Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Banaani-mustikkapannukakku

   

  Olen aina halunnut olla aamuihminen, mutta harvemmin siinä onnistun. Aamut ovat lähes poikkeuksetta aina tuskaa, vaikka kuinka yrittäisin herätä ajoissa. Aina tulee hirveä kiire. Sen vuoksi aamurutiinit pitääkin tehdä mahdollisimman helpoiksi. Ennen saatoin jättää aamupalan syömättä, koska sille ei vain ollut aikaa, mutta nykyään nälkäkiukku iskee ennen lounasta, jos en syö riittävän täyttävää aamupalaa.

  Kun elämää hallitsee enemmän aikataulut kuin hetkessä eläminen.

   

  Kaurapuuro olisi ollut täydellinen aamupala; ravitseva, täyttävä ja nopea valmistaa aamulla, jos se vain olisi sopinut minulle. Jos söin aamulla puuroa, oli se sitten vastakeitettyä tai yön yli hautunutta tuorepuuroa, iltapäivään mennessä vatsaväännöt olivat sellaiset, että teki vain mieli olla kippurassa sängyn pohjalla.

   

  Varsinkaan arkiaamuisin, kun elämää hallitsee enemmän aikataulut kuin hetkessä eläminen, aamiaisen valmistamiseen ei ole aikaa juurikaan viittä minuuttia enempää. Smoothiet olivat helppoja aamupaloja tehdä illalla valmiiksi, joko ihan täysin valmiiksi tai valmistaa kaikki raaka-aineet valmiiksi. Smoothiessa vaan on ongelmana, ettei se pidä minulla nälkää lounaaseen asti.

   

  Proteiiniletut olisivat täydellinen aamupala, mutta en todellakaan kerkeä joka aamu niitä paistamaan. Sen vuoksi aamiaispannukakku on täydellinen ratkaisu. Pellillinen pannukakkua riittää hyvin neljäksi, jopa viideksi, aamuksi.

   
  Banaani_mustikka_pannukakku3
   

  Terveellinen banaani-mustikkapannukakku

   

  3 isoa banaania

  200g mustikoita

  3 dl luomukauramaitoa

  3 luomukananmunaa

  2 dl proteiinijauhoa

  2 dl luomuruisjauhoa

  1 dl luomuvehnäjauhoa

  2 tl leivinjauhetta

  1 rkl luomuvaniljajauhetta

  1 rkl luomukardemummaa jauhettuna

  makeutukseen luomuhunajaa

   
  Banaani_mustikka_pannukakku4
   

  Helpoin tapa valmistaa banaani-mustikkapannukakku on heittää kaikki raaka-aineet blenderiin. Blenderin pohjalle kannattaa laittaa kananmunat ja kauramaito, jolloin taikina pääsee helpoiten pyörimään blenderissä. Jos käytössä on pienenmpi blenderi, eikä koko taikina mahdu sinne, voi banaanit, kananmunat, kauramaito ja mausteet (vanilja ja kardemumma) sekoittaa blenderissä ja sekoittaa jauhot sitten käsin joukkoon.

   

  Eli alkuun mittaa blenderin pohjalle 3 dl kauramaitoa ja riko kolme kananmunaa joukkoon. Sen jälkeen paloittele 2 banaania sekaan. Lisää mausteet. Sen jälkeen lisää jauhot. Jauhot kannattaa lisätä parissa erässä. Ensiksi lisäsin 2 dl proteiinijauhoa ja pyöräytin blenderissä tasaiseksi. Sen jälkeen lisäsin loput jauhot, eli 2 dl ruisjauhoa ja 1 dl vehnäjauhoa. Pyöräytin vielä seoksen tasaiseksi. Tässä vaiheessa joukkoon voisi lisätä makeutukseen esimerkiksi hunajaa, mikäli sellaista vielä kaipaa. Banaanista itsestään tulee jo makeutta, mutta itse laitoin hunajan jämät, suunnilleen pari ruokalusikallista, joukkoon.

   

  Kaada taikina syvän uunipellin päälle. Ripottele tasaisesti mustikoita ja yhden banaanin viipaileita päälle. Lopuksi pannukakkua paistetaan 200 asteessa tasalämmöllä n. 15-20 minuuttia.

   

  banaani-mustikkapannukakku on itsessään maidoton, eikä sisällä valkoista sokeria. Gluteenittoman siitä saa käyttämällä ruis- ja vehnäjauhon tilalla gluteenittomia jauhoja.

   
  Banaani_mustikka_pannukakku2
   

  Brunssille sopii myös ehdottomasti mukaan Broileri-päärynäpiirakka, jonka reseptin löydät täältä.
   

  Minulla oli kovat suunnitelmat, että vuoden alusta julkaisen vähintään pari postausta viikossa, mutta eipähän se ihan niin onnistunutkaan. Ostin vähän aikaa sitten uuden läppärin ja siinä kai olikin joku kovalevyongelma. Se jäi huoltoon, ja ennen sen korjaamista jonossa oli parisataa muuta konetta, joten saatan joutua odottamaan sitä jopa neljä viikkoa. Kotona nyt on käytössä sellainen parin sadan euron kone, joka lataa yhtä sivua tyyliin minuutin. No ei ehkä ihan, mutta melkein. Onneksi koululla on kaikki mahdollisuudet kirjoittamiseen, joten kunhan vaan aikaa on, saan siellä kirjoitettua postauksia.

   

  Aloitatteko te päivän aamupalalla vai onko aamu liian aikaista ruokailulle?

   

 • Joko luit nämä postaukset

  3 Comments

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 15.1.2019 at 11:52

  Näyttää herkulliselta, pitää joskus testata tätä ohjetta 🙂

 • Avatar
  Reply Mia 15.1.2019 at 21:05

  Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee! 🙂

 • Avatar
  Reply HM / Iloa Etsimässä 16.1.2019 at 22:49

  Oi vitsi, näyttää kyllä hyvältä!

 • Leave a Reply