Face It -valmennus – henkilökohtaisesti suunniteltua ihonhoitoa

Valmennus saatu blogin kautta.

 

Talvi on taas tulossa ja se on herkälle iholleni kovaa aikaa. Olen paljon miettinyt, että miten voisin tukea ihoni hyvinvointia mahdollisimman hyvin. Pääsin testaamaan Face It-valmennusta , joka on ihoterapeutin ja ravintovalmentajan juuri minulle tekemä ihonhoitovalmennus.

Face It-valmennukset on suunniteltu kaikille ihonsa hyvinvoinnista kiinnostuneille, myös miehille, eikä niitä ole pelkästään suunniteltu vain iho-ongelmista kärsiville, vaan valmennuksessa tarkoituksena on löytää jokaiselle oikeanlaiset ihonhoitorutiinit, jottei iho-ongelmia edes syntyisi. Valmennuksen teettämän tutkimuksen mukaan lähes 700 vastaajasta 82% koki haastavaksi löytää omalle iholle sopivat hoitorutiinit.

 
Face_It_ihonhoito5
 

Itselläni ei ole se kaikista helpoin iho. Talvisin kärsin todella paljon atooppisesta ihosta, mutta se helpotti siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan. Jossain vaiheessa olin hyvinkin tarkka, etten käytä muuta kosmetiikkaa kuin luonnonkosmetiikkaa, mutta totesin, ettei niistä valikoimista valitettavasti löytynyt minulle sopivia tuotteita, joten nyt minulla on käytössä myös muutamia ei-luonnonkosmetiikkatuotteita, lähinnä meikkejä, joissa olen kyllä panostanut mahdollisimman laadukkaaseen tuotteeseen. Luonnonkosmetiikan puhdistus- ja kosteutustuotteissakin on kuitenkin paljon valinnanvaraa, ja välillä niissäkin on tullut huti ostoksia. Moni alkuun tehokkaalta vaikuttanut tuote on tavallaan menettänyt tehokkuutensa käytön myötä.

 

Toisinaan myös kosteuden puute ihossa saattaa lisätä epäpuhtauksia, kun iho pyrkii itse tuottamaan kaipaamaansa kosteutta. Tämän takia myös rasvoittuvia alueita on ehdottoman tärkeää kosteuttaa hyvin.

 

Valmennuksen hankkiminen

 

Valmennus perustuu netissä täytettävään melko laajaan esitietolomakkeeseen, jossa kysellään niin ihonhoidosta, kuin muista elämäntavoista. Ravitsemus, stressi ja fyysinen aktiivisuus vaikuttavat myös paljon ihon kuntoon. Itselläni ainakin on kasvoissa pari paikkaa, joihin aina stressaantuneena ilmaantuu epäpuhtauksia. Moni tietääkin, että tiettyjä ruoka-aineita välttämällä iho pysyy parempi kuntoisena, mutta ravitsemuksella voidaan myös tukea ihon kuntoa lisäämällä tiettyjä ruokia aterioille.

 

Kun esitietolomake on täytetty, se lähtee valmentajille. Henkilökohtaisen valmennuksen saa muutaman päivän sisällä sähköpostitse. Itse koin, että esitietojen kerääminen olisi ollut kasvotusten, tai esimerkiksi Skypen välityksellä, mukavampaa, sillä en jaksanut kirjoittaa esitietolomakkeeseen kaikkea mahdollista, vaikka kuinka yritin mahdollisimman kattavasti vastata kysymyksiin.

 
Face_It_ihonhoito3
 

Atooppinen ihottuma johtuu ihon rakenteesta ja elimistön puolustusjärjestelmästä. Atooppisella iholla ihon luontainen suojamuuri on heikentynyt, jolloin ihon läpäisyeste ei toimi normaalisti. Tällöin erilaiset ärsykkeet pääsevät helpommin läpäisemään ihon.

 

Valittavana on kolmen, kuuden ja yhdeksän kuukauden valmennukset. Kolmen kuukauden valmennus sopii hyvin varmasti sellaisille, joilla ei ihon kanssa ole varsinaisesti mitään ongelmia, mutta pidemmät valmennukset ovat suositeltuja sellaisille, joiden ihossa on enemmän hoidettavia tekijöitä. Itselleni suositeltiin kuuden, tai jopa yhdeksän kuukauden valmennusta, sillä ihossani on kuivuusongelma, epäpuhtauksia ja pigmenttimuutoksia. Pidemmissä valmennuksista ideana on se, että ohjeita päivitetään vähintään kolmen kuukaude välein saavutettujen tulosten pohjalta.

 

Minulle suositellut ihonhoitorutiinit

 

Suosituksen mukaan kasvojeni ihonhoito rutiini tulisi koostumaan aamuisin puhdistuksesta vaahtomaisella puhdistusaineella ja kasvovedellä. Iltaisin puhdistukseen sisältyisi 2 eri vaihetta, lisäksi kuorinta, kasvovesi ja tietysti kosteutus ja seerumit. Alkuun tämä kuulosti aikalailla aikaa vievältä, ja kyllähän siihen toki kuluikin enemmän aikaa, muttei kuitenkaan mitenkään niin paljon, että se olisi mahdotonta toteuttaa. Yöunista en olisi valmis nipistämään sen vuoksi, että ihonhoidossani olisi niin paljon eri vaiheita. Tosin pakko sanoa, että joka ilta en ole jaksanut kuoria ihoa, mutta puhdistuksen olen tehnyt huolellisesti.

 

Ottaisin tavoitteeksemme ihonhoidossasi tuoda iholle kosteutta, rauhoitusta ja ylipäätään saamaan ihosi näyttämään terveemmältä. Kunhan olemme saaneet ihosi kosteustasapainon kuntoon, on helpompi hoitaa epäpuhtauksia ja pigmenttihäiriötä, jos ne silloin vielä vaivaa.

 

Olen nyt sellaiset parisen viikkoa mennyt valmennuksen ohjeilla. Nyt ihossani on paljon enemmän sellaisia minifinnejä, joten se tarkoittaa, että jotain puhdistumista siellä tapahtuu. Kuona-aineet ja epäpuhtaudet pyrkivät nyt poistumaan iholta. Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisia tuloksia on esimerkiksi parin viikon päästä tapahtunut. Voin vaikka jakaa Instagramissa niitä, joten kannattaa ottaa @happyannukka seurantaan.

 
Face_It_ihonhoito6
 

Ravitsemuksella parempi iho

 

Valmennukseen sisältyy myös kasvojen hoito-ohjeiden lisäksi ravitsemussuositukset. Mitään tarkkaa ruokavaliota valmennuksessa ei tule, mutta ohjeet ruoka-aineista, joita tulisi lisätä tai vähentää, löytyvät. Näiden ruoka-aineiden lisäämisen tai vähentämisen taustalla on ajatus, että iho tarvitsee sisäiseti myös hivenaineita ja vitamiineja. Esimerkiksi sokerit puolestaan vaikuttavat ihon kuntoon heikentävästi liikaa käytettynä.

 

Sokerin nauttiminen myös saa ihon näyttämään vanhemmalta, sillä sokeri häiritsee kollageenin tuotantoa

 
Face_It_ihonhoito4
 

Minun ravitsemusohjeet perustuivat ihon kuivuuden hoitamiseen. Koska en ollut hoksannut ihan kaikkea kirjoittaa esitietolomakkeeseen, ohjeissa oli sellaisia asioita, jotka jo toteutuivat. Tälläinen oli esimerkiksi veden juonti. Ohjeissa luki, että minun tulisi lisätä veden juontia niin, että joisin jopa 2 litraa päivässä. Kaksi litraa päivässä menee jo helposti, usein juon enemmänkin, riippuen miten aktiivinen päivä on ja paljonko olen juonut esim. kahvia, joka kuivattaa muuten kehoa.

 

Ohjeissa kerrottiin paljon myös vitamiineista, joita minun tulisi saada ihoni hyvinvoinnin kannalta. Monet vitamiineista olivatkin jo käytössä, mutta esimerkiksi E-vitamiinia en usko saaneeni riittävästi, sillä en juurikaan käytä ruokavaliossa sellaisia raaka-aineita, joista sitä saisi.

 

Hyviä lähteitä E-vitamiinille ovat: pähkinät (manteli ja hasselpähkinä), auringonkukansiemen sekä auringonkukkaöljy

 

Valmennukseen sisältyi myös tuotesuosituksia valmennuksen yhteistyökumppaneilta (Medik8, Dermalogica, Puhdas+ ja Foodin). Foodinin ja Puhdas+:n tuotteita minulla onkin jo käytössä ennestään, mutta koska kosmetiikassa käytän luonnonkosmetiikkaa, olisi tuotesuosituksen sellaisiin tuotteisiin antaneet enemmän. Toki valmennuksessa annettiin ohjeet mitä tuotteiden tulisi sisältää, joten sen pohjalta voi mennä ostamaan sopivia luonnonkosmetiikan tuotteita. Vaikka itse en välttämättä osaisi valita oikeita tuotteita, ohjeiden pohjalta ammattitaitoiset myyjät osasivat valita sopivia tuotteita luonnonkosmetiikan valikoimasta.

 
Face_It_ihonhoito2
 

Kenelle suosittelisin valmennusta?

 

Suosittelisin tätä valmennusta sellaisille henkilöille, joilla iho on melko hyvässä kunnossa, ja pienien ongelmien hoitoon tarvitsee ohjausta. Puolestaa niille henkilöille, joilla on paljon ihossa erilaisia haasteita, koen, että pelkästään tekstiin perustuva valmennus ei ole riittävä. Tuolloin kääntyisin ihan kasvotusten, vaikka tarvittaessa teknologian välityksellä, tapahtuvaan ohjaukseen. Kirjoittaessa kuitenkin usein kommunikaatio jää vajaammaksi kuin kasvotusten.

 

Lainaukset ovat pätkiä juuri minulle suunnitellusta ihonhoitorutiinista ja niistä voi ottaa vinkkiä omaan ihonhoitoon. Samat keinot eivät välttämättä kuitenkaan toimi sinulle niinkuin minulle, vaikka sinullakin olisi kuiva atooppinen iho. Ohjeet on suunniteltu myös sellaisten esitietojen pohjalta, joita ei tässä postauksessa tule esiin, kuten esimerkiksi ravitsemus ja yleiset stressitekijät. Nämä ovatkin jokaisen kohdalla hyvin yksilöllisiä.

 
Face_It_ihonhoito7
 

Oletteko te löytäneet teille sopivat ihonhoitorutiinit?

 

Face It-valmennus löytyy myös I Love Me-messuilta (6f11). Jos vielä liput messuille puuttuu, kannattaa käydä osallistumassa arvontaan Instagrammissa.


 

Previous Post Next Post

You may also like