Hyvinvoinnin muuttunut näkemys & paluu juurille

 

Oma näkemys hyvinvoinnista on muuttunut. Aikaisemmin ymmärsin kyllä, että hyvinvointiin sisältyy myös mielen hyvinvointi, mutta ajattelin että hyvinvoinnin perustan olevan ennemminkin terveellisessä ruokavaliossa ja liikunnassa. Jos nämä tekijät ovat hallinnassa, mielikin voisi paremmin. Todellisuus ei mennytkään niin.

Olen oppinut ymmärtämään, että mielen hyvinvointi on kuitenkin se hyvinvoinnin perusta. Vähän karkeasti sanottuna, onnellinen voi olla vähän huonommassakin kunnossa, jos mieli voi hyvin. Mutta jos mieli on onneton, ei täydellinen vartalo tee onnelliseksi.

 
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog4
 

Tämä on luonut oravanpyörän, josta hyppääminen ei olekaan niin helppoa.

 

Olen tuskaillut oman kehoni kanssa, niin painon kuin sen toiminnan suhteen. Vaikka kuinka olen yrittänyt korjata sen vikoja, ovat ne olleet minun toiminnan ulottumattomissa, ainakin osittain. Kun kehoni ei ole toiminut niin kuin olisin sen halunnut toimivan, mieleni on väsynyt tilanteeseen. Sen myötä olen myös jossain määrin luovuttanut niiden asioiden suhteen, joihin olisin voinut vaikuttaa. Tämä on luonut oravanpyörän, josta hyppääminen ei olekaan niin helppoa.

 
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog2
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog
 

Kehopositiivuus on muutakin kuin raskausarpien hyväksymistä.

 

Kehopositiivisuudesta puhutaan paljon, ja on hyvä, että yhteiskunnan ja varsinkin median luomat käsitykset kehosta kyseenalaistetaan, mutta usein kehopositiivisuudessa puhutaan juuri siitä, että oma vartalo pitää hyväksyä sen näköisenä kuin se on. Unohdetaan se, että kehopositiivisuus ei tarkoita ainoastaan raskausarpien tai selluliitin hyväksymistä, vaan se voi olla myös kehon toiminnallisten rajoitteiden hyväksymistä.

 

Kyse ei olekaan ainoastaan siitä, että laihdutan kertyneet kilot, vaan siitä, että opin hyväksymään kehoni sellaisena kuin se on. On opittava hyväksymään, että mielikuvani siitä, että millainen vartaloni on ja miten kehoni tulisi toimia, ei välttämättä koskaan toteudu. On opittava nauttimaan vartalostani sellaisena kuin sen on mahdollista olla ja olemaan onnellinen siitä, että kehoni toimii monessa asiassa, vaikkei niin kuin itse toivoisinkin. Sen jälkeen olen onnellisempi ja voin paremmin.

 
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog5
 

Jokainen meistä varmasti haluaa olla niin onnellinen kuin mahdollista.

 

Kun oma hyvinvointi on ollut hukassa, on ollut vaikea kirjoittakaan hyvinvoinnista. Hukattuni hyvinvointini ja sitä takaisin etsiessäni, ymmärsin, että hyvinvointi alkaa mielen hyvinvoinnista. Jos mieli on väsynyt, on muidenkin hyvinvointia edistävien asioiden toteuttaminen vaikeaa. Tätä näkökulma haluan myös tuoda jatkossa esiin blogissani. Palaan postausaiheideni suhteen juurilleni, siihen mistä bloggaaminen alun perin alkoikin, mutta uudella näkökulmalla. Tulen edelleen kirjoittamaan myös muista aiheista, jotka tuottavat minulle onnellisuutta. Näitä ovat muun muassa ruoka ja matkustus. En tule jakamaan tänne postauksia siitä miten saat kiinteän pepun tai paljonko proteiinia lounaassa tulee olla. Näitä neuvoja on netti täynnä jo.

 

Onnellisuus on päätös.

 

Onnellisuus on hyvinvointia. Onnellisuus itsessään ei tarkoita minulle, että kaikki asiat ovat täydellisesti, vaan että niiden vaikeiden hetkinen keskellä osaan nähdä ne asiat, jotka ovat hyvin ja tekevät onnelliseksi. Tämän postauksen kuvat ovatkin eräästä onnen hetkestä. Maitokahvimedia vietti 1-vuotis synttäreitä ja sain olla siellä juhlistamassa Mira-Marien ja muiden Maitokahvimedialaisten saavutuksia. Vaikka tuolloinkin mielessä oli huolia, ne pystyi siirtämään suurimmaksi osaksi aikaa sivuun ja olemaan onnellinen ystävän saavutuksista.

 
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog3
 

En sano, ettenkö olisi onnellinen, mutta voisin olla paljon onnellisempikin.

 

On asioita, joista olen todella onnellinen ja on asioita, jotka tekevät minut onnettomaksi. En sano, ettenkö olisi onnellinen, mutta voisin olla paljon onnellisempikin. 100% onnellisuus ei ole mahdollista, mutta jokainen meistä varmasti haluaa olla niin onnellinen kuin mahdollista.

 
Maitokahvimedia_Ikkunalla_blog6
 

Hyvinvointi ja onnellisuus on kuitenkin hyvin yksilöllinen asia. Se mikä tekee minut onnelliseksi, ei automaattisesti tee sinua onnelliseksi.

 

Sen vuoksi haluaisinkin kuulla, millaisista aiheista sinä haluaisit lukea?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Tuo on kyllä niin totta, että se hyvinvointi lähtee sieltä korvien sisältä eikä ulkoisista tekijöistä.

  12.6.2018 at 08:12 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Niinhän se on ja onnellisuus on päätös, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Voi olla halu päättää olla onnellinen, muttei keinoja miten siihen pääsee.

   25.6.2018 at 11:34 Reply
 • Avatar
  NelliL

  Saman minä ymmärsin kun terveellisistä elämäntavoista huolimatta sairastuin vakavasti autoimmuunisairauteen, joka useimmissa tapauksissa on huonojen elintapojen seurausta. Sairastuminen oli minulle järkytys ja ikiliikkujana vielä sänkyyn pakotettuna jouduin todella miettimään mitä ja mistä hyvinvointi muodostuu. Se on ollut todella mielenkiintoinen tie minulla. Olen oppinut itsestäni paljon uutta näiden vuosien aikana ja on pakko todeta, että olen nyt onnellisempi kuin koskaan ennen.

  12.6.2018 at 09:58 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Koen, että asioiden hyväksyminen olisi jotenkin helpompaa, jos olisi jotain mistä voisi syyttää itseään, mutta siinä vaiheessa kun omassa toiminnassa ei ole mitään selitystä tapahtuneelle, käsitys itsestä ja omasta hyvinvoinnista todellakin murenee ja sen joutuu rakentamaan aika nollasta uudelleen. Hienoa, että olet oppinut hyväksymään sairautesi ja olet onnellinen, sellainen motivoi myös muita.

   25.6.2018 at 11:28 Reply
 • Avatar
  Emma / Haaveita ja hauiskääntöjä

  Mie uskon, että 100% onnellisuus on ihan mahdollista, kaikki on kiinni siitä, miten elämään asennoituu 🙂 Pääkopalla on todellakin iso merkitys hyvinvoinnin kannalta, mutta myös asenne vaikuttaa paljon! 🙂

  12.6.2018 at 10:01 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   100% onnellisuuteen tietysti vaikuttaa, että miten onnellisuuden määrittää. Jos täydellisen onnellisuuden määrittää niin, ettei koskaan tuntisi negatiivisiä tunteita, sellaiseen onnellisuuteen en usko, mutta jos onnellisuus tarkoittaa, että osaa olla onnellinen ja kiitollinen myös niistä huonoista hetkistä, sellainen täydellinen onnellisuus toki on mahdollista. Se ei kyllä ole helppo tie.

   25.6.2018 at 11:24 Reply
 • Avatar
  Hanna-MariA

  Ihanaa tämä uusi näkökulma. On aivan liikaa tietoa siitä, miten kehosta tehdään salilla hyvä, parempi ja paras. Harva ymmärtää, että oikea hyvinvointi lähtee ihmisen henkisestä hyvinvoinnista.

  13.6.2018 at 20:25 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Kyllä, vaikkakin yhä enemmän pyritään myös ottamaan psyykkinen hyvinvointi huomioon. Itse olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että puhuttaessa hyvinvoinnista, sille on annettu tarkat raamit. Hyvinvointi voi kuitenkin jokaisen kohdalla koostua hyvinkin erilaisista asioista, eikä tiukka peppu ja tarkka ruokavalio ole sitä kaikille. Hyvinvoinnin puutte ei automaattisesti tarkoita huonoja elintapoja tai ylimääräisiä kiloja.

   25.6.2018 at 11:32 Reply

  Leave a Reply