Kesä on tullut, kun aurinkolasit löytyvät silmiltä


*Yhteistyössä Instrumentarium

Vihdoinkin kesä on tullut! Eilen ulkona jo tarkeni t-paidassa ja rohkeimmat ottivat jo aurinkoa bikineissä. Talvisin auringon paistaessa, aurinkolasit jäävät kuitenkin kaapin perälle. Ensimmäiset kesänmerkit ehdottomasti siinä, että saa kaivettua aurinkolasit esiin talven jälkeen. Pääsin taas yhteistyössä Instrumentariumin kanssa ihastelemaan tämän kesän uusia aurinkolasimalleja.

Täydellinen kesähetki onkin istua meren rannalla nauttien tuoreita mustikoita uusien aurinkolasien kanssa.

 

Aurinkolasien lisäksi kesän ehdottomia merkkejä ovat tuoreiden marjojen löytyminen yhä useamman kaupan hyllyiltä. Täydellinen kesähetki onkin istua meren rannalla nauttien tuoreita mustikoita uusien aurinkolasien kanssa auringon tässä lämmittäessä kasvoja. Vielä kun saa ottaa upottaa varpaat kuuman rantahiekkaan, elämä on siinä hetkessä juuri täydellistä.

P1013231

Auringon laskettua iltanuotiolla tuulen puhaltaessa savua silmiin, päivällä häikäiseviltä auringonsäteiltä suojanneet aurinkolasit jäävät vielä päähän. Saatan ehkä näyttää vähän hassulta, mutta mukavuus ennen kaikkea. Mikään ei ole inhottavampaa kuin kirvelevät silmät seuraavana aamuna.

 

Vaikka vielä en päässyt rannalle, pääsin kesätunnelmaan Instrun pisteellä Indieplacen järjestämässä Inspiration Blog Awardseissa yhdessä ihanan Mira-marien kanssa. Kunpa tällainen kesäinen paratiisi olisi ympäri vuoden. Sinne saisi paeta hetkeksi kylmää ja pimeää talvea.

 
IBA2018_Kuvaaja_Jere_Viinikainen-9632

Kuva Jere Viinikainen

IBA2018_Kuvaaja_Jere_Viinikainen-9623

Kuva Jere Viinikainen

 

Aurinkolasit eri tarpeisiin

 

Tavallaan haluaisin olla rohkeampi käyttämään vähän hassujakin aurinkolaseja.

 

Rohkeat aurinkolasit

 

Tavallaan haluaisin olla rohkeampi käyttämään vähän hassujakin aurinkolaseja, mutta lopulta päädyn käyttämään niitä perinteisiä malleja. Tosin niissäkin ehkä eroan hieman ihan klassisimpien mallien käyttäjistä. Laseissa täytyy olla väriä, varsinkin tykkään erityisesti värikkäistä peililinsseistä. Omasta aurinkolasivarastosta löytyykin laseja useaan eri tarpeeseen. Kaupungilla istuessa terassilla nauttimassa juomaa, päässä ovat trendikkäät pilottilasit ruusukultaan heijastuvilla peililinsseillä. Patikoidessa metsässä päästä löytyvät puolestaan sporttiset pinkeillä kehyksillä varustetut aurinkolasit. Merelle, tai yleensäkin veden ääreen, tarvitsen vielä voimakkaalta heijastukselta suojaavat lasit, sillä varsinkin vesillä UV-säteily on erityisen voimakasta. UV-säteilylle altistuminen nopeuttaa mm. verkkokalvon rappeutumista. Enkä halua menettää näköäni, sillä silloin moni kaunis asia jäisi huomaamatta.

DSC_0436
DSC_0435

Hektinen arki ei ole vielä mahdollistanut terassi estä keleistä nauttimista. Perjantaina viimeisen harjoittelupäivän jälkeen aion ottaa junan kohti Helsinkiä ja suunnata terassille nauttimaan lasillisen kuplivaa. Kunpa sää suosisi ja saisin fiilistellä aurinkolasit silmillä kesäistä Helsinkiä.

 

Joskus taas haluan pistää kukkamekon päälle ja suunnata uusin seikkailuihin.

 

Terassilla istuessani ihailen ihmisten erilaisia tyylejä. Haen hae inspiraatiota omaan tyylini. Vaikka en olekaan se kaikista trendikkäin, haluan omalla pukeutumisella, johon kuuluvat myös aurinkolasit, ilmaista luovuuttani. Niin luovuus kuin pukeutuminen ovat riippuvaisia fiiliksestä. Joskus, tai ehkä vähän useamminkin, viihdyn parhaiten rennoissa vaatteissa. Joskus taas haluan pistää kukkamekon päälle ja suunnata uusin seikkailuihin.

 

Uusi kesämekko päällä ja aurinkolasit silmillä onkin mahtavaa suunnata nauttimaan uusista kesäisistä kaupunki kohteista. Mekko onkin jo hankittuna mutta lentoliput vielä puuttuvat. Kenties tänä kesällä suuntaankin aurinkolasit silmillä kohti Barcelonaa, tai Berliiniä.

 
DSC_0655

Mitkä teille ovat ensimmäisiä kesän merkkejä?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Itse joudun välillä myös talvella (/alkukeväästä) jo kaivelemaan aurinkolaseja esille autolla ajaessani 🙂

  11.5.2018 at 07:37 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Autolla ajaessa kyllä joutuu joskus keskitalvellakin käyttämään aurinkolaseja. Tulee vaan niin harvoin nykyään ajattua autolla, etten viime talvenakaan tainut kertaakaan tarvita niitä.

   12.5.2018 at 08:01 Reply
 • Avatar
  Tuula / Tuula's life

  Minulle niitä ensimmäisiä kevään/kesän merkkejä ovat muuttolinnut saaristossa. Ja itselläni toki aurinkolasit. Ja aurinkolaseja saaristossa tarvitseekin. Aurinko ja merenhohde sen tekevät. Nyt on ihania aurinkolaseja. Upeat ja ajattomat valitsit.
  Aurinkoista kesää!

  11.5.2018 at 08:02 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Oi, meri on ihana. Ja siellä todellakin tarvitsee kunnon aurinkolasit. Nyt odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen merelle nauttimaan auringosta.

   12.5.2018 at 08:02 Reply
 • Avatar
  Anniina

  Mä käytän aurinkolaseja kyllä talvellakin! Tai kevättalvella. Mulle kesän merkkejä on varmasti ne tavalliset merkit luonnossa: koivunlehdet, valkovuokot, voikukat, kirsikankukat jne 🙂

  11.5.2018 at 12:11 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Keväässä on kyllä mahtavaa juuri luonnon herääminen. Tuntuu, että itsekin herää talvikooman jälkeen. Energiaa on taas ihan eri tavalla kuin talvella.

   12.5.2018 at 08:03 Reply
 • Avatar
  Karoliina Kazi

  Upeita laseja – minäkin haaveilen aina rohkeammista tyyleistä mutta pidättäydyn semi-klassisissa tyyleissä.

  11.5.2018 at 16:16 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Se on vaan niin helppo pysyä vanhassa tutussa. Toisaalta tärkeintä on se, että itsellä on mukava ja luonnollinen olo, oli aurinkolasit sitten minkälaiset vain.

   12.5.2018 at 08:04 Reply

  Leave a Reply