Odotathan vielä hetken.

Instagram

  • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
  • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki  #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
  • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
  • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
  • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
  • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
  • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
  • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
  • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
  • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
  • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

  • Hymy helpottaa harjaamista Foreon sähköhammasharjalla

    Kaupallinen yhteistyö Foreo Nordicin kanssa.

     

    Olen joutunut myös kohtaamaan paljon pelkojani yrittäessäni kasvaa ihmisenä. Toiset pelot ovat suurempia ja toiset pienempiä. Toisia pystyn helpommin hallitsemaan ja toisten hallitsemiseen etsin vielä keinoja. Yksi elämään suuresti vaikuttava pelko on hammaslääkäripelko.


     
    foreo_toothbrush
     

    Moni muukaan ei varmasti onnesta soikeana ole hammaslääkärin tuoliin istuessa, mutta minuun tämä pelko on vaikuttanut niin, etten ole uskaltanut mennä hammaslääkäriin. Sen seurauksena hampaani ovat aika huonossa kunnossa. Siitä huolimatta vieläkin menen hammaslääkäriin vasta kun on oikeasti pakko. Ja tuolloinkin tarvitsen aikamoisen lääkityksen, että sinne uskallan mennä.

     

    Jotta voisin välttää hammaslääkärikäynnit, hampaidenhoidon merkitys korostuu. Tavallista hammasharjaa en ole käyttänyt enää aikoihin, paitsi välillä matkoilla, kun sähköhammasharjan latureiden raahaaminen on tuntunut haastavalta. Sähköhammasharjoja minulla on ollut useilta merkeiltä, enkä ole hirveästi huomannut eroa eri merkkien välillä. Neljänkympin harjat on olleet ihan yhtä hyviä kuin sadan euron harjat.

     

    Hammasharja tulee surulliseksi, jos en ole harjannut 12 tuntiin

     
    foreo_toothbrush8
     

    Sain testattavaksi Foreon ISSA Mini 2 -sähköhammasharjan. Silikonista valmistettu harja käyttää hyväkseen kaksi kertaa tehokkaampaa värähtelyteknologiaa verrattuna perinteiseen sähköhammasharjaan, jonka toiminta perustuu pyörivään liikkeeseen. Hybridiharjanpään PBT-polymeeristä valmistetut harjakset poistavat plakkia, kun taas silikoniset ulommat harjakset antavat hellävaraista hierontaa ikenille sekö estävät yliharjaamista, mikä aiheuttaa ikenien vetäytymistä ja vaurioita hammaskiilteeseen.

     

    Alkuun hammasharja tuntui todella oudolta suussa, mutta nyt reilussa parissa viikossa olen jo täysin tottunut erilaiseen liikkeeseen kuin yleensä hammasharjoissa on. Nyt tämä tuntuu jopa hellemmältä kuin perinteiset pyörivät hammasharjat. Puhdistustulos on huomattavasti parempi kuin tavallisissa sähköhammasharjoissa. Parasta tässä hammasharjassa on se, ettei ikeneni vuoda verta. Perinteistä sähköhammasharjaa käyttäessäni ikenistä tihkutti usein verta. Se jo itsessään oli tulehdusriski, epämiellyttävyydestä puhumattakaan.

     

    Hymy helpottaa harjaamista

     

    Tässä hammasharjassa on mukana hauska Smile Helpers. Olen aika huono arvioimaan ajankulua, enkä tiedä joko olen harjannut hammaslääkärien suosittelemat kaksi minuuttia. Enkä todellakaan tiedä aamu-unisena, että olenko harjannut tasaisesti joka puolelta suuta, vai olenko vain hinkannut toista poskea suurimman osan ajasta. Sen vuoksi tykkäänkin, että tämä hammasharja värähtää 30 sekunnin välein vähän eri tavalla, jotta tiedän vaihtaa harjauskohtaa. Kahdenminuutin kohdalla värähdys on selvempi ja hammasharjaan syttyy valot. Lisäksi hammasharja tulee surulliseksi, jos en ole harjannut 12 tuntiin tai harjaan alle kaksi minuuttia.

     
    foreo_toothbrush5
    foreo_toothbrush3
     

    Ja sitten on vielä tämä first world-problem, nimittäin sotku. Aikaisempien sähköhammasharjojen kanssa harjaaminen oli yhtä sottaamista. Jos hammasharjan otti pois suusta sylkäistäkseen ylimääräistä vaahtoa pois, lensivät hammasharjassa olevat hammastahnat ympäriinsä. Kylpyhuoneen peili oli aina sen näköinen, kuin sitä ei olisi pesty moneen kuukauteen. Lopulta minimoin tuon ongelman tunkemalla koko pään lavuaariin. Ei kovin mukava harjausasento, mutta sen jälkeen hammastahnatahroja oli huomattavasti vähemmän. Foreon kanssa sottaamista ei ole ollut ollenkaan. Voin helposti ottaa harjan pois suusta, eikä hammastahna lentele minnekään.

     

    Kaikessa on aina kehittämisen varaa, eikä mikään ole täydellinen. Paitsi tämä on kyllä melkein täydellinen.

     
    foreo_toothbrush7
    foreo_toothbrush4
     

    Foreon hammasharjan kuljettaminen mukanakin on helpompaa kuin monen muun sähköhammasharjan. Harja ladataan USB-kaapelilla, eikä mukana tarvitse kantaa isoa laturiasemaa. Harjan mukana tulee latauskaapeli ja sen yhdistin vain puhelimen laturiin. Itse käytin reissussa aina tavallista hammasharjaa, jolla ei todellakaan saa hampaita yhtä puhtaaksi kuin sähköhammasharjalla. Vanhaa sähköhammasharjaa sai ladata vähintään viikon välein. Foreon hammasharjan latauksen luvataan riittävän jopa 200 harjauskertaan, joten pidempikin reissu onnistuu yhdellä latauksella.

     
    foreo_toothbrush9
     

    Voiko mikään olla täydellinen?

     

    En haluaisi vain kehua tätä hammasharjaa, sillä kaikessa on aina kehittämisen varaa, eikä mikään ole täydellinen. Paitsi tämä on kyllä melkein täydellinen. Jos nyt ihan pakolla jotain kehitettävää pitäisi sanoa, voisi hammasharja tunnistaa milloin olen rupeamassa nukkumaan, ja vilkuttaa silloin surunaamaa. Usein kun hampaiden pesun välillä on enemmän kuin 12 tuntia. Jos aamulla herätessäni pesen hampaat, saattaa sen ja iltapesun väliin jäädä helpostikin 16 tuntia.

     

    Ja toki tämä hammasharja on hieman hintavampi kuin perinteiset hammasharjat. Foreon hammasharjoja on saatavissa useista eri verkkokaupoista sekä ainakin Stockmannilta. Hinnat pyörivät 120-190 euron välillä.

     

    Seuraavaan hammaslääkärikertaan on muutama viikko aikaa. Siihen mennessä tuskin pystyn sanomaan hammasharjan todellisia vaikutuksia, mutta puolen vuoden päästä tilanne on varmasti toinen. Siinä vaiheessa osaan jo sanoa onko Foreon hammasharjan käyttö vähentänyt reikiintymistä.

     
    foreo_toothbrush2
     

    Onko teillä vielä tavallinen hammasharja käytössä vai käytättekö tekin sähköhammasharjaa? Mitä te vaaditte sähköhammasharjalta?
  • Joko luit nämä postaukset

    8 Comments

  • Avatar
    Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 6.11.2018 at 16:17

    Tuota olisi kyllä mielenkiintoista joskus testata 🙂

    • Avatar
      Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 11.11.2018 at 19:51

      Toivottavasti saat mahdollisuuden testata tätä.

  • Avatar
    Reply Jasmiina 6.11.2018 at 17:00

    Mulla on käytössä ihan perinteinen hammasharja, bambuvarrella. Sähkökäyttöinen käy kyllä säännöllisin väliajoin mielessä ja ehkä nyt saattaisikin olla aika panostaa suun hyvinvointiin.

    • Avatar
      Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 11.11.2018 at 19:51

      Bambuharja on kyllä ekologisempi valinta kuin perinteinen muovinen hammasharja. Olen miettinyt, että jos miettii kokonaisuutta tuleekohan sähköhammasharja loppujen lopuksi ekologisemmaksi kuin bambuharja? Sähköhammasharjaa ei tarvitse uusia niin usein, mutta sitten kun se on rikki on siinä enemmän jätettä kuin bambuharjassa.

  • Avatar
    Reply Katta /Arki(paska)ruokaa 7.11.2018 at 12:24

    Mulla on ollut vuosikausia käytössä sähköhammasharjoja. Pois en vaihtaisi. Seuraava voisi olla tällainen. Ihana väri ja tuo usb-lataus olisi ihan parasta! -Katta /Arki(paska)ruokaa

    • Avatar
      Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 11.11.2018 at 19:48

      Näissä on kyllä ihan parhaimmat värit. Aikaisemmin sähköhammasharjat ovat olleet aina värittömiä, näitä saa vaikka minkä värisenä.

  • Avatar
    Reply Krissu H 8.11.2018 at 10:33

    Sähköhammasharja on ollut jo pidempään käytössä. Aina kun joutuu esim. reissuilla käyttämään tavallista harjaa, tuntuu, että suu jää hirveän likaiseksi. Tuo esittelemäsi harja kuulostaa todella kivalta. Harmi vaan, että on noin kallis. 🙁

    • Avatar
      Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 11.11.2018 at 19:47

      Hinta on kyllä vähän tyyris, mutta toisaalta jos harja kestää vuosia, niin loppujen lopuksi sille ei niin paljon tule hintaa. Vaikka tietysti ostohetkellä se vähän kirpasee. Toisaalta hyvät sähköhammasharjat maksavat sitä 100 euron luokkaa. Tämä harja on kyllä niin kätevä matkoilla.

    Leave a Reply