Hyvänmielen lempeät aamurutiinit

 

Arjen keskellä saatan helposti unohtaa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Varsinkin kun olen enemmän stressaantunut. Silloin aamurutiinit antavat päivälle rentouttava ja voimistavan aloituksen. Rutiinit tuovat myös tiettyä turvallisuutta, kaikkea en voi hallita, mutta on myös asioita, joihin voin itse vaikuttaa.

Aloitin juuri työharjoittelun, jonka sisältö jo itsessään vaatii paljon. Oman haasteensa tuo ohjaaja, jolla ei ole ollenkaan sosiaalisia eikä pedagogisia valmiuksia ohjaamiseen. Aamuisin koen ahdistusta harjoitteluun lähtemisestä. Silloin omien hyvää mieltä tuovien aamurutiinien tekeminen rauhoittaa päivän haasteisiin.

 

Niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

 

Viikonloppuisin haluan hemmotella itseäni samoilla aamurutiineilla kuin viikolla. Rutiinit eroavat ainoastaan viikonloppuisin sillä, ettei minulla ole minnekään kiire. Silloin voin käyttää niihin puoli tuntia tai kolme tuntia, ihan mikä silloin tuntuu parhaimmalta. Ajattelin jakaa teille minun aamurutiinini, ehkäpä tekin saatte niistä ideoita omien aamujen rauhoittamiseen. Edes sen kahvikupillisen tai viiden minuutin joogan kanssa.

 
candle_annukka_vuorela
 

Aloitan aamun, varsinkin nyt kun on jo pimeämpää, sytyttämällä kynttilät. Niiden valo on paljon lempeämpi kuin kirkkaiden sähkölamppujen. Ne herättelevät minun uniset silmät uuteen päivään. Poltan usein tuoksukynttilöitä, sillä niiden tuoksu tuntuu ylelliseltä, ja kukapa ei haluaisi arkeen pientä ylellisyyttä.

 

Jooga on aamun paras rutiini

 

Seuraavaksi teen joka aamu lyhyen joogan. Arkisin usein jooga on sen viiden minuutin mittainen, sillä herätys kello usein pirahtaa jo viiden jälkeen, enkä halua luopua yöunistakaan. Jooga herättää kehon lempeästi uuteen päivään. Yön aikana jäykistyneet nivelet ja lihakset saavat uutta energiaa, eikä junallekaan käveleminen tunnu niin raskaalta. Viikonloppuisin puolestaan annan joogalle enemmän aikaa. Tuolloin saatan helposti joogata tunnin, jos siltä tuntuu. Aamujoogani on aina lempeä ja kehoa herättelevä, vaikeat asanat jätän suosiolla iltaan.

 

Minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa.

 
yoga_annukka_vuorela
 

But first let me have coffee

 

Monesti olen laittanut jo illalla kahvinkeittimen ajastukselle, mutta mikäli niin en ole tehnyt, kuuluu aamukahvin keitto joogan jälkeisiin rutiineihin. Iso kahvikuppi kuuluu aamuun. Olen miettinyt paljon, miten kahvi vaikuttaa minuun. Nukkuisinko paremmin, jos lopettaisin kahvin juonnin? Kahvi on kuitenkin tällä hetkellä aika lailla elinehto, sillä pitkät päivät vaativat oman veronsa. Voi kuinka haaveilenkaan siitä, että päivät eivät enää olisi ympäripyöreitä. Tuolloin kahvi olisi vaihtunut yrttiteehen, joka herättelisi kehoa huomattavasti lempeämmin kuin tuo jättimäinen kofeiinipommi. Tällä hetkellä ajatus kahvista luopumisesta tuntuu kuitenkin mahdottomalta ajatukselta. Sen juominen rauhassa joka aamu on juuri sitä arjen luksusta, johon jopa opiskelijalla on varaa.

 
breakfast_annukka_vuorela2
 

Kahvin rinnalle tarvitsen aamupalan. Usein teen smoothien aamulla, sillä se herättelee ruuansulatuksen pehmeämmin yön jälkeisen tauon jälkeen. Olen ollut viime aikoina todella väsynyt. On tuntunut, ettei mikään määrä unta riitä, ja voisin nukkua viikon putkeen. Koska en tykkää aamulla laittaa suuhuni mitään kovin kiinteää, otan vitamiinitkin mahdollisimman pitkälle nestemäisenä. Nämä NordicHealthin vitamiinisuihkeet ovat mahtavia. Jotenkin on vain niin paljon helpompi suihkasta ne suuhun, kuin niellä erilaisia tabletteja.

 

Minä riitän, ja sinäkin riität

 

Pitkään minulla oli tapana lukea joka aamu horoskooppi aamupalaa syödessäni. En nyt sinänsä usko mihinkään iltapäivälehtien horoskooppeihin, mutta useinhan ne olivat niin ympäripyöreitä, että ne olisivat sopineet kenen tahansa päivään. Siitä tavasta olen luopunut, mutta tarvitsen edelleen ohjeita päivään. Nykyään nuo ohjeet löydän Intuitiokorteista. Niiden viestit muistuttavat aamuisin asioista, joista kannattaa olla kiitollinen ja onnellinen.

 
life_annukka_vuorela
life_annukka_vuorela2
 

Ne muistuttavat siitä, että minä riitän, vaikka itse en siihen aina jaksakaan uskoa. Ja siitä, että minä pystyn, vaikka siihenkin uskominen on välillä hyvin vaikeaa. Viimeisen reilun viikon aikana on ollut vaikea muistaa kaikkia noita asioita, sen vuoksi onkin välillä hyvä lukea ne jostain oman mielen ulkopuolelta. Valitsen kortin joka aamu sen kuvan perusteella. Kuva ja sen värit kuvastavat sen hetkisestä tunnetilaani. Päivän aikana, varsinkin niinä hetkinä, kun jaksaminen on uhattuna, yritän muistaa kortin sanoman. Toisina päivinä se onnistuu paremmin ja toisina huonommin.

 

Toki aamuun kuuluu ne pakolliset muutkin rutiinit, mutta ne eivät tuota minulle samalla tavalla hyvää mieltä kuin näiden rutiinien toteuttaminen. Kunpa vaan voisin antaa näille joka aamu niin paljon aikaa kuin tuntuisi hyvältä. Joku päivä sekin on vielä mahdollista.

 
life_annukka_vuorela4
 

Onko teillä hyvää mieltä tuovia aamurutiineja?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Jooga olisi kyllä aivan loistava aamurutiini. Itselläni aamuja rytmittää tällä hetkellä tytön hoito ja olen yrittänyt saada opeteltua taas itsekin syömään sen aamupalan tyttöä syöttäessä, pienin askelin eteenpäin 😀

  13.10.2018 at 08:57 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Lapsien kanssa aamurutiinit kyllä painottuvat paljon heidän ehdoilla, mutta olisipa kiva, jos teillä olisi aina yhteisenä aamurutiinina yhdessä nautittu aamupala.

   13.10.2018 at 16:34 Reply
 • Avatar
  Pirkko / Meriharakka

  Kyllä se minulla on kuppi teetä ja Hesari. Myös reissuissa, jos vaan netti löytyy lataan lehden ipadille ja otan sen mukaan aamiaispöytään.

  13.10.2018 at 10:23 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Minullakin oli pitkään Hesari, kun se tuli paperisena versiona, mutta nykyisin kun luen vain diginä sitä, jää sen lukeminen työmatkoille.

   13.10.2018 at 16:35 Reply
 • Avatar
  Hymyillään blogi

  Aivan loistavia kuvia postauksessasi. Jooga on vielä mulle vieras laji, mutta tää sun kirjotus kyllä antoi innostusta kokeilla joogaamista. Ja nam mikä aamupala. Rentouttavaa viikonloppua :).

  13.10.2018 at 14:24 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Joogassa on niin monia eri tyylejä, joten jos ensimmäinen ei sykähdytä, kannattaa kokeilla jotain toista. Itse tykkään muutenkin harrastaa enemmän sellaisia lempeää joogaa kuin haastaa kehoni mitä vaativimpiin asanoihin. Ehkäpä tavataan jossain joogatunnilla. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   13.10.2018 at 16:37 Reply
 • Avatar
  Anna/Kello neljän aamukahvi

  Pidän aamujen tunnelmasta, vaikka en aamuihminen olekaan. Kahvi on ainut rutiinini 🙂

  13.10.2018 at 15:09 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Kahvi on ihana rutiini.

   13.10.2018 at 16:38 Reply

  Leave a Reply