Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
 • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
 • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

 • Kesälomaristeily Silja Serenadella

  Tänä kesänä matkat jäivätkin ainoastaan tuohon Tukholman risteilyyn, mutta kokemuksena se oli vähintäänkin Euroopan pitkän viikonlopun arvoinen matka.

  Minun piti eilen jo tulla kertomaan teille kesälomamatkasta Silja Serenadella, mutta päätinkin nauttia auringosta koko päivän, joka oli hyvä päätös, kun nyt katsoo ikkunasta ulos.

   

  Rakastan merta ja jos olisin rikas (tai edes rikkaampi), ostaisin oman purjeveneen, jolla seilaisin kaikkialle. Siihen asti pääsen merelle risteilyjen muodossa. Laivan lähtiessä Helsingistä ulkona paistoi aurinko ja meren suolainen tuoksu rauhoitti. Vielä kun olisin saanut lilluttaa jalkoja meressä, olisi hetki ollut täydellinen. Mietittiin hetki jopa vesisaavia, jotta olisi edes vähän päässyt fiilikseen, mutta tultiin siihen tulokseen, ettei se kyllä samaa asiaa ajaisi. Auringosta nautittiin niin pitkään kuin se oli mahdollista, mutta ravintolan pöytävaraus pakotti siirtymään sisälle. Mietittiin myös, että jos olisi pyytänyt ruuat dogibagiin mukaan ja mennyt terassille syömään, mutta se jäi vain ajatuksen asteelle. Terassi, jossa voisi nauttia meri-ilmasta, auringosta ja ruuasta, olisi kyllä mahtava.

   
  IMG_20170727_230412
   

  Laivalla ei kyhnätä hytissä

   

  Hyttiin tällä kertaa emme panostaneet, sillä risteilyjen suurin sesonki oli menossa ja se näkyi myös hinnoissa. Koska hytissä ei kuitenkaan ollut tarkoitus viettää aikaa, emme olleet valmiita maksamaan neljää sataa Promenade-luokan hytistä, sillä kaikki B-hytit oltiin jo myyty loppuun. Niinpä olimme C-hytissä autokannen alla. Hytti itsessään oli ihan siisti, ja vastasi tasoltaan mielestäni monen laivan B-hyttejä, mutta en ollut ajatellut, ettei autokannen alla ollut puhelinverkkoa saati että wifi ei olisi toiminut siellä. Se oli hytin ainut, ja aika isokin, miinus. Muutaman kerran eksyimme myös matkalla hyttiin, sillä C-hytteihin pääsi vain toisesta päästä laivaa.

   
  IMG_20170728_111239
  IMG_20170728_132627
   

  Tukholma ei petä koskaan

   

  Vaikka vatsakivut olivat välillä sietämättömät ja lyhyestä Tukholman visiitistä suurin osa ajasta meni istuessa NK:n kahvilassa, oli matka erilainen kuin yleensä risteilymatkat.  Yleensähän laivalla bailaaminen on aikamoista, mutta tällä risteilyllä sellaista ei ollut. Millään mehulinjalla ei nytkään oltu, mutta nukkumassa oltiin molempina iltoina jo hyvissä ajoin. Silti reissu ei ollut tylsä. Syötiin hyvin (josta kirjoitan vielä ihan oman postauksen, sillä tiedätte minut ja ruuan) ja katseltiin ohjelmatarjontaa. Esiintymässä oli UpLeon akrobatia-ryhmä (tai no kaksi henkilöä, mutta akrobatiapari kuulostaa vähän hassulta), jonka temput olivat aika mahtavia. Kunpa itsellänikin olisi kehonhallinta samalla tasolla. Muutaman vuoden saisin treenata, jos edes sen jälkeen pystyisin siihen. Toinen esiintyjäryhmä oli Quantum XXL, joka oli tanssiryhmä. Ryhmä kyllä osasi tanssia, ja sitä mielellään katsoikin, mutta itse show:n idea oli vähän tylsä.

   
  P7271433
  P7271424
  P7271429
   

  Ihanan nostalgista olisi ollut, että laivaa edelleen ohjataan sellaisen ison puisen ruorin takaa

   

  Melkein kapteenina

   

  Kävimme lisäksi myös tutustumassa laivan komentosillalla, jossa meille kerrottiin laivan ohjaamisesta. Vaikka ihanan nostalgista olisi ollut, että laivaa edelleen ohjataan sellaisen ison puisen ruorin takaa, nykyteknologian myötä ohjaus tapahtui joystickin näköisen vivun kautta. Suurin yllätys kuitenkin oli vauhti, jolla laiva kulki. En olettanutkaan sen olevan samassa vauhdissa lentokoneen kanssa, mutta Tukholmaan päin laiva kulki sellaista noin 18 solmun vauhtia, eli reilua kolmeakymppiä. Maisemat kyllä komentosillalla oli aika mahtavat, ja meille perämiehen työstä kertonut Mikko Särkijärvi sanoikin yhdeksi parhaimmista asioista työssä juurikin ne maisemat. Ei haittaisi yhtään olla siellä aamuisin katsomassa auringonnousuja.

   
  P7271430
  IMG_20170728_135455
   

  Helpoin ei ole aina nopein

   

  Tukholmaan tultaessa Siljan laivat tulevat Värtahamniin, joka on n. 15 minuutin bussimatkan päässä keskustasta. Siinä mielessä Viking Linen laivat ovat paremmat, että ne tulevat ihan Slussenin viereen, josta on kävelymatka keskustaan Vanhan kaupungin läpi. Värtahamnin satamasta on noin kilometrin matka lähimmälle Tunnelbanalle, joten otettiin Siljan oma bussikeskustaan. Ajateltiin, että saadaan enemmän aikaa, kun ei tarvitse kävellä sinne tunnelbanalle, eikä hintaerokaan ollut kovin kummoinen. Siljan oma bussi maksoi molempiin suuntiin yhteensä 10,40€ henkilöltä, kun tunnelbana olisi maksanut 42 kruunua suunta (eli n. 4,60€). Ensimmäinen Siljan bussi lähti kuitenkin vasta puoli tuntia sen jälkeen, kun laiva oli saapunut satamaan, joten nopeammin olisi päästy tunnelbanalla, vaikka oltaisiin kävelty tunnelbanalle. Lisäksi busseja takaisin laivalle lähti n. tunnin välein. Nyt toisaalta näiden kipujen kanssa oli ihan hyvä, että päästiin lähelle, vaikka itse bussissa istuminen olikin aikamoista helvettiä.

   
  IMG_20170728_135541
  IMG_20170728_112028
   

  Ajattelin Hötorgshallenin olevan vähän erilainen paikka syödä.

   

  Tukholman koko keskusta tuntui olevan aikamoisessa myllerryksessä, eikä rakennustyömaiden katselu innostanut, joten Tukholmassa aika menikin pääasiassa kiertäessä kauppoja. Perinteiset NK ja Åhlens piti kiertää läpi, mutta himoshoppailuja ei tullut siellä suoritettua, yhden rannekorun ostin alennuksesta muutamalla eurolla. Olin myös vähän pettynyt Gallerian kauppavalikoimaan. Aikaisemmin siellä oli paljon enemmän sellaisia kauppoja, joita ei Suomessa ole, mutta nyt sieltä tuntui löytyvän ne perinteiset VeroModat ja H&M:t.

   

  Normaalista poiketen eniten tulikin shoppailtua laivalta. Laivan vaatepuodin valikoimat olivat yllättävän hyvät, ja hinta alennus noin 20 prosentin luokkaa maihin verrattuna. Olen varmaan yli puolivuotta etsinyt uutta lompakkoa, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Nyt löysin laivalta sopivan Desigualin lompakon parilla kympillä. Hyvä löytö.  Koska ystävälleni tuli nälkä, eikä hän ollut käynyt pitkään aikaan Tukholmassa, ajattelin Hötorgshallenin olevan vähän erilainen paikka syödä. Koska en kärsinyt kävellä enää enempää, istahdimme Piccolino Bariin hallin alakerrassa. Ystäväni nauttima kala-äyriäiskeitto oli kuulemma erinomaista. Itselleni ei ruoka tuolla hetkellä maistunut, mutta olen aikaisemmin käynyt syömässä Kajsas Fisk-ravintolassa, jota voin myös suositella.

   
  IMG_20170727_162019
  IMG_20170728_201512
   

  Rentoutumista ja rauhaa

   

  Aika lailla seitsemäntoista vuotta sitten tutustuin ystävääni Lontoossa, jonka jälkeen emme olekaan yhdessä matkustaneet ulkomaille, joten olikin aika jo yhteisen reissun. Pienistä, ja vähän suuremmista, haittatekijöistä huolimatta, reissu oli todella hyvä. Juuri sellainen, kun haluan risteilyjen olevan. En kaipaa mitään aamuun asti dokaamista, vaan hyvää ruokaa, seuraa ja uusia kokemuksia. Tämä risteily tarjosi uuden kokemuksen juuri olemalla sellainen risteily, joista olin haaveillut. Vaikka samalla rahalla olisin päässyt pienelle Euroopan matkalle, ei rahat menneet hukkaan. Kovin usein en ole risteillyt Tukholmaan, viimeksi taisi olla vuonna 2009, ja silloin Viikkarilla. Siljalla en muista milloin viimeksi olen matkustanut, mutta siitä on pitkä aika. Meno Viikkarilla oli silloin aikamoista örväämistä, eikä sellainen kiinnosta enää näin kolmenkymmenen vuoden paremmalla puolella. Sen vuoksi voinkin suositella Siljan laivoja, sillä koko risteilyn aikana en nähnyt yhtään sammunutta tai oksentavaa matkustajaa.

   

  Kiitos ja kummarrus Silja Seranaden henkilökunnalle hyvästä risteilystä. Toivottavasti seuraavaan risteilyyn ei mene sitä kahdeksaa vuotta, ja Siljan laivalla sen toteutan, sillä sattuneista syistä tällä matkalla kylpyläosasto jäi kokematta. Kannella oleva kylpylä on varmasti rentouttava kokemus niin aurinkoisella säällä kuin kunnon sateellakin sadepisaroiden säestäessä.

   
  IMG_20170728_205859
   

  Millaisia kokemuksia teillä on Siljan laivoista? 
 • Joko luit nämä postaukset

  6 Comments

 • Avatar
  Reply Minnea Muru 2.8.2017 at 18:23

  Nyt tuli kyllä risteilyhimo! Oon tosi vähän risteillyt, mutta aina on mukavaa ollut. Ehkä ensi kesänä menemme perheen kanssa käymään Tukholmassa 🙂

  Kivaa iltaa!

 • Avatar
  Reply Anniina 2.8.2017 at 19:31

  No kylläpä kulkeekin hiljaa! Siltä aina tuntuukin 😀 Mä olen käynyt tosi vähän laivoilla, ei ole mun juttu. No kävin mä Tallinnassa muutama viikko sitten, mutta se on onneksi lyhyt matka. Ahvenanmaalla kävin viime kesänä ja se tulomatka oli aika karsea kokemus, kun laiva on Maarianhaminassa joskus aamuyöllä eikä me tietenkään mitään hyttejä raaskittu ottaa vaan nuokuttiin käytävillä ja tulin kipeäksi. Tukholmassakin olisi kyllä mukava käydä pitkästä aikaa 🙂

 • Avatar
  Reply Elina //Vauhtihirmun elämää 4.8.2017 at 11:26

  En kyllä todella ole tiennyt, että nuo kulkee noin hiljaa! Ohho! Mutta risteilylle olisi kova kaipuu, mutta koskaan ei mukamas kerkeä.. Jos viimeistään ensi vuoden aikana.. 😀

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 09:16

  Toivottavasti pääset ensi kesänä risteilemään. Itse haaveilen, että ensi kesänä lähtisin laivalla Gotlantiin. Siellä voisi sitten olla vähän pidempään ja lentää takaisin Suomeen.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 09:18

  Mullekaan laivat eivät aikaisemmin oikein ole olleet mun juttu, kun tuntuu, että ne on täynnä sellaisia umpikännissä örvääviä ihmisiä. Tämä oli juurikin siinä mielessä mahtava kokemus ja uskallan lähteä Siljalle toistekin.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:34

  No en minäkään. Kuvittelin sen kulkevan kuitenkin jotain 60-70 km/h. Mutta toisaalta, jos on kiire voi aina lentää. Ja merellä on ihana olla.

 • Leave a Reply