Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Kaksi suosikkikeittokirjaa

  *Kirjat on saatu blogin kautta

   

  Kirjojen suhteen olen vanhanaikainen. En osaa lukea kirjoja älylaitteilta, vaan tarvitsen saada kääntää sivuja löytääkseni jotain uutta. Sama koskee myös keittokirjoja. Vaikka netti on pullollaan mitä erilaisempia reseptejä, keittokirjoissa on oma nostalgiansa.


   

  Ruokahalu

   

  Olen saanut blogin kautta keittokirjoja ja muutamat niistä on nousseet suosikeikseni. Ensimmäinen niistä on telkkaristakin tutun Anthony Bourdainin Ruokahalu-kirja. Kirja on Bourdainin ensimmäinen ruokakirja kymmeneen vuoteen ja se on röyhkeä, raju, omintakeinen ja mahtava tulkinta peruskeittokirjasta.

   
  keittokirjasuosikit3
   

  Arkisin harvemmin jaksan kokkailla mitään kymmeniä eri vaiheita sisältäviä annoksia, vaan helppous ja nopeus on ne jutut. Tästä kirjasta löytyy paljon helppoja reseptejä melko perinteisistä raaka-aineista, mutta annoksissa on aina jotain pientä omaa twistiä. Kuten esimerkiksi tämä ruusukaali-pekoni-annos, jonka jaan teillekin.

   

  Ruusukaalia pekonin kera

   

  340g savustettua siankylkeä kuutioksi leikattuna
  900g ruusukaalia alasosat siistittynä ja pituussuunnassa puolitettuna
  1 rkl suolatonta voita
  Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria maun mukaan
  ½ sitruunan mehu (n. 1 rkl) tai maun mukaan

   

  Laita pekoni paksupohjaiseen kasariin, kaada joukkoon reilun desilitran verran vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Vähennä lämpö keskikorkeaksi ja jatka kypsentämistä, kunnes vesi haihtuu kokonaan ja pekoni ruskistuu sekä sen rasva sulaa. Kun pekoni on ruskistunut kauniisti, ota se kasarista ja anna valua vuoratulla lautasella. Jätä kasariin n. 3 rkl pekonirasvaa ja lisää ruusukaalit sekä vajaa desilitra vettä kasariin. Kypsennä ruusukaalia 15-20 minuuttia säännöllisesti sekoitellen, kunnes se ruskistuu ja pehmenee. Sekoittele ruusukaalia joka puolelta voissa ja mausta maun mukaan sitruunamehulla, vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Lisää valunut pekoni ja sekoita uudelleen kuumassa kasarissa. Tarjoile.

   
  keittokirjasuosikit5
  keittokirjasuosikit4
   

  Viljaton kattaus

   

  Viljaton kattaus tarjoilee yli 90 reseptiä, joiden avainsanoja ovat viljojen välttäminen, ruoan täyttävyys, kattauksen aistillisuus, annosten herkullisuus ja terveellisyys. Kirjan kaikki ruoat on tehty laadukkaista raaka-aineista eri ainesosia rohkeasti yhdistellen. Viljat korvataan resepteissä kekseliäin konstein. Kirjan taustalta löytyy kirjoittajan vatsavaivat, kuten monella muullakin, jotka välttelevät viljoja. Emmi-Liia Sjöholm alkoi kokkailla gluteenittomia ruokia – ihastui ja innostui. Niiden kokkailujen pohjalta syntyi Viljaton Kattaus-kirja.

   

  Kvinoamysli

   

  3 dl kvinoahiutaleita
  1 dl manteleita murskattuna
  1 dl kurpitsansiemeniä
  1 dl auringonkukansiemeniä
  1 dl pellavansiemeniä
  1 dl kookoshiutaleita
  2 tl kanelia
  1 tl inkivääriä
  2 rkl kookosöljyä
  2 rkl juoksevaa hunajaa
  ripaus suolaa

   

  Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää hunaja ja kookosöljy. Pyörittele seosta, kunnes raaka-aineet ovat sekoittuneet hyvin keskenään. Kaada mysli uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin tunnin ajan. Kääntele aineksia kymmenen minuutin välein. Säilytä mysli tiiviissä lasipurkissa ja syö noin viikon kuluessa.

   

  Viljaton kattaus -kirjasta erityisesti tykkään tehdä erilaisia välipaloja. Kirjassa on paljon myös niin helppoja reseptejä, ettei niihin edes välttämättä tarvitsi reseptiä. Kuitenkin ne hetket, kun pää lyö tyhjää ja vatsa murisee, kirja helpottaa tilannetta.

  keittokirjasuosikit6
  keittokirjasuosikit
   

  Onko teillä suosikkikeittokirjoja?
 • Joko luit nämä postaukset

  6 Comments

 • Avatar
  Reply Ida Kiviluoto 6.3.2018 at 18:06

  Mä olen myös perinteisten kirjojen ystävä jos pitää valita netin ja kirjan välitä.
  Oma lemppari o ehkä sellainen kuin Taivaalliset täytekakut. <3

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 11.3.2018 at 15:09

   Minulla on tainut olla tuo täytekakku-kirja, mutta leivon niin harvoin kakkuja ja tilaa on rajallisesti, jouduin luopumaan siitä. Se oli hyvä kakkukirja.

 • Avatar
  Reply NelliL 6.3.2018 at 18:09

  Kiinnostavat kirjat. Itselläni ei ole mitään tiettyä lempiruokakirjaa mutta käytän paljon äitini vanhoja reseptejä, jotka on koottu vihkoon.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 11.3.2018 at 15:11

   Vihkoon on hyvä kerätä reseptejä. Itselläni oli paljon reseptejä kirjoitettuna irtopapereille, mutta ne ovat kadonneet jonnekin.

 • Avatar
  Reply Milla.R 10.3.2018 at 11:11

  Ei ole suosikkikeittokirjoja mutta yläkoulun kirjan kotsan tunneilta voisi luokitella niihin.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 11.3.2018 at 15:12

   Kotitaloustunnin oppikirja on keittokirjojen äiti. Siitä kaikki alkaa, perusreseptit helposti. Sen jälkeen vain taivas on rajana.

  Leave a Reply