Luonnonkosmetiikkaa alle 25 eurolla

*Osa tuotteista saatu blogin kautta.

 

Korealainen ihonhoitorutiini on nyt ollut kovasti pinnalla. Itse en ole vielä siihen päässyt mukaan, mutta minullakin on omanlainen ihonhoitorutiini. Käytän säännöllisesti ainoastaan luonnonkosmetiikkaa, joskus saatan saada jotain ei luonnonkosmetiikka -tuotteita testiin, ja jos ne vaikuttavat sopivilta, saatan niitä satunnaisesti käyttää.

Kauneudenhoidon perustana sanotaan olevan puhdistuksen. Voin kosteusrasvoihin investoida vähän enemmänkin (vaikka nyt nuo ehdottomat suosikkini ovatkin suhteellisen edullisia), mutta puhdistustuotteisiin en ole valmis ihan yhtä paljon sijoittamaan. Toki kerralla ostettuna yhden tuotteen hinta voi olla kohtuullisen suuri, mutta sen pitää silloin olla riittoisa, jolloin yksittäinen puhdistuskerta ei tule liian kalliiksi.

 

Puhdas kosmetiikka on ekologisesti tuotettua kosmetiikkaa, joka on turvallista ihmisille ja ympäristölle. Puhtaalle kosmetiikalle ominaista ovat luontoperäisten ja luomuviljeltyjen ainesosien käyttö, sekä tuotepakkausten täysi myrkyttömyys ja kierrätettävyys. Puhdas kosmetiikka ei sisällä ylimääräisiä ainesosia, kuten lisättyjä hajusteita, väriaineita tai koostumusta muokkaavia ainesosia, jotka eivät ole välttämättömiä tuotteen toimivuudelle. ▪ Olivia Klein

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka6
 

Puhdistus

 

Sain joskus testiin Olivia Kleinin kosmetiikkaa, ja ne jäivät ensiksi aika pitkäksi aikaa kaapin perälle, kunnes kenties pakon edessä jouduin ne ottamaan käyttöön. Minulla on herkkä ja suhteellisen kuiva iho, joten tarvitsen lähes päivittäistä hellää kuorintaa sille. Olivia Kleinin Deep Peel-kuorintajauhe on täydellinen siihen. Se kuorii riittävän hellästi ja käytänkin sitä joka toinen päivä iltaisin. Jauhe sekoitetaan puhdistusgeeliin. Puhdistusgeelinä olen nyt käyttänyt Laveran Basis Sensitive Gel:iä. Niinä päivinä kun en lisää kuorintajauhetta geelin joukkoon, puhdistan kasvot iltaisin pelkällä geelillä.

 

Lavera Basis Sensitiv Puhdistusgeeli on mieto geeli, jonka sisältämät luomusitruunamelissa ja luomumalva virkistävät ihoa säilyttäen samalla sen luonnollisen kosteustasapainon. Luomusitruunamelissa elvyttää ja tasapainottaa ihoa, samalla kun luomumalva jättää sen puhtaan ja terveen näköiseksi.

 

Päivän aikana iholle tarttuu meikin lisäksi kaikenlaisia hiukkasia ilmasta, ja välillä tulee ihoa kosketeltuakin likaisilla käsillä. Aamulla näitä ei samalla tavalla ihossa ole, jolloin iho ei kaipaa yhtä voimakasta puhdistusta kuin iltaisin. Aamuisin puhdistukseen käytän kevyttä Natura Siberican puhdistusvaahtoa. Lopuksi vielä pyyhin aamuin illoin iholle jääneet puhdistustuotteet Natura Siberican puhdistavalla kasvovedellä.

 

Olen todella ihastunut Organic Shopin tuotteisiin. Niissä hinta ja laatu todellakin kohtaavat. Ihonhoidossa käytän kuorintana suunnilleen kerran viikossa tuota Inkivääri ja Kirsikka -kuorintavoidetta. Suurin osa ns. peruskosmetiikan kuorintavoiteista sisältää mikromuoveja, jotka ovat niitä kuorivia aineosia. Luonnonkosmetiikassa ne muovit on korvattu esim. siemenillä. Tässä Organic Shopin kuorintavoiteessa juurikin siemenet ovat kuorivana aineosana. Kuorintavoiteen lisäksi minulla on käytössä Organic Shopilta shampoot, hoitoaineet sekä body butter ja vartalonkuorinta. Body butter maksaa muistaakseni jotain 10 euroa, mutta kaikki muuta käytössä olevat tuotteet ovat alle 5 euroa.

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka8
 

Syväpuhdistavana naamiona käytän suunnilleen parin viikon välein Madaran Ultra Purifying Detox -mutanaamioita. Sen tuoksu on melko voimakas, minulle hajuherkkänä juuri siinä rajoilla, että voiko sitä käyttää, mutta teholtaan se on ehdottomasti paras kokeilemani mutanaamio syväpuhdistukseen. Sen jälkeen kasvojen iho tuntuu jotenkin kevyemmältä. Tämä on myös kallein ihonhoitotuotteeni tällä hetkellä ja maksaa suunnilleen 23 euroa. Se riittää helposti kuitenkin kolmeksi tai neljäksi kuukaudeksi.

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka3
 

Kosteutus

 

Kärsin ympäri vuoden kuivasta ja atooppisesta ihosta, mutta talvet erityisesti on hankalia sen suhteen. Tuntuu, että olen kokeillut kaikki mahdolliset kosteutusvoiteet, mutta mitkään eivät ole olleet riittävän kostetuttavia. Ja olen joutunut vähän niin kuin tyytymään parhaaseen mahdolliseen vaihtoehtoon.

 

Sain jokin aika sitten testiin Madaralta Nokkos -monitoimivoidetta, joka on samaa sarjaa tuon Pihlaja-monitoimivoiteen kanssa. Nokkosvoide ei riittänyt tuolloin kosteuttamaan ihoani, joten olin vähän kyyninen myös tämän Pihlaja-voiteen suhteen. Siitä on kuitenkin tullut ehdottomasti suosikkini kosteusvoiteista talvi-iholle, ja aion kyllä kesälläkin jatkaa sen käyttöä. Lisäksi siinä on ihana tuoksu, tulee ihan lapsuuden kettukarkit mieleen.

 

Yksistään tuo Pihlaja-voide ei riitä kosteuttamaan ihoani, ja käytän suunnilleen joka toinen päivä iltaisin Mossan Vitamin Cocktail-kasvoöljyä. Olen sitä hehkuttanut aikaisemminkin ja hehkutan edelleen. Ehdottomasti parhain kosmetiikkatuote ikinä. Kosteuttaa täydellisesti, mutta ei rasvoita kuitenkaan ihoa (kunhan ei ylikäytä), ja tuoksuu täydelliseltä. Kovilla pakkasilla olen kyllä käyttänyt tätä lähes päivittäin, sillä pakkanen kuivattaa ihoa niin järkyttävästi. Monena talvena minulle tulee pakkasten myötä sellaista ihottumaa ympäri kasvoja, mutta tänä talvena ainoastaan hetkellisesti tuli pieni ihottuma toisen kulmakarvan alle.

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka7
 

En ole niin tarkkaan perehtynyt kosmetiikkaan, että osaisin varmasti sanoa asian olevan juuri näin, mutta omien havaintojen pohjalta erilaiset tuotteet toimivat eri tavalla eri elämäntilanteissa tai -vaiheissa. Meillä tietysti vuodenajat vaikuttavat ihoon, mutta myös stressillä, ravinnolla ja elämäntavoilla yleensäkin on vaikutusta. Se vuoksi jokin tuote voi toimia toisessa elämäntilanteessa, kun toisessa taas sillä ei ole mitään vaikutusta tai se jopa pahentaa ”oireita”.

 

Nämä tuotteet minulla on säännöllisesti käytössä. Toki välillä käytän satunnaisesti muitakin tuotteita, mutta nekin ovat luonnonkosmetiikkaa. Esimerkiksi nyt minulla on päässyt loppumaan tuo ihana Pihlaja -monitoimivoide, enkä tämän nilkkapaketin kanssa pääse sitä ostamaan, joten sen tilalla käytössä on Mossan mustikkavoide, joka sekin on ihan ok, mutta ei minun iholle verrattavissa tuohon Pihlaja -monitoimivoiteeseen.

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka5
 

 
luonnonkosmetiikka_happyannukka2
 

Onko sinulla ihonhoitorutiinit?

 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Avatar
  Jasu

  Ehdottomasti ihonhoitorutiinit on tärkeät! Nuo tuotteet ei ole edes pahan hintaisia. Viime aikoina olen yrittänyt etsiä ihonhoitoon erilaisia tuotteita muttei aina löyty..): Hyvin toteutettu postaus!

  21.3.2019 at 11:14 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Kiitos. 🙂 Oikeanlaisten tuotteiden löytyminen on kyllä haasteellista, ja meillä Suomessa vuodenajatkin vaikuttavat niin paljon siihen millaisia tuotteita iho tarvitsee.

   23.3.2019 at 11:22 Reply
 • Avatar
  Asta B.

  Mun ihonhoitorutiinini ovat kyllä melkoinen vitsaus verrattuna siihen, kuinka monet muut ihoaan hoitavat. Vasta nyt psorin jälleen puhjettua olen alkanut todella keskittymään enemmän ihonhoitoon – niin sisältä, kuin ulkoakin. 🙂 Mielenkiintoinen postaus – tästä jäi minullekin (ummikolle) paljon käteen!

  21.3.2019 at 16:03 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Monesti unohdetaan tosiaan se ihonhoidon sisäinen puoli. Itse kyllä huomaan naamasta heti, kun syön huonommin.

   23.3.2019 at 11:21 Reply
 • Avatar
  Sorakukka

  Herkullisen kuuloisia tuotteita. Minun on myönnettävä että itselläni ei ole mitään rutiineja ihon hoitoon. Ainoa sinneppäin on huulien rasvaus iltaisin

  21.3.2019 at 21:15 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Huultenrasvaus on itselleni ainakin ehdottomuus, muuten ne ovat ihan koppurat.

   23.3.2019 at 11:20 Reply

  Leave a Reply