Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
 • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
 • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

 • Jouluiset Sodastream mocktailit

  *Kaupallinen yhteistyö SodaStreamin kanssa

   

  Mietin pitkään tälle postaukselle teemaa. Tiesin, että postaus tulee sijoittumaan tähän jouluun ja joulussa on niin monta eettistä teemaa, joita Sodastream haastoi pohtimaan. Joulu on vieläkin melkoinen kulutusjuhla, vaikka moni meistä onkin jo vaihtanut tavaralahjat ekologisempiin vaihtoehtoihin. Moni ei kaipaa lahjoja jouluun, ainoastaan onnellisia ja turvallisia hetkiä.

  Valitettavan monessa kodissa alkoholi ottaa pääroolin joulun vietossa, ja pahimmassa tapauksessa lapset ottavat suurimmat iskut siitä vastaan. Yhtä kuin – blogin Jane kirjoitti, millä tavalla alkoholi kuuluu heidän perheen jouluun. Ja olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä siitä, että lapsille tulee antaa pienestä pitäen esimerkkiä vastuullisesta alkoholin nautiskelusta. Se, että ottaa lasin viiniä ruuan kanssa juhla-aterialla, kuvastaa mielestäni juuri sitä mihin alkoholi on nautiskelujuomana tarkoitettu. Sen sijaan, jos tavallisina viikonloppuinakin meinaa mopo enemmän tai vähemmän keulia, kannattaa siinä tapauksessa viinipullon korkki pitää jouluna kiinni. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi nämä mocktail-reseptit ovat erinomaisia joulujuomia.

   
  sodastream_mocktail2
   

  Merten muoviroska on yksi suurimmista ympäristöongelmistamme. Jos nykyinen tahti jatkuu, merissämme on vuonna 2050 enemmän muovia kuin kalaa. Kerran mereen jouduttuaan muovi ei häviä. Se jauhautuu mikroskooppisen pieniksi hiukkasiksi, mikromuoveiksi, ja kulkeutuu ravintoketjun kautta elimistöömme.*

   

  Pääsin testaamaan SodaStreamin Crystal-hiilihapotuslaitetta. Minullahan oli jo ennestään sähköllä toimiva SodaStreamin hiilihapotuslaite, jossa oli muovipullo. Eihän laite itsessään juurikaan sitä sähköä kuluttanut, mutta haaveilin silti laitteesta, jonka sähkön kulutus olisi täydet nolla. Lisäksi olen pyrkinyt siirtymään kaikessa mahdollisessa pois muovitavaroista. SodaStreamin yhtenä isona missiona on vaikuttaa muovinkulutukseen heidän tuotteiden kautta. Sen sijaan, että ostettaisiin kuplavesi kaupasta, tehtäisiin se kotona, voi neljä henkinen perhe säästää jopa 600 muovipulloa vuodessa. Lasisen hiilihapotuspullon vuoksi juuri otinkin Crystal-laitteen käyttöön.

   

  Kaikkien näiden moctailien yhtenä osana on ollut SodaStream tiivisteistä tehdyt juomat. Varsinkin jos tarkoituksena on tehdä useammalle juomia, on helpompaa kantaa yksi tiivistepullo kotiin kuin kantaa vaikka seitsemän litraa ginger alea. Vaivan lisäksi juuri luontoa säästyy. Moni saattaa ajatella, että jos nyt yksiin juhliin ostaa enemmän muovipulloja, ei se pelasta maapalloa. Totta, ettei ne 5 pulloa pelasta maapalloa, mutta jos vaikka vain jokainen suomalainen jättäisi ostamatta saman verran muovipulloja, tekisi se yli 27 miljoonaa pulloa vähemmän.

   
  sodastream_mocktail3
   

  Sodastream Red Gingerbell

   

  Puolukka

  Lime

  SodaStream Classics Ginger Ale

  Jäitä

  Koristeeksi timjamia

   

  Murskaa limeviipaleet lasin pohjalle. Lisää joukkoon jäisiä puolukoita ja sekoita ne limen joukkoon. Lisää paljon jäitä. Täytä lasi SodaStream Ginger Ale-juomalla.
  Jos juoma kuitenkin kaipaa hieman terästystä, sopii tilkka viskiä tai tummaa rommia siihen.

   
  sodastream_mocktail7
   

  Yellow Christamas Beat

   

  Itsetehty inkiväärisiirappi (resepti täällä)

  Appelsiini

  SodaStream Fruits Mango & Passionfruit

  Kaneli

  Jäitä

   

  Sekoita inkiväärisiirappi, tuorepuristettu appelsiinimehu ja kaneli jäiden kanssa shakerissä. Lisää lasiin reilusti jäitä ja kaada juoma lasiin. Jatka SodaStream Fruits Passionfruit-Mango -kuplajuomalla. Sekoita kevyesti.

   
  sodastream_mocktail
   

  Sodastream Razzle Dazzle Christmas

   

  Glögiä

  SodaStream Fruits Vadelma

  Rosmariini

  Jäitä

   

  Glögiä voi käyttää muutenkin joulujuomissa, kuin vain nauttimalla sitä kuumana. Lisää lasin pohjalle glögitiivistettä maun mukaan. Itse käytän Blossan alkoholitonta glögiä, jota laitan lasin pohjalle suunnilleen desin verran. Sen jälkeen täytetään lasi jäillä ja lisätään SodaStream vadelmajuoma. Koristellaan rosmariinilla. Juoma saa rosmariinista havuisen makuvivahteen.

   
  sodastream_mocktail5
  sodastream_mocktail4
   

  Olen miettinyt paljon alkoholinkulutusta myös terveyden näkökulmasta. Itsestään selvää on, että liiallinen alkoholinkulutus on epäterveellistä niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisesti. Lähipiiristäni löytyy henkilöitä, joille alkoholin nauttiminen on päivittäistä. Vaikka sitä juodaankin (ainoastaan?) annos tai pari kerralla, koen itse päivittäisen alkoholin käytön epämiellyttävänä. Toki rakastan itsekin silloin tällöin nauttia lasillisen punaviiniä. Nautin sitä korkeintaan kerran viikossa, usein harvemminkin, en todellakaan päivittäin. Tykkään seurassa kuitenkin juoda muutakin kuin vain pelkkää vettä, eikä aina kotonakaan limut innosta. Usein olenkin maustanut kuplavetta erilaisilla hedelmillä tai marjoilla.

   

  SodaStream on lanseerannut Fruit Drops -makuaromit, jotka helpottavat vesien maustamista. Enää kotoa ei tarvitse löytyä marjoja tai hedelmiä, vaan makuaromeilla joilla kevyesti maustaa kotona valmistettua kuplavettä. Kaikki Fruit Drops -makuvedet ovat sokerittomia, kalorittomia ja ne on valmistettu vain luonnollisista ainesosista. Puolikas teelusikallinen litraan hiilihapotettua vettä ei muuta pääsääntöisesti juoman pH-arvoa, eikä täten vahingoita hampaita kuten useat pullotetut juomat. Fruit Drops -makuvaihtoehtoja on kuusi: sitruuna-lime, mansikka, vadelma, appelsiini, persikka ja greippi.

   

  Arvon blogin lukijoiden ja Instagram-seuraajien kesken yhden SodaStream Spirit-laitteen (arvo n. 70€) sekä yhden omavalintaisen Fruits Drops-makuaromin. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla miten olet yrittänyt vähentää muovin kulutusta? Arvontaan osallistuu kaikki 7.1.2019 klo 20.00 mennessä tulleet kommentit. Voit käydä myös Instagramissa osallistumassa arvontaan.

   
  sodastream_mocktail6
   

  Rauhallista ja rentouttavaa joulua!

   

 • Joko luit nämä postaukset

  24 Comments

 • Avatar
  Reply MARJA-LIISA 24.12.2018 at 15:13

  Katson, millaisissa pakkauksissa ostan ja jätän kaikki tarjotut muovipussit kauppaan.

 • Avatar
  Reply Iida 24.12.2018 at 15:37

  Olen vähentänyt kosmetiikka purnukoiden ostamista ja siirtymistä muun muassa palashampoon käyttöön ja kaupassa pakkaamalla hedelmät paperipusseihin! 🙂 Mukana arvonnassa!

 • Avatar
  Reply Hanna Koooo 24.12.2018 at 16:11

  Jättämällä muovikassit kauppaan. 🙂

 • Avatar
  Reply Nea 24.12.2018 at 19:24

  Yritän muistaa ottaa kauppaan mukaan kestokassin 😊

 • Avatar
  Reply SatuR 24.12.2018 at 20:44

  Kestokasseja muovikassien sijaan. Mukaan kivaan arvontaan. Iloista vuodenvaihdetta sulle 🙂

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 24.12.2018 at 21:32

  En itse osta nykyisin oikeastaan koskaan muovipusseja vaan kuljetan aina mukana kangaskasseja (kyllä, monikossa :D), myös hedelmiä pakkaan ekokasseihin jos sellaisia on saatavilla – tässä pitää vielä jatkossa tsempata niin, että hankkii kestohedelmäpusseja 🙂

 • Avatar
  Reply Kukka 25.12.2018 at 00:36

  Muovin kulutukseni on aina ollut suhteellisen pientä: kestokassit ovat ”tuttua kauraa” ja muovin kulutus on vuosien myötä automaattisesti vähentynyt.

  Mutta varmaan tärkein juttu tällä hetkellä on oma hedelmäpussi, jos sattuu ostamaan isomman määrän hedelmiä kaupasta kerrallaan.

  Myöhäiset jouluntoivotukset ☺

 • Avatar
  Reply Kipa 25.12.2018 at 07:07

  Yritän vältellä yksittäin pakattuja tuotteita, sekä ostokset kestokassiin. Jos/kun muovia tulee niin mahdollisuuksien mukaan kierrätän. Oikein mukavaa joulunaikaa.

 • Avatar
  Reply liinakoo 25.12.2018 at 08:51

  Yritän ostaa kaupasta tuotteita, missä on vähemmän pakkausmuovia 🙂

 • Avatar
  Reply tt3 25.12.2018 at 10:01

  Käytän kestokassia ja kestohedelmäpussia.

 • Avatar
  Reply Minna 25.12.2018 at 11:12

  Käytän kaupassa kestokasseja hedelmille ja ostoksille ylipäänsä.

 • Avatar
  Reply Riiti 25.12.2018 at 13:05

  Olen vaihtanut muovipussit kestokasseihin, monilapsisessa perheessä muovipussien määrä olisi aika iso. Olen valinnut hedelmäpusseiksi kaupassa bio-pussit.

 • Avatar
  Reply Susanna 25.12.2018 at 15:41

  Käytän kangas kestopusseja kaupassa ja yritän ostaa kaupasta tuotteita missä on vähemmän pakkausmuovia.

 • Avatar
  Reply Suvi K 25.12.2018 at 18:53

  En osta muovipusseja kaupoista. Muutenkin pyrin ostamaan muovisia tuotteita mahdollisimman vähän.

 • Avatar
  Reply JennaO 25.12.2018 at 23:25

  Käytän aina kestokasseja kaupassa. En pakkaa muovipussiin kasveja ja hedelmiä, siinä säästyy muuten paljon muovia! Roskiksina hyödynnän esim vessapaperipussit 🙂

 • Avatar
  Reply Elise H. 26.12.2018 at 01:09

  Otan aina kestokassin mukaan kauppaan, enkä myöskään enää ole ostanut fleece-vaatteita 🙂

 • Avatar
  Reply Mari_Shopaholic 26.12.2018 at 10:41

  Tuo laite on kyllä tosi hyvä keksintö kaikin puolin! Kiitos resepteistä, juomat kuulosti herkulta. 🙂 Muovin kulutus on nykyään jatkuvasti mielessä ja siihen on alkanut kiinnittää paljon enemmän huomiota tuotteita valittaessa ja toki myös kierrätyksessä. Paljon on vielä matkaa, mutta pienin askelin.

 • Avatar
  Reply Terhi/Puikolta pudonnut 26.12.2018 at 12:10

  Oon ommellut kestokassit kauppakasseiksi sekä verkkokassit hedelmäpusseiksi. Pakkauksissa oon pyrkinyt valitsemaan sellaisia tuotteita, jossa on vähiten pakkausmateriaaleja. Just ostettiin pikkusiskolle joululahjaksi sodastrem, ettei tarvitse raijata muovipulloja jatkuvasti kotiin 🙂

 • Avatar
  Reply anna s. 26.12.2018 at 13:18

  Kestokassit on ollut käytössä jo kauan, lisäksi teen monesti ostopäätöksiä perustuen muovin määrään, esimerkiksi joitain keksipaketteja vältä ostamasta, kun ovat käärittynä moneen kertaan muovilla 🙂

 • Avatar
  Reply Isivuosi 27.12.2018 at 09:52

  Itse käytän kaupassa aina kestokassia ja käytän hedelmäpussit useamman kerran.
  Hienoa että mietit joulua myös ekologisesta näkökulmasta.

 • Avatar
  Reply Hanna 27.12.2018 at 13:09

  Kestokassi, tarvittaessa ostan biohajoavan kassin kassalta. En osta mustassa muovissa olevia eineksiä. Ostan lihat isommassa pakkauksessa ja pakastan annoskokoisina sen sijaan että ostaisin monta 200g jauhelihaa esim.

 • Avatar
  Reply Jenna 27.12.2018 at 18:34

  Kangaskassi kauppareissulle, kertakäyttömuovit minimiin ja ylipäätään kulutuksen vähentäminen.

 • Avatar
  Reply Kaura 29.12.2018 at 12:11

  Katson hieman pakkauksia, ja pyrin pitämään oman kauppakassin mukana.

 • Avatar
  Reply hilkka 6.1.2019 at 08:01

  Muovipussien ostamista yritän välttää pitämällä aina oman kestokassin mukana 🙂

 • Leave a Reply