Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Hyvänmielen lempeät aamurutiinit

   

  Arjen keskellä saatan helposti unohtaa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Varsinkin kun olen enemmän stressaantunut. Silloin aamurutiinit antavat päivälle rentouttava ja voimistavan aloituksen. Rutiinit tuovat myös tiettyä turvallisuutta, kaikkea en voi hallita, mutta on myös asioita, joihin voin itse vaikuttaa.

  Aloitin juuri työharjoittelun, jonka sisältö jo itsessään vaatii paljon. Oman haasteensa tuo ohjaaja, jolla ei ole ollenkaan sosiaalisia eikä pedagogisia valmiuksia ohjaamiseen. Aamuisin koen ahdistusta harjoitteluun lähtemisestä. Silloin omien hyvää mieltä tuovien aamurutiinien tekeminen rauhoittaa päivän haasteisiin.

   

  Niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

   

  Viikonloppuisin haluan hemmotella itseäni samoilla aamurutiineilla kuin viikolla. Rutiinit eroavat ainoastaan viikonloppuisin sillä, ettei minulla ole minnekään kiire. Silloin voin käyttää niihin puoli tuntia tai kolme tuntia, ihan mikä silloin tuntuu parhaimmalta. Ajattelin jakaa teille minun aamurutiinini, ehkäpä tekin saatte niistä ideoita omien aamujen rauhoittamiseen. Edes sen kahvikupillisen tai viiden minuutin joogan kanssa.

   
  candle_annukka_vuorela
   

  Aloitan aamun, varsinkin nyt kun on jo pimeämpää, sytyttämällä kynttilät. Niiden valo on paljon lempeämpi kuin kirkkaiden sähkölamppujen. Ne herättelevät minun uniset silmät uuteen päivään. Poltan usein tuoksukynttilöitä, sillä niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

   

  Jooga on aamun paras rutiini

   

  Seuraavaksi teen joka aamu lyhyen joogan. Arkisin usein jooga on sen viiden minuutin mittainen, sillä herätys kello usein pirahtaa jo viiden jälkeen, enkä halua luopua yöunistakaan. Jooga herättää kehon lempeästi uuteen päivään. Yön aikana jäykistyneet nivelet ja lihakset saavat uutta energiaa, eikä junallekaan käveleminen tunnu niin raskaalta. Viikonloppuisin puolestaan annan joogalle enemmän aikaa. Tuolloin saatan helposti joogata tunnin, jos siltä tuntuu. Aamujoogani on aina lempeä ja kehoa herättelevä, vaikeat asanat jätän suosiolla iltaan.

   

  Minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa.

   
  yoga_annukka_vuorela
   

  But first let me have coffee

   

  Monesti olen laittanut jo illalla kahvinkeittimen ajastukselle, mutta mikäli niin en ole tehnyt, kuuluu aamukahvin keitto joogan jälkeisiin rutiineihin. Iso kahvikuppi kuuluu aamuun. Olen miettinyt paljon, miten kahvi vaikuttaa minuun. Nukkuisinko paremmin, jos lopettaisin kahvin juonnin? Kahvi on kuitenkin tällä hetkellä aika lailla elinehto, sillä pitkät päivät vaativat oman veronsa. Voi kuinka haaveilenkaan siitä, että päivät eivät enää olisi ympäripyöreitä. Tuolloin kahvi olisi vaihtunut yrttiteehen, joka herättelisi kehoa huomattavasti lempeämmin kuin tuo jättimäinen kofeiinipommi. Tällä hetkellä ajatus kahvista luopumisesta tuntuu kuitenkin mahdottomalta ajatukselta. Sen juominen rauhassa joka aamu on juuri sitä arjen luksusta, johon jopa opiskelijalla on varaa.

   
  breakfast_annukka_vuorela2
   

  Kahvin rinnalle tarvitsen aamupalan. Usein teen smoothien aamulla, sillä se herättelee ruuansulatuksen pehmeämmin yön jälkeisen tauon jälkeen. Olen ollut viime aikoina todella väsynyt. On tuntunut, ettei mikään määrä unta riitä, ja voisin nukkua viikon putkeen. Koska en tykkää aamulla laittaa suuhuni mitään kovin kiinteää, otan vitamiinitkin mahdollisimman pitkälle nestemäisenä. Nämä NordicHealthin vitamiinisuihkeet ovat mahtavia. Jotenkin on vain niin paljon helpompi suihkasta ne suuhun, kuin niellä erilaisia tabletteja.

   

  Minä riitän, ja sinäkin riität

   

  Pitkään minulla oli tapana lukea joka aamu horoskooppi aamupalaa syödessäni. En nyt sinänsä usko mihinkään iltapäivälehtien horoskooppeihin, mutta useinhan ne olivat niin ympäripyöreitä, että ne olisivat sopineet kenen tahansa päivään. Siitä tavasta olen luopunut, mutta tarvitsen edelleen ohjeita päivään. Nykyään nuo ohjeet löydän Intuitiokorteista. Niiden viestit muistuttavat aamuisin asioista, joista kannattaa olla kiitollinen ja onnellinen.

   
  life_annukka_vuorela
  life_annukka_vuorela2
   

  Ne muistuttavat siitä, että minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa. Ja siitä, että minä pystyn, vaikka siihenkin uskominen on välillä hyvin vaikeaa. Viimeisen reilun viikon aikana on ollut vaikea muistaa kaikkia noita asioita, sen vuoksi onkin välillä hyvä lukea ne jostain oman mielen ulkopuolelta. Valitsen kortin joka aamu sen kuvan perusteella. Kuva ja sen värit kuvastavat sen hetkisestä tunnetilaani. Päivän aikana, varsinkin niinä hetkinä, kun jaksaminen on uhattuna, yritän muistaa kortin sanoman. Toisina päivinä se onnistuu paremmin ja toisina huonommin.

   

  Toki aamuun kuuluu ne pakolliset muutkin rutiinit, mutta ne eivät tuota minulle samalla tavalla hyvää mieltä kuin näiden rutiinien toteuttaminen. Kunpa vaan voisin antaa näille joka aamu niin paljon aikaa kuin tuntuisi hyvältä. Joku päivä sekin on vielä mahdollista.

   
  life_annukka_vuorela4
   

  Onko teillä hyvää mieltä tuovia aamurutiineja?
 • Joko luit nämä postaukset

  8 Comments

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 13.10.2018 at 08:57

  Jooga olisi kyllä aivan loistava aamurutiini. Itselläni aamuja rytmittää tällä hetkellä tytön hoito ja olen yrittänyt saada opeteltua taas itsekin syömään sen aamupalan tyttöä syöttäessä, pienin askelin eteenpäin 😀

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:34

   Lapsien kanssa aamurutiinit kyllä painottuvat paljon heidän ehdoilla, mutta olisipa kiva, jos teillä olisi aina yhteisenä aamurutiinina yhdessä nautittu aamupala.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 13.10.2018 at 10:23

  Kyllä se minulla on kuppi teetä ja Hesari. Myös reissuissa, jos vaan netti löytyy lataan lehden ipadille ja otan sen mukaan aamiaispöytään.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:35

   Minullakin oli pitkään Hesari, kun se tuli paperisena versiona, mutta nykyisin kun luen vain diginä sitä, jää sen lukeminen työmatkoille.

 • Avatar
  Reply Hymyillään blogi 13.10.2018 at 14:24

  Aivan loistavia kuvia postauksessasi. Jooga on vielä mulle vieras laji, mutta tää sun kirjotus kyllä antoi innostusta kokeilla joogaamista. Ja nam mikä aamupala. Rentouttavaa viikonloppua :).

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:37

   Joogassa on niin monia eri tyylejä, joten jos ensimmäinen ei sykähdytä, kannattaa kokeilla jotain toista. Itse tykkään muutenkin harrastaa enemmän sellaisia lempeää joogaa kuin haastaa kehoni mitä vaativimpiin asanoihin. Ehkäpä tavataan jossain joogatunnilla. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

 • Avatar
  Reply Anna/Kello neljän aamukahvi 13.10.2018 at 15:09

  Pidän aamujen tunnelmasta, vaikka en aamuihminen olekaan. Kahvi on ainut rutiinini 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:38

   Kahvi on ihana rutiini.

  Leave a Reply