Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Haaveissa ulkomaille muutto

  Huomaan vuosi vuodelta, miten Suomen talven synkkyys masentaa minua. Eikä kyse ole pelkästään sanonnasta, vaan arjesta selviäminen on tuskaa. Huomaan, kuinka toimintakykyni on laskenut, haluaisin vain nukkua. Tekemättömät työt ahdistavat, mutta minulla ei vain ole energiaa, vaikka aikaa saattaisi ollakin.

  Aurinkoiset päivät tuovat pienen toivon, mutta niitäkään ei kovin montaa riitä. Talvi on kuitenkin pitkä aika täällä osassa maapalloa ja monta kuukautta vuodesta masentuneena rajoittaa elämää. Haluan elää elämääni täysillä. Haaveilen ulkomaille muutosta, jonnekin missä aurinko paistaa useammin.

   

  Valmistumiseeni on vielä hetki aikaa, mutta päivä päivältä se on lähempänä. Pian onkin alettava miettiä mitä valmistumisen jälkeen. Tietysti työelämä kutsuu, mutta missä. Periaatteessa mikään ei vaadi minua jäämään Suomeen. Lentokoneet voivat tuoda ystäviäni luokseni ja minä voin tulla vierailemaan Suomeen.

   
  DSCF2727
   

  Ajatus kiehtoo ja pelottaa samanaikaisesti

  &nsp;

  Haaveissa ulkomaille muutto, mutta ajatus pelottaa. Entä jos ei pärjääkään siellä. Pärjääminen tarkoittaa minulle yhtä kuin työtä, ja sen myötä tullutta taloudellista turvaa. Sopeutumista uuteen ympäristöön en niinkään pelkää, olen kuitenkin sopeutuvainen ja sitkeä ihminen.

   

  Minne haluaisin muuttaa? Italia on aina kiehtonut minua ja siellä ollessani olen tuntenut olevani tietyllä tavalla kotona. Samanlaisen tunteen olen kokenut myös Intiassa, mutta ajatus Intiaan muuttamisesta ei tunnu mukavalta. Arki ilman länsimaalaista ”ylellisyyttä” tuntuu karulta, ja sitä se varmasti olisikin. Ehkä hieman itsekkäästi sanottuna, en halua luopua tietystä elintasostani. Toinen paikka mikä kiinnostaa ja mistä helpommin voisikin löytyä töitä, on Australia. Siellä ei oli ongelmaa kielen kanssa toisin kuin Italiassa, mutta sinne on vaikea saada työlupaa. Etelä-Ranskakin voisi olla hyvä vaihtoehto. En kylläkään puhu ranskaa, mutta ainahan sen voisi opetella.

   
  P1192822
  P1192828
   

  Haaveissa ulkomaille muutto

   

  Kuuntelen vähän kateellisena tarinoita henkilöistä, jotka kulkevat maailmalla tunteen mukaan. He saattavat asua muutaman kuukauden tai vuoden jossain ja sen jälkeen taas jatkavat matkaa uuteen seikkailuun. Heitä ei rajoita maantieteelliset rajat. Ja heistä joilla on haaveissa ulkomaille muutto ja ovat sen totuttaneet. Toisaalta kaipaan elämääni tiettyä vakautta, jota minulle tarjoaa koti. Paikka, jonne palata. Loppujen lopuksi nomadin elämä ei olisi minua varten. Minulle onnea on koti, jonne palata seikkailujen jälkeen.

   

  Millaisia kokemuksia ja ajatuksia teillä on ulkomaille muutosta?
 • Joko luit nämä postaukset

  8 Comments

 • Avatar
  Reply Mari 22.1.2018 at 14:21

  Nuorempana itsekin haaveilin ulkomaille muutosta, mutta se haave jäi toteuttamatta. Lähde ihmeessä seikkailemaan jos siihen tulee mahdollisuus, ei sitten kaduta myöhemmin 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 23.1.2018 at 09:57

   Kyllä, varsinkin nyt kun ulkona on pakkasta parikymmentä astetta, lämpimät ilmat houkuttelevat entistä enemmän.

 • Avatar
  Reply MINI-blogi/Elina 22.1.2018 at 14:36

  Itse en osaisi ajatella asuvani ulkomailla, vaikka lomamatkat ulkomaille on ihan parasta!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 23.1.2018 at 09:58

   Onneksi kaikki ei halua lähteä Suomesta pois, muuten Suomi entisestään autioituisi. Ja maailmaa pääsee näkemään matkojenkin muodossa.

 • Avatar
  Reply Milla 22.1.2018 at 22:16

  Haaveilen aina välillä muutosta ulkomaille. Näin olen tehnyt jo kohta 20 vuotta. Silti se muutto vaan on jäänyt tekemättä. Kotiin on niin helppo jäädä! Olen luultavasti ikuinen haaveilija…

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 23.1.2018 at 09:59

   Vähän pelkään, että mullekin saattaa käydä noin. Onneksi veri vetää edes sen verran maailmalle, että ainakin matkusteltua tulee.

 • Avatar
  Reply Satu Sjöholm 24.1.2018 at 17:44

  Olemme suunnittelemassa mieheni kanssa Floridaan muuttoa mutta vain muutamaksi kuukaudeksi😊

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 25.1.2018 at 12:30

   No muutto se on lyhyempikin muutto, eikä elämästä ikinä tiedä, onhan se mahdollista, että ajattelee muuttavansa lopullisesti, mutta palaakin takaisin, tai ajattelee, että muuttaa vain vähäksi aikaa, mutta lopulta huomaakin asettuneensa pidemmäksi aikaa.

  Leave a Reply