aamupala. Aamun sanomalehteä unohtamatta 🙂

  8.6.2018 at 14:21 Reply
 • Avatar
  souliina

  Aivan ihanan näköiset maisemat ja herkullinen aamupala. Kieltämättä on ollut niin kuumia päiviä, että pelkkä uimapuku olisi riittänyt 🙂
  Hyvä aamun aloitus= vapaapäivä ja iso muki teetä 😀

  10.6.2018 at 21:51 Reply
 • Leave a Reply