Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
 • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
 • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

 • Hyvänmielen lempeät aamurutiinit

   

  Arjen keskellä saatan helposti unohtaa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Varsinkin kun olen enemmän stressaantunut. Silloin aamurutiinit antavat päivälle rentouttava ja voimistavan aloituksen. Rutiinit tuovat myös tiettyä turvallisuutta, kaikkea en voi hallita, mutta on myös asioita, joihin voin itse vaikuttaa.

  Aloitin juuri työharjoittelun, jonka sisältö jo itsessään vaatii paljon. Oman haasteensa tuo ohjaaja, jolla ei ole ollenkaan sosiaalisia eikä pedagogisia valmiuksia ohjaamiseen. Aamuisin koen ahdistusta harjoitteluun lähtemisestä. Silloin omien hyvää mieltä tuovien aamurutiinien tekeminen rauhoittaa päivän haasteisiin.

   

  Niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

   

  Viikonloppuisin haluan hemmotella itseäni samoilla aamurutiineilla kuin viikolla. Rutiinit eroavat ainoastaan viikonloppuisin sillä, ettei minulla ole minnekään kiire. Silloin voin käyttää niihin puoli tuntia tai kolme tuntia, ihan mikä silloin tuntuu parhaimmalta. Ajattelin jakaa teille minun aamurutiinini, ehkäpä tekin saatte niistä ideoita omien aamujen rauhoittamiseen. Edes sen kahvikupillisen tai viiden minuutin joogan kanssa.

   
  candle_annukka_vuorela
   

  Aloitan aamun, varsinkin nyt kun on jo pimeämpää, sytyttämällä kynttilät. Niiden valo on paljon lempeämpi kuin kirkkaiden sähkölamppujen. Ne herättelevät minun uniset silmät uuteen päivään. Poltan usein tuoksukynttilöitä, sillä niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

   

  Jooga on aamun paras rutiini

   

  Seuraavaksi teen joka aamu lyhyen joogan. Arkisin usein jooga on sen viiden minuutin mittainen, sillä herätys kello usein pirahtaa jo viiden jälkeen, enkä halua luopua yöunistakaan. Jooga herättää kehon lempeästi uuteen päivään. Yön aikana jäykistyneet nivelet ja lihakset saavat uutta energiaa, eikä junallekaan käveleminen tunnu niin raskaalta. Viikonloppuisin puolestaan annan joogalle enemmän aikaa. Tuolloin saatan helposti joogata tunnin, jos siltä tuntuu. Aamujoogani on aina lempeä ja kehoa herättelevä, vaikeat asanat jätän suosiolla iltaan.

   

  Minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa.

   
  yoga_annukka_vuorela
   

  But first let me have coffee

   

  Monesti olen laittanut jo illalla kahvinkeittimen ajastukselle, mutta mikäli niin en ole tehnyt, kuuluu aamukahvin keitto joogan jälkeisiin rutiineihin. Iso kahvikuppi kuuluu aamuun. Olen miettinyt paljon, miten kahvi vaikuttaa minuun. Nukkuisinko paremmin, jos lopettaisin kahvin juonnin? Kahvi on kuitenkin tällä hetkellä aika lailla elinehto, sillä pitkät päivät vaativat oman veronsa. Voi kuinka haaveilenkaan siitä, että päivät eivät enää olisi ympäripyöreitä. Tuolloin kahvi olisi vaihtunut yrttiteehen, joka herättelisi kehoa huomattavasti lempeämmin kuin tuo jättimäinen kofeiinipommi. Tällä hetkellä ajatus kahvista luopumisesta tuntuu kuitenkin mahdottomalta ajatukselta. Sen juominen rauhassa joka aamu on juuri sitä arjen luksusta, johon jopa opiskelijalla on varaa.

   
  breakfast_annukka_vuorela2
   

  Kahvin rinnalle tarvitsen aamupalan. Usein teen smoothien aamulla, sillä se herättelee ruuansulatuksen pehmeämmin yön jälkeisen tauon jälkeen. Olen ollut viime aikoina todella väsynyt. On tuntunut, ettei mikään määrä unta riitä, ja voisin nukkua viikon putkeen. Koska en tykkää aamulla laittaa suuhuni mitään kovin kiinteää, otan vitamiinitkin mahdollisimman pitkälle nestemäisenä. Nämä NordicHealthin vitamiinisuihkeet ovat mahtavia. Jotenkin on vain niin paljon helpompi suihkasta ne suuhun, kuin niellä erilaisia tabletteja.

   

  Minä riitän, ja sinäkin riität

   

  Pitkään minulla oli tapana lukea joka aamu horoskooppi aamupalaa syödessäni. En nyt sinänsä usko mihinkään iltapäivälehtien horoskooppeihin, mutta useinhan ne olivat niin ympäripyöreitä, että ne olisivat sopineet kenen tahansa päivään. Siitä tavasta olen luopunut, mutta tarvitsen edelleen ohjeita päivään. Nykyään nuo ohjeet löydän Intuitiokorteista. Niiden viestit muistuttavat aamuisin asioista, joista kannattaa olla kiitollinen ja onnellinen.

   
  life_annukka_vuorela
  life_annukka_vuorela2
   

  Ne muistuttavat siitä, että minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa. Ja siitä, että minä pystyn, vaikka siihenkin uskominen on välillä hyvin vaikeaa. Viimeisen reilun viikon aikana on ollut vaikea muistaa kaikkia noita asioita, sen vuoksi onkin välillä hyvä lukea ne jostain oman mielen ulkopuolelta. Valitsen kortin joka aamu sen kuvan perusteella. Kuva ja sen värit kuvastavat sen hetkisestä tunnetilaani. Päivän aikana, varsinkin niinä hetkinä, kun jaksaminen on uhattuna, yritän muistaa kortin sanoman. Toisina päivinä se onnistuu paremmin ja toisina huonommin.

   

  Toki aamuun kuuluu ne pakolliset muutkin rutiinit, mutta ne eivät tuota minulle samalla tavalla hyvää mieltä kuin näiden rutiinien toteuttaminen. Kunpa vaan voisin antaa näille joka aamu niin paljon aikaa kuin tuntuisi hyvältä. Joku päivä sekin on vielä mahdollista.

   
  life_annukka_vuorela4
   

  Onko teillä hyvää mieltä tuovia aamurutiineja?
 • Joko luit nämä postaukset

  8 Comments

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 13.10.2018 at 08:57

  Jooga olisi kyllä aivan loistava aamurutiini. Itselläni aamuja rytmittää tällä hetkellä tytön hoito ja olen yrittänyt saada opeteltua taas itsekin syömään sen aamupalan tyttöä syöttäessä, pienin askelin eteenpäin 😀

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:34

   Lapsien kanssa aamurutiinit kyllä painottuvat paljon heidän ehdoilla, mutta olisipa kiva, jos teillä olisi aina yhteisenä aamurutiinina yhdessä nautittu aamupala.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 13.10.2018 at 10:23

  Kyllä se minulla on kuppi teetä ja Hesari. Myös reissuissa, jos vaan netti löytyy lataan lehden ipadille ja otan sen mukaan aamiaispöytään.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:35

   Minullakin oli pitkään Hesari, kun se tuli paperisena versiona, mutta nykyisin kun luen vain diginä sitä, jää sen lukeminen työmatkoille.

 • Avatar
  Reply Hymyillään blogi 13.10.2018 at 14:24

  Aivan loistavia kuvia postauksessasi. Jooga on vielä mulle vieras laji, mutta tää sun kirjotus kyllä antoi innostusta kokeilla joogaamista. Ja nam mikä aamupala. Rentouttavaa viikonloppua :).

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:37

   Joogassa on niin monia eri tyylejä, joten jos ensimmäinen ei sykähdytä, kannattaa kokeilla jotain toista. Itse tykkään muutenkin harrastaa enemmän sellaisia lempeää joogaa kuin haastaa kehoni mitä vaativimpiin asanoihin. Ehkäpä tavataan jossain joogatunnilla. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

 • Avatar
  Reply Anna/Kello neljän aamukahvi 13.10.2018 at 15:09

  Pidän aamujen tunnelmasta, vaikka en aamuihminen olekaan. Kahvi on ainut rutiinini 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 13.10.2018 at 16:38

   Kahvi on ihana rutiini.

  Leave a Reply