Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Tallinnan Balti Jaama Turg

   

  Tällä reissulla suuntasin kohti Telliskiveä ja Balti Jaama Turg löytyi kävelymatkan varrelta. Tallinnaan on niin helppo täältä Helsingistä ottaa päivän reissu ja usein Tallinnan reissuilla tuleekin eniten pyörittyä vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen ympäristössä, vaikka Tallinnan alueelta löytyy muitakin mielenkiintoisia alueita.

  Puolitoistavuotta sitten uudistettu Balti Jaama turg sijaitsee Kalamajan alueella, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Viru-keskukselta. Rautatieaseman vieressä sijaitsevalta kauppahallilta on puolestaan vain muutaman minuutin kävely Telliskiveen. Joten näissä paikoissa vierailu on helppo yhdistää toisiinsa.

   
  tallinn_balti_jaam_turg
  tallinn_balti_jaam_turg2
   

  Vanhanajan torielämästä nykypäivän kaupunkikulttuuria

   

  Balti Jaama Turg on persoonallinen kauppahalli, jonka yhteydestä löytyy myös perinteisempi kauppatori pienyrittäjineen. Nyt tuolla torilla oli paljon hellyyttäviä vanhuksia myymässä itse tehtyjä hilloja ja pikkelsejä joulupöytään. Itse kauppahallin ulkopuolelta löytyi myös ihania kahviloita, sekä kaikista paras kauppa, Kalev-suklaan kauppa. Sieltä ehdoton herkkuni on tumma kirsikkasuklaa, jota tälläkin kertaa muutama levy tarttui mukaan.

   

  Itse kauppahallista oli mahdollista löytää oikeastaan kaikki mitä ihminen voi tarvita. Huomioni kiinnitti erityisesti monet virolaista designia myyvät liikkeet. Eettisyys näkyi näissä liikkeissä mm. Vaatteiden tuotantotavoissa ja materiaaleissa. Luonnonkosmetiikkaakin oli tarjolla monessa eriliikkeessä. Monia niistä merkeistä en ollut Suomen markkinoilla tavannut.

   
  tallinn_balti_jaam_turg6
  tallinn_balti_jaam_turg7
  tallinn_balti_jaam_turg5
  tallinn_balti_jaam_turg8
   

  Balti Jaama Turg & pienet putiikit

  Yksi tällainen putiikki on Eerin. Se sijaitsee toisessa kerroksessa hieman syrjässä kaikesta, ja helposti se saattaisikin jäädä huomaamatta, ellei sitä osaisi etsiä. Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen putiikki on Teele Eesti käsitöö ja disain. Tuolta kaupasta löytää uniikkeja koruja, vaatteita, sisustusjuttuja kuin paperitarvikkeita melko kohtuulliseen hintaan. Ja mikä parasta, että samalla pystyy tukemaan pienyrittäjyyttä ja luovaa tekemistä.

   

  Lisäksi toisessa kerroksessa oli ystävällisellä intialaisherralla huikea valikoima kaikkia ihania kiviä myynnissä. Olisin voinut hyvin tyhjentää hänen kojulleen koko tilini saldon, mutta onneksi järkikin oli vähän mukana. Hinnat olivat hieman edullisempia kuin meillä täällä Helsingissä, mutta kyseisen herran palvelualttius oli kyllä ihan omaa luokkaansa.

   

  Antiikin nälkäisille kauppahallista löytyi kokonaan oma alueensa. Löysinkin tuolta täydellisen astiakaapin, joka oli vielä edullinen. Ainoaksi haasteeksi tuli, etten olisi saanut sitä mitenkään kainalossa kannettua takaisin Suomeen.

   
  tallinn_balti_jaam_turg9
  tallinn_balti_jaam_turg13
  tallinn_balti_jaam_turg11
  tallinn_balti_jaam_turg10
   

  Ruoka on aina yhdistänyt ihmisiä

   

  Ravintola- ja ruokapuoli oli kauppahallissa suuri. Alue henki samaa tunnelmaa kuin Tukholman kauppahalleissa on. Kalatiskin vierestä löytyy ravintola, josta saa lounaaksi maukkaan kuha-annoksen. Tiskien lisäksi kauppahallissa oli myös ravintolapuoli, joka kylläkin oli hyvin yhdistetty ruokapuolen kanssa yhteen. Välttämättä ei edes huomaisi eroa siirtyessä ruokakaupan puolelta ravintolan puolelle. Ravintoloita oli tarjolla lähes joka lähtöön. Haaveilinkin istahtavani erään ravintolan tiskille ja tilaavani lasille viiniä ja jotain syötävää, mutta aika oli kulkenut huomaamatta ja pitikin suunnata jo kohti laivaa.

   

  Yksi ehdottomasti suosikkikauppojani on Biomarket. Viron versio Ruohonjuuresta, paitsi että tuolla on paljon myös sellaisia tuotteita, joita Ruohonjuuresta ei löydy. Niitä käynkin aina Biomarketin nähdessäni tutkimassa.

   
  tallinn_balti_jaam_turg12
  tallinn_balti_jaam_turg4
   

  Arvon yhden lippupaketin Matkamessuille 18.-20.1.2019 Messukeskukseen. Paketti sisältää kaksi lippua, joista molemmat oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn messuille. Arvonta suoritetaan 13.1.2019 klo 17. Arvontaan voit osallistua kertomalla tähän postaukseen matkavinkin Viroon. Mikäli matkavinkkiä ei tähän hätään löydy, voit osallistua myös kertomalla mitä haluaisit kokea Virossa.

   

 • Joko luit nämä postaukset

  33 Comments

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 5.1.2019 at 15:27

  Juuri oltiin muutama päivä Tallinnassa, mutta eipä tullut tuolla käytyä. Toisaalta olimme siellä juuri jouluna, joten ehkei tuo olisi ollut silloin aukikaan. No, seuraavalla kerralla sitten, ehkä!

 • Avatar
  Reply Saara 5.1.2019 at 16:51

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla, ainakin Muhussa ja Saarenmaalla.

 • Avatar
  Reply Mertsu 5.1.2019 at 19:34

  My city hotel on huippu hotelli 🙂

 • Avatar
  Reply Seppo 6.1.2019 at 13:59

  En ole käynyt Tallinnassa, vanhaa kaupunkia haluain käydä katsomassa kesäaikaan.

 • Avatar
  Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 6.1.2019 at 14:35

  Tuo ei ole sama kauppahalli, joka Hilton hotellin vieressä. Tuntuu olevan kuvista päätellen hyvin paljon modernimpi. Hiltonin lähellä oleva on sellainen enemmän neuvostotyylinen. Tallinna elää ja uudistuu.

 • Avatar
  Reply Minna 6.1.2019 at 18:30

  Vanhaan kaupunkiin kannattaa aina käydä tutustumassa 🙂

 • Avatar
  Reply Neea 6.1.2019 at 19:06

  Tallinnassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Löytyy monia liikkeitä, mitä ei löydy esimerkiksi Suomesta.

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 6.1.2019 at 19:46

  Itse olen käynyt Tallinnassa vain kaksi kertaa melko pikaisesti – harmi kun täältä meiltä kestää jo Helsinkiin pääsy useamman tunnin :/

 • Avatar
  Reply Nea 6.1.2019 at 19:50

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla 😊

 • Avatar
  Reply Nina 6.1.2019 at 21:56

  Vanha kaupunki on ehdoton lempparini =).

 • Avatar
  Reply Nanna Leskinen 6.1.2019 at 22:40

  Teletorni on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vanha kaupunki on myös ihana, paljon pikku liikkeitä ja tunnelmallista.

 • Avatar
  Reply Marjo 6.1.2019 at 22:43

  Tämä on minulla ollut jo “must to see” -listalla vähän aikaan. Varmasti tässä keväällä käyn täällä. Tuon antiikkipuoli minua kiinnostaa erityisesti. Tuosta sinun kuvasta bongasin jo kaksi mielenkiintoista juttua, jotka olisin varmasti raahannut mukanani kotiin 😀 Totta kai myös virolaista käsityötä olisin katsellut ja syönyt hyvin.

  Vinkkaan Rummu Karjäär mystinen louhos, jonka vesi on täyttänyt. Paikka on äärimmäisen mielenkiintoinen ja tästä pääset lukemaan mitä kirjoitin siitä omassa blogissani syksyllä. https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2018/09/rummu-karjaar-mystinen-louhos-ja.html

  MInua kiinnostaisi myös tulevaisuudessa tehdä kartanokierros Viron entisissä kartanoissa. Totta kai myös saaret Muhu, Saarenmaa jne. kiinnostaisivat.
  Virossa on niin paljon kaunista nähtävää.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 15.1.2019 at 11:42

   Minäkin olisin raahannut vaikka mitä mukaan, jos olisi ollut joku millä tuoda ne Suomeen. Kannattaa siis lähteä autolla liikkeelle. 🙂

 • Avatar
  Reply Helena 7.1.2019 at 06:59

  Tänäkin vuonna jäi upea Tallinnan joulutori kokematta eli sitä suosittelen ja edotellaan taas ensi vuotta!

 • Avatar
  Reply NannaS 7.1.2019 at 09:26

  Saaret kiinnostaisivat 🙂

 • Avatar
  Reply Anna | Tämä matka -blogi 7.1.2019 at 15:00

  Tuolla torilla en olekaan käynyt. Joulun alla kävin kyllä sillä suurella joulutorilla ihmettelemässä ja sekin oli oikein mielenkiintoinen paikka.
  Tähän on tullut jo niin paljon vinkkejä, että en tiedä mitä lisäisin. Paterei on kiinni ilmeisen lopullisesti, joten sinne ei pääse enää seikkailemaan. Lennusadam nyt ainakin kiinnostaa luultavasti kaiken ikäisiä.
  PS: Lippuja en tarvitse, jos arpaonni nyt sattuisi suosimaan 🙂

 • Avatar
  Reply JennaO 7.1.2019 at 15:24

  Tahtoisin tutustua saariin! Ne on vielä kokematta.

 • Avatar
  Reply Ida 7.1.2019 at 15:34

  Pärnu ehdottomasti 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 14.1.2019 at 10:45

   Hei, onneksi olkoon, voitit lippupaketin Matkamessuille. Toimitan liput sähköpostiin.

 • Avatar
  Reply Hanna 7.1.2019 at 16:30

  Näyttää ihan mahtavalta! Telliskiven alue on vielä sellainen osa Tallinnaa joka on itselläni koluamatta. Tässä on taasen yksi syy miksi pääkaupunkiseudulla asuminen olisi mukavampaa, matkalle lähtöön ei tarvitse varata extra 3-4h matkustusaikaa Jyväskylästä asti! 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 • Avatar
  Reply Terhi/Puikolta pudonnut 8.1.2019 at 09:16

  No siis haluaisin ylipäätään päästä taas Viroon, kun sielä tulee käytyä niin harvoin. Erityisesti käsityötarvikekaupst kiinnostaisi 🙂

 • Avatar
  Reply Elli 8.1.2019 at 10:45

  Kerran käytiin Tallinnassa baletissa, se oli ihana kokemus ja myös hyvin edullinen!

 • Avatar
  Reply Milla 8.1.2019 at 11:21

  Kannattaa käydä Tallinnassa joulun alla, sillä joulutori on upea kokemus 🙂

 • Avatar
  Reply Kati 8.1.2019 at 13:58

  Käyn ostamassa Virosta lähes vuosittain uudet kengät 👢 Matka vinkkini on tutkia ostoskeskusten salat ja löytää uniikit popot talveksi! Lempparini on ülemiste, jonne pääsee kätevästi keskustasta sporalla. Seuraava Viron reissu tiedossa tammikuun lopulla 💖

 • Avatar
  Reply Mona Vekka 8.1.2019 at 19:58

  Vanha kaupunki ja sen kahvilat ovat aivan ihania!😍 Haluaisin päästä näkemään myös Viroa laajemminkin kuin vaan Tallinna!

 • Avatar
  Reply Kimi 8.1.2019 at 21:33

  Lemnusadam oli mielenkiintoinen samoin kuin nyt ilmeisesti jos suljettu paterein vankila

 • Avatar
  Reply Martta / Martan matkassa 8.1.2019 at 23:53

  Hauska sattuma luin juuri eilen tästä kyseisestä torista! Olipa kiva heti nähdä kuvia lukea siitä vähän enemmän, ehdottomasti käyn tuolla ensi kerralla. Kävin juuri välipäivinä Virossa ja kävimme katsomassa Jägalan putouksia, suosittelen KGB-museota Viru-hotellissa!

 • Avatar
  Reply Pirkko 10.1.2019 at 09:56

  Vanhaan kaupunkiin tutustumiseen kannattaa varata aikaa!

 • Avatar
  Reply Ruskarouva 10.1.2019 at 14:26

  Vanha kaupunki kävellen halki 🙂

 • Avatar
  Reply Helmi 10.1.2019 at 20:47

  Saaret ja vanhakaupunki 🙂

 • Avatar
  Reply Make 11.1.2019 at 09:23

  Saarenmaa ja kylpylät kiinnostaisi kun siellä ei ole tullut käytyä.

 • Avatar
  Reply Sirkkuli 12.1.2019 at 22:45

  Saarenmaa 🙂

 • Avatar
  Reply Viola 13.1.2019 at 11:42

  Vanhaan kaupunkiin olisi mukava tutustua tarkemmin😊

 • Leave a Reply