Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Kesälomaristeily Silja Serenadella

  Tänä kesänä matkat jäivätkin ainoastaan tuohon Tukholman risteilyyn, mutta kokemuksena se oli vähintäänkin Euroopan pitkän viikonlopun arvoinen matka.

  Minun piti eilen jo tulla kertomaan teille kesälomamatkasta Silja Serenadella, mutta päätinkin nauttia auringosta koko päivän, joka oli hyvä päätös, kun nyt katsoo ikkunasta ulos.

   

  Rakastan merta ja jos olisin rikas (tai edes rikkaampi), ostaisin oman purjeveneen, jolla seilaisin kaikkialle. Siihen asti pääsen merelle risteilyjen muodossa. Laivan lähtiessä Helsingistä ulkona paistoi aurinko ja meren suolainen tuoksu rauhoitti. Vielä kun olisin saanut lilluttaa jalkoja meressä, olisi hetki ollut täydellinen. Mietittiin hetki jopa vesisaavia, jotta olisi edes vähän päässyt fiilikseen, mutta tultiin siihen tulokseen, ettei se kyllä samaa asiaa ajaisi. Auringosta nautittiin niin pitkään kuin se oli mahdollista, mutta ravintolan pöytävaraus pakotti siirtymään sisälle. Mietittiin myös, että jos olisi pyytänyt ruuat dogibagiin mukaan ja mennyt terassille syömään, mutta se jäi vain ajatuksen asteelle. Terassi, jossa voisi nauttia meri-ilmasta, auringosta ja ruuasta, olisi kyllä mahtava.

   
  IMG_20170727_230412
   

  Laivalla ei kyhnätä hytissä

   

  Hyttiin tällä kertaa emme panostaneet, sillä risteilyjen suurin sesonki oli menossa ja se näkyi myös hinnoissa. Koska hytissä ei kuitenkaan ollut tarkoitus viettää aikaa, emme olleet valmiita maksamaan neljää sataa Promenade-luokan hytistä, sillä kaikki B-hytit oltiin jo myyty loppuun. Niinpä olimme C-hytissä autokannen alla. Hytti itsessään oli ihan siisti, ja vastasi tasoltaan mielestäni monen laivan B-hyttejä, mutta en ollut ajatellut, ettei autokannen alla ollut puhelinverkkoa saati että wifi ei olisi toiminut siellä. Se oli hytin ainut, ja aika isokin, miinus. Muutaman kerran eksyimme myös matkalla hyttiin, sillä C-hytteihin pääsi vain toisesta päästä laivaa.

   
  IMG_20170728_111239
  IMG_20170728_132627
   

  Tukholma ei petä koskaan

   

  Vaikka vatsakivut olivat välillä sietämättömät ja lyhyestä Tukholman visiitistä suurin osa ajasta meni istuessa NK:n kahvilassa, oli matka erilainen kuin yleensä risteilymatkat.  Yleensähän laivalla bailaaminen on aikamoista, mutta tällä risteilyllä sellaista ei ollut. Millään mehulinjalla ei nytkään oltu, mutta nukkumassa oltiin molempina iltoina jo hyvissä ajoin. Silti reissu ei ollut tylsä. Syötiin hyvin (josta kirjoitan vielä ihan oman postauksen, sillä tiedätte minut ja ruuan) ja katseltiin ohjelmatarjontaa. Esiintymässä oli UpLeon akrobatia-ryhmä (tai no kaksi henkilöä, mutta akrobatiapari kuulostaa vähän hassulta), jonka temput olivat aika mahtavia. Kunpa itsellänikin olisi kehonhallinta samalla tasolla. Muutaman vuoden saisin treenata, jos edes sen jälkeen pystyisin siihen. Toinen esiintyjäryhmä oli Quantum XXL, joka oli tanssiryhmä. Ryhmä kyllä osasi tanssia, ja sitä mielellään katsoikin, mutta itse show:n idea oli vähän tylsä.

   
  P7271433
  P7271424
  P7271429
   

  Ihanan nostalgista olisi ollut, että laivaa edelleen ohjataan sellaisen ison puisen ruorin takaa

   

  Melkein kapteenina

   

  Kävimme lisäksi myös tutustumassa laivan komentosillalla, jossa meille kerrottiin laivan ohjaamisesta. Vaikka ihanan nostalgista olisi ollut, että laivaa edelleen ohjataan sellaisen ison puisen ruorin takaa, nykyteknologian myötä ohjaus tapahtui joystickin näköisen vivun kautta. Suurin yllätys kuitenkin oli vauhti, jolla laiva kulki. En olettanutkaan sen olevan samassa vauhdissa lentokoneen kanssa, mutta Tukholmaan päin laiva kulki sellaista noin 18 solmun vauhtia, eli reilua kolmeakymppiä. Maisemat kyllä komentosillalla oli aika mahtavat, ja meille perämiehen työstä kertonut Mikko Särkijärvi sanoikin yhdeksi parhaimmista asioista työssä juurikin ne maisemat. Ei haittaisi yhtään olla siellä aamuisin katsomassa auringonnousuja.

   
  P7271430
  IMG_20170728_135455
   

  Helpoin ei ole aina nopein

   

  Tukholmaan tultaessa Siljan laivat tulevat Värtahamniin, joka on n. 15 minuutin bussimatkan päässä keskustasta. Siinä mielessä Viking Linen laivat ovat paremmat, että ne tulevat ihan Slussenin viereen, josta on kävelymatka keskustaan Vanhan kaupungin läpi. Värtahamnin satamasta on noin kilometrin matka lähimmälle Tunnelbanalle, joten otettiin Siljan oma bussikeskustaan. Ajateltiin, että saadaan enemmän aikaa, kun ei tarvitse kävellä sinne tunnelbanalle, eikä hintaerokaan ollut kovin kummoinen. Siljan oma bussi maksoi molempiin suuntiin yhteensä 10,40€ henkilöltä, kun tunnelbana olisi maksanut 42 kruunua suunta (eli n. 4,60€). Ensimmäinen Siljan bussi lähti kuitenkin vasta puoli tuntia sen jälkeen, kun laiva oli saapunut satamaan, joten nopeammin olisi päästy tunnelbanalla, vaikka oltaisiin kävelty tunnelbanalle. Lisäksi busseja takaisin laivalle lähti n. tunnin välein. Nyt toisaalta näiden kipujen kanssa oli ihan hyvä, että päästiin lähelle, vaikka itse bussissa istuminen olikin aikamoista helvettiä.

   
  IMG_20170728_135541
  IMG_20170728_112028
   

  Ajattelin Hötorgshallenin olevan vähän erilainen paikka syödä.

   

  Tukholman koko keskusta tuntui olevan aikamoisessa myllerryksessä, eikä rakennustyömaiden katselu innostanut, joten Tukholmassa aika menikin pääasiassa kiertäessä kauppoja. Perinteiset NK ja Åhlens piti kiertää läpi, mutta himoshoppailuja ei tullut siellä suoritettua, yhden rannekorun ostin alennuksesta muutamalla eurolla. Olin myös vähän pettynyt Gallerian kauppavalikoimaan. Aikaisemmin siellä oli paljon enemmän sellaisia kauppoja, joita ei Suomessa ole, mutta nyt sieltä tuntui löytyvän ne perinteiset VeroModat ja H&M:t.

   

  Normaalista poiketen eniten tulikin shoppailtua laivalta. Laivan vaatepuodin valikoimat olivat yllättävän hyvät, ja hinta alennus noin 20 prosentin luokkaa maihin verrattuna. Olen varmaan yli puolivuotta etsinyt uutta lompakkoa, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Nyt löysin laivalta sopivan Desigualin lompakon parilla kympillä. Hyvä löytö.  Koska ystävälleni tuli nälkä, eikä hän ollut käynyt pitkään aikaan Tukholmassa, ajattelin Hötorgshallenin olevan vähän erilainen paikka syödä. Koska en kärsinyt kävellä enää enempää, istahdimme Piccolino Bariin hallin alakerrassa. Ystäväni nauttima kala-äyriäiskeitto oli kuulemma erinomaista. Itselleni ei ruoka tuolla hetkellä maistunut, mutta olen aikaisemmin käynyt syömässä Kajsas Fisk-ravintolassa, jota voin myös suositella.

   
  IMG_20170727_162019
  IMG_20170728_201512
   

  Rentoutumista ja rauhaa

   

  Aika lailla seitsemäntoista vuotta sitten tutustuin ystävääni Lontoossa, jonka jälkeen emme olekaan yhdessä matkustaneet ulkomaille, joten olikin aika jo yhteisen reissun. Pienistä, ja vähän suuremmista, haittatekijöistä huolimatta, reissu oli todella hyvä. Juuri sellainen, kun haluan risteilyjen olevan. En kaipaa mitään aamuun asti dokaamista, vaan hyvää ruokaa, seuraa ja uusia kokemuksia. Tämä risteily tarjosi uuden kokemuksen juuri olemalla sellainen risteily, joista olin haaveillut. Vaikka samalla rahalla olisin päässyt pienelle Euroopan matkalle, ei rahat menneet hukkaan. Kovin usein en ole risteillyt Tukholmaan, viimeksi taisi olla vuonna 2009, ja silloin Viikkarilla. Siljalla en muista milloin viimeksi olen matkustanut, mutta siitä on pitkä aika. Meno Viikkarilla oli silloin aikamoista örväämistä, eikä sellainen kiinnosta enää näin kolmenkymmenen vuoden paremmalla puolella. Sen vuoksi voinkin suositella Siljan laivoja, sillä koko risteilyn aikana en nähnyt yhtään sammunutta tai oksentavaa matkustajaa.

   

  Kiitos ja kummarrus Silja Seranaden henkilökunnalle hyvästä risteilystä. Toivottavasti seuraavaan risteilyyn ei mene sitä kahdeksaa vuotta, ja Siljan laivalla sen toteutan, sillä sattuneista syistä tällä matkalla kylpyläosasto jäi kokematta. Kannella oleva kylpylä on varmasti rentouttava kokemus niin aurinkoisella säällä kuin kunnon sateellakin sadepisaroiden säestäessä.

   
  IMG_20170728_205859
   

  Millaisia kokemuksia teillä on Siljan laivoista? 
 • Joko luit nämä postaukset

  6 Comments

 • Avatar
  Reply Minnea Muru 2.8.2017 at 18:23

  Nyt tuli kyllä risteilyhimo! Oon tosi vähän risteillyt, mutta aina on mukavaa ollut. Ehkä ensi kesänä menemme perheen kanssa käymään Tukholmassa 🙂

  Kivaa iltaa!

 • Avatar
  Reply Anniina 2.8.2017 at 19:31

  No kylläpä kulkeekin hiljaa! Siltä aina tuntuukin 😀 Mä olen käynyt tosi vähän laivoilla, ei ole mun juttu. No kävin mä Tallinnassa muutama viikko sitten, mutta se on onneksi lyhyt matka. Ahvenanmaalla kävin viime kesänä ja se tulomatka oli aika karsea kokemus, kun laiva on Maarianhaminassa joskus aamuyöllä eikä me tietenkään mitään hyttejä raaskittu ottaa vaan nuokuttiin käytävillä ja tulin kipeäksi. Tukholmassakin olisi kyllä mukava käydä pitkästä aikaa 🙂

 • Avatar
  Reply Elina //Vauhtihirmun elämää 4.8.2017 at 11:26

  En kyllä todella ole tiennyt, että nuo kulkee noin hiljaa! Ohho! Mutta risteilylle olisi kova kaipuu, mutta koskaan ei mukamas kerkeä.. Jos viimeistään ensi vuoden aikana.. 😀

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 09:16

  Toivottavasti pääset ensi kesänä risteilemään. Itse haaveilen, että ensi kesänä lähtisin laivalla Gotlantiin. Siellä voisi sitten olla vähän pidempään ja lentää takaisin Suomeen.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 09:18

  Mullekaan laivat eivät aikaisemmin oikein ole olleet mun juttu, kun tuntuu, että ne on täynnä sellaisia umpikännissä örvääviä ihmisiä. Tämä oli juurikin siinä mielessä mahtava kokemus ja uskallan lähteä Siljalle toistekin.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:34

  No en minäkään. Kuvittelin sen kulkevan kuitenkin jotain 60-70 km/h. Mutta toisaalta, jos on kiire voi aina lentää. Ja merellä on ihana olla.

 • Leave a Reply