Hymy helpottaa harjaamista Foreon sähköhammasharjalla

Kaupallinen yhteistyö Foreo Nordicin kanssa.

 

Olen joutunut myös kohtaamaan paljon pelkojani yrittäessäni kasvaa ihmisenä. Toiset pelot ovat suurempia ja toiset pienempiä. Toisia pystyn helpommin hallitsemaan ja toisten hallitsemiseen etsin vielä keinoja. Yksi elämään suuresti vaikuttava pelko on hammaslääkäripelko.


 
foreo_toothbrush
 

Moni muukaan ei varmasti onnesta soikeana ole hammaslääkärin tuoliin istuessa, mutta minuun tämä pelko on vaikuttanut niin, etten ole uskaltanut mennä hammaslääkäriin. Sen seurauksena hampaani ovat aika huonossa kunnossa. Siitä huolimatta vieläkin menen hammaslääkäriin vasta kun on oikeasti pakko. Ja tuolloinkin tarvitsen aikamoisen lääkityksen, että sinne uskallan mennä.

 

Jotta voisin välttää hammaslääkärikäynnit, hampaidenhoidon merkitys korostuu. Tavallista hammasharjaa en ole käyttänyt enää aikoihin, paitsi välillä matkoilla, kun sähköhammasharjan latureiden raahaaminen on tuntunut haastavalta. Sähköhammasharjoja minulla on ollut useilta merkeiltä, enkä ole hirveästi huomannut eroa eri merkkien välillä. Neljänkympin harjat on olleet ihan yhtä hyviä kuin sadan euron harjat.

 

Hammasharja tulee surulliseksi, jos en ole harjannut 12 tuntiin

 
foreo_toothbrush8
 

Sain testattavaksi Foreon ISSA Mini 2 -sähköhammasharjan. Silikonista valmistettu harja käyttää hyväkseen kaksi kertaa tehokkaampaa värähtelyteknologiaa verrattuna perinteiseen sähköhammasharjaan, jonka toiminta perustuu pyörivään liikkeeseen. Hybridiharjanpään PBT-polymeeristä valmistetut harjakset poistavat plakkia, kun taas silikoniset ulommat harjakset antavat hellävaraista hierontaa ikenille sekö estävät yliharjaamista, mikä aiheuttaa ikenien vetäytymistä ja vaurioita hammaskiilteeseen.

 

Alkuun hammasharja tuntui todella oudolta suussa, mutta nyt reilussa parissa viikossa olen jo täysin tottunut erilaiseen liikkeeseen kuin yleensä hammasharjoissa on. Nyt tämä tuntuu jopa hellemmältä kuin perinteiset pyörivät hammasharjat. Puhdistustulos on huomattavasti parempi kuin tavallisissa sähköhammasharjoissa. Parasta tässä hammasharjassa on se, ettei ikeneni vuoda verta. Perinteistä sähköhammasharjaa käyttäessäni ikenistä tihkutti usein verta. Se jo itsessään oli tulehdusriski, epämiellyttävyydestä puhumattakaan.

 

Hymy helpottaa harjaamista

 

Tässä hammasharjassa on mukana hauska Smile Helpers. Olen aika huono arvioimaan ajankulua, enkä tiedä joko olen harjannut hammaslääkärien suosittelemat kaksi minuuttia. Enkä todellakaan tiedä aamu-unisena, että olenko harjannut tasaisesti joka puolelta suuta, vai olenko vain hinkannut toista poskea suurimman osan ajasta. Sen vuoksi tykkäänkin, että tämä hammasharja värähtää 30 sekunnin välein vähän eri tavalla, jotta tiedän vaihtaa harjauskohtaa. Kahdenminuutin kohdalla värähdys on selvempi ja hammasharjaan syttyy valot. Lisäksi hammasharja tulee surulliseksi, jos en ole harjannut 12 tuntiin tai harjaan alle kaksi minuuttia.

 
foreo_toothbrush5
foreo_toothbrush3
 

Ja sitten on vielä tämä first world-problem, nimittäin sotku. Aikaisempien sähköhammasharjojen kanssa harjaaminen oli yhtä sottaamista. Jos hammasharjan otti pois suusta sylkäistäkseen ylimääräistä vaahtoa pois, lensivät hammasharjassa olevat hammastahnat ympäriinsä. Kylpyhuoneen peili oli aina sen näköinen, kuin sitä ei olisi pesty moneen kuukauteen. Lopulta minimoin tuon ongelman tunkemalla koko pään lavuaariin. Ei kovin mukava harjausasento, mutta sen jälkeen hammastahnatahroja oli huomattavasti vähemmän. Foreon kanssa sottaamista ei ole ollut ollenkaan. Voin helposti ottaa harjan pois suusta, eikä hammastahna lentele minnekään.

 

Kaikessa on aina kehittämisen varaa, eikä mikään ole täydellinen. Paitsi tämä on kyllä melkein täydellinen.

 
foreo_toothbrush7
foreo_toothbrush4
 

Foreon hammasharjan kuljettaminen mukanakin on helpompaa kuin monen muun sähköhammasharjan. Harja ladataan USB-kaapelilla, eikä mukana tarvitse kantaa isoa laturiasemaa. Harjan mukana tulee latauskaapeli ja sen yhdistin vain puhelimen laturiin. Itse käytin reissussa aina tavallista hammasharjaa, jolla ei todellakaan saa hampaita yhtä puhtaaksi kuin sähköhammasharjalla. Vanhaa sähköhammasharjaa sai ladata vähintään viikon välein. Foreon hammasharjan latauksen luvataan riittävän jopa 200 harjauskertaan, joten pidempikin reissu onnistuu yhdellä latauksella.

 
foreo_toothbrush9
 

Voiko mikään olla täydellinen?

 

En haluaisi vain kehua tätä hammasharjaa, sillä kaikessa on aina kehittämisen varaa, eikä mikään ole täydellinen. Paitsi tämä on kyllä melkein täydellinen. Jos nyt ihan pakolla jotain kehitettävää pitäisi sanoa, voisi hammasharja tunnistaa milloin olen rupeamassa nukkumaan, ja vilkuttaa silloin surunaamaa. Usein kun hampaiden pesun välillä on enemmän kuin 12 tuntia. Jos aamulla herätessäni pesen hampaat, saattaa sen ja iltapesun väliin jäädä helpostikin 16 tuntia.

 

Ja toki tämä hammasharja on hieman hintavampi kuin perinteiset hammasharjat. Foreon hammasharjoja on saatavissa useista eri verkkokaupoista sekä ainakin Stockmannilta. Hinnat pyörivät 120-190 euron välillä.

 

Seuraavaan hammaslääkärikertaan on muutama viikko aikaa. Siihen mennessä tuskin pystyn sanomaan hammasharjan todellisia vaikutuksia, mutta puolen vuoden päästä tilanne on varmasti toinen. Siinä vaiheessa osaan jo sanoa onko Foreon hammasharjan käyttö vähentänyt reikiintymistä.

 
foreo_toothbrush2
 

Onko teillä vielä tavallinen hammasharja käytössä vai käytättekö tekin sähköhammasharjaa? Mitä te vaaditte sähköhammasharjalta?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Tuota olisi kyllä mielenkiintoista joskus testata 🙂

  6.11.2018 at 16:17 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Toivottavasti saat mahdollisuuden testata tätä.

   11.11.2018 at 19:51 Reply
 • Avatar
  Jasmiina

  Mulla on käytössä ihan perinteinen hammasharja, bambuvarrella. Sähkökäyttöinen käy kyllä säännöllisin väliajoin mielessä ja ehkä nyt saattaisikin olla aika panostaa suun hyvinvointiin.

  6.11.2018 at 17:00 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Bambuharja on kyllä ekologisempi valinta kuin perinteinen muovinen hammasharja. Olen miettinyt, että jos miettii kokonaisuutta tuleekohan sähköhammasharja loppujen lopuksi ekologisemmaksi kuin bambuharja? Sähköhammasharjaa ei tarvitse uusia niin usein, mutta sitten kun se on rikki on siinä enemmän jätettä kuin bambuharjassa.

   11.11.2018 at 19:51 Reply
 • Avatar
  Katta /Arki(paska)ruokaa

  Mulla on ollut vuosikausia käytössä sähköhammasharjoja. Pois en vaihtaisi. Seuraava voisi olla tällainen. Ihana väri ja tuo usb-lataus olisi ihan parasta! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  7.11.2018 at 12:24 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Näissä on kyllä ihan parhaimmat värit. Aikaisemmin sähköhammasharjat ovat olleet aina värittömiä, näitä saa vaikka minkä värisenä.

   11.11.2018 at 19:48 Reply
 • Avatar
  Krissu H

  Sähköhammasharja on ollut jo pidempään käytössä. Aina kun joutuu esim. reissuilla käyttämään tavallista harjaa, tuntuu, että suu jää hirveän likaiseksi. Tuo esittelemäsi harja kuulostaa todella kivalta. Harmi vaan, että on noin kallis. 🙁

  8.11.2018 at 10:33 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Hinta on kyllä vähän tyyris, mutta toisaalta jos harja kestää vuosia, niin loppujen lopuksi sille ei niin paljon tule hintaa. Vaikka tietysti ostohetkellä se vähän kirpasee. Toisaalta hyvät sähköhammasharjat maksavat sitä 100 euron luokkaa. Tämä harja on kyllä niin kätevä matkoilla.

   11.11.2018 at 19:47 Reply

  Leave a Reply