Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️

Follow Me!

 • King’s Levada – vihreä paratiisi Madeiralla

   

  Luonto on ihmeellinen paikka. Siellä mieli rauhoittuu ja elämä tuntuu jotenkin paljon helpommalta. Rakastan toki Suomen luontoa, mutta maailmassa on niin monta ihmeellistä luontopaikkaa, jottei pelkästään kannata jäädä tutustumaan Suomen luontoon. Madeira on tunnettu moninaisesta luonnosta, joten se olikin ensimmäinen syy miksi valitsin lomakohteeksi Madeiran.

  Madeiralla luontoon pääsee tutustumaan Levada-patikointien muodossa. Ensimmäisenä reittinä valitsin Kuninkaiden Levadan, eli King’s Levada tai paikallisittain Levada do Rei. Reittiä on kuvailtu mm. yhtenä Madeiran vaikuttavimmista levada-reittinä.

   

  Askel askeleelta pystyi tuntemaan, miten mieli rauhoittui.

   

  Jo matkalla kohti Levadaa auton ikkunasta pystyi ihailemaan vaikuttavia vuoristomaisemia. Kiemuraiset tiet mutkittelivat pienten kylien läpi. Kylien yläpuolella vuorten huiput painuivat pilvipeittojen sisään. Lopulta saavumme pieneen Sao Jorgen kylään, josta alkaa reitti läpi eksoottisen metsän.

   
  King's Levada Madeira
  King's Levada Madeira15
   

  Levada do Rei

   

  Jo heti ensimmäisten metrien jälkeen reitin varrelta voi löytää alkuperäiskansojen käyttämiä lääkekasveja. Polun varrella voi ihastella uhanalaisia laakerikasveja, sekä värikkäitä pikkulintuja. Vieressä kulkevan veden äänet säestivät kävelyä vihreyden ympärillä. nauttimaan luonnon omista äänistä ja tuoksuista.

   

  Auringon säteet loivat loistetta puiden oksien läpi. Niiden lehdet suojasivat paahtavalta kuumuudelta, vaikka oltiinkin jo elokuun loppupuolella. Kuuma kesä näkyi myös polun varrella, sillä kaikki kasvit eivät enää loistaneet vihreyttä, vaan syksyn värit olivat jo vallanneet ne. Välillä silmien ohi leijaili puista tippuvia keltaisia lehtiä, jotka muistuttivat, että kesä oli loppupuolella jo.

   
  King's Levada Madeira2
  King's Levada Madeira10
  King's Levada Madeira13
   

  Välillä en tiennyt kumpi huimasi enemmän, maisemat vai korkeus. Hetkellisesti vieressä kulkevat satojen metrien tiputukset saivat pientä korkeanpaikankammoa potevan sydämen lyömään muutaman ylimääräisen lyönnin, vaikka noissa kohdissa polkua reunustikin vaijerikaide. Kevyt tuulen vire ja lintujen laulu rauhoitti mielen, eikä pelko vallannut liiaksi mieltä.

   

  Levadan päässä, tai oikeastaan alussa, meitä olisi voinut odottaa näyttävä vesiputous, mikäli olisimme olleet liikkeellä kesän alkaessa. Nyt eväsleivät nautittiin vehreän, mutta kuivan putouksen luona. Eväsleipä maistui tuossa maisemassa astetta paremmalta, vaikka vesiputous ei säestänytkään lounastaukoa.

   
  King´s Levada Madeira7
  King's Levada Madeira8 (2)
   

  Yksin vai oppaan kanssa ensimmäistä kertaa levadalle?

   

  Vaikka olenkin melko kokenut retkeilijä Suomessa, oli Madeiran maasto minulle täysin tuntematon. Erinäisiltä keskustelupalstoilta olin lukenut ties minkälaisia kauhutarinoita tästäkin Levada-reitistä, vaikka niihin suhtauduinkin tietyllä varauksella, fiksumpaa on olla liian vähän liian varoivainen kuin varomaton tuntemattomassa ympäristössä. Sen vuoksi varasinkin ensimmäisen patikkaretken opastettuna.

   

  Vaikka rotkoon tipahtaminen onkin epätodennäköistä, nilkan nyrjähtäminen liukkailla kivillä ei niinkään.

   
  King's Levada Madeira11
  King's Levada Madeira6
  King's Levada Madeira12
   

  Levada-patikoinnin varasin MJ Toursin kautta. Tripadvisorissa he olivat saaneet positiivista palautetta ja hinta oli hieman muita järjestäjiä edullisempi. Nouto tapahtui hotellin edestä, joten aamulla ei tarvinnut lähteä seikkailemaan minnekään. Alkuperäinen opas oli yllättäen sairastunut, jonka vuoksi nouto oli yli puoli tuntia myöhässä. Maailmalla olen oppinut, että monessa muussa maassa aikataulut ovat enemmän suuntaa antavia kuin meillä Suomessa, joten en vielä pahemmin stressannut tilanteesta, vaikka mielessä kävikin, että olinko varannut väärän yrityksen kautta patikoinnit. Tekstiviesti olisi ollut kiva, mutta ymmärrän kyllä, että siinä tilanteessa se ei ehkä ollut mahdollista.

   
  King's Levada Madeira3
  King's Levada Madeira5
  King's Levada Madeira4
   

  Mukana meillä oli kaksi opasta, sillä ryhmässä oli henkilö, joka ei ymmärtänyt englantia. Häntä varten mukaan liittyi ranskaa puhuva opas. Molemmat oppaat olivat mukavia ja huolehtivat kaikkien turvallisuudesta, mutta hieman harmitti kävelyvauhti, joka oli melko reipas. Itse olisin halunnut kävellä rauhassa ja katsella ympärille, mutta vauhdin vuoksi välillä oli viisaista pitää katse polussa. Takaisin tullessa lähdin jo hieman ennen muuta ryhmää, jotta sain kävellä enemmän omaan tahtiin.

   

  Reitti oli helppokulkuinen, joten se sopii hyvin ensimmäisiksi levada-patikoinneiksi. Vaikka näin jälkikäteen koen, etten olisi tuolle reitille tarvinnut opasta, järjestyi kuljetus Levadalle kuitenkin suhteellisen edullisesti verrattuna esimerkiksi siihen, jos olisin kulkenut sinne taksilla. Aloittevalle patikoijalle suosittelen ehdottomasti opasta ja hyviä kenkiä, sillä paikoin reitti oli liukas. Vaikka rotkoon tipahtaminen onkin epätodennäköistä, nilkan nyrjähtäminen liukkailla kivillä ei niinkään ilman tukevapohjaisia kenkiä.

   
  King's Levada Madeira14
   

  Vaikuttaako luonto teillä matkakohteen valintaan?
 • Joko luit nämä postaukset

  17 Comments

 • Avatar
  Reply Virpi 18.9.2018 at 17:52

  Madeirasta olen toki kuullut ja sinne haikaillut jo ennenkin, mutta nyt vielä enemmän. Ihanan vehreää. Kuvista aistii hyvin kostean sumuisen ilman ja liukkaat reitit. Maisemat näyttivät useasta kohtaa hyvinkin samanlaisilta kuin Kroatiassa Krkan luonnonpuistossa. Sinne myös vahva suositus! Oheisessa postauksessa kuvia tuostä kyseisestä kansallispuistosta.
  https://www.whellyes.fi/2018/07/loma-on-ihmisen-parasta-aikaa/

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:10

   Olenkin liian pitkään vain nauttinut Suomen luonnosta, ehdottomasti pitää ottaa tuo Krkan luonnonpuisto do-to-listalle.

 • Avatar
  Reply Elina 18.9.2018 at 18:06

  Hei!
  Ihan sattumalta eksyin tähän blogiin ja tunnistin sinut 🙂 Oltiin samaan aikaan reissussa ja samassa hotellissakin. Ihana paikka oli Madeira, maisemat huikeat ja fiilis leppoisaa. Tykkäsin kovasti ja hampaan koloon tuo paikka jäi niin että pitää varmaan mennä sinne vielä takaisin…. Ihanaa sykysä sinulle!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:12

   Tykkäsin itsekin Madeirasta, oli erinomainen paikka oman ajan ottamiseen. Tuntui, kuin olisi ollut jossain Etelä-Amerikassa, eikä Euroopassa. Ja aion vielä valloittaa sen vaikeimman Levadan, mutta saa nähdä milloin seuraavan kerran sinne pääsen. Ihanaa Syksyä sinullekin!

 • Avatar
  Reply Marjo 18.9.2018 at 21:39

  On upeita kuvia Madeiralta! En itse ole vielä ehtinyt tuonne saakka mutta pelkästään jo tuon ihmeellisen luonnon takia pitää matkustaa. Moni ystävä on ylistäen kehunut Madeiraan ja juuri sen maisemia sekä vihreyttä. Näissä maisemissa olisi upeaa kulkea ja katsella vain ympärilleen 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:14

   Kyllä, noille Levadoille parasta olisi lähteä ilman mitään aikatauluja. Periaatteessa ainut huono puoli olikin tuossa opastetussa retkessä, ettei voinut kulkea omaan tahtiin.

 • Avatar
  Reply Teija / Lähdetään Taas 19.9.2018 at 13:03

  Olen kuullut ja lukenut Madeirasta paljon hyvää! Tämäkin sekä näyttää että kuulostaa upealta. Opastetuissa retkissä on puolensa. Voi vain nauttia kun joku toinen on tehnyt järjestelyt valmiiksi 😊

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:19

   Kyllä, tuossa oli juuri parasta, että kuljetus Levadalle tuli hakemaan hotellin edestä ja palautti siihen. Ja hinta oli todennäköisesti edullisempi tai aika samoissa, jos olisi ottanut taksin. Ja retkeen sisältyi vakuutukset, eikä välttämättä kaikkiin matkavakuutuksiin sisälly patikointiretkien tapaturmat.

 • Avatar
  Reply Eve, Jetlaggies 19.9.2018 at 13:26

  Upea patikointireitti ja kiva, että olet laittanut paljon kuvia. Vehreys ja vuoristo ovat aina puhutelleet minua, vesiputouksista puhumattakaan <3 Pitääpä laittaa omallekin listalle, kun joku päivä Madeiralle päädymme 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:22

   Ehdottomasti kannattaa Madeiralla käydä tutustumassa Levadoihin, niitä on paljon muitakin. Esimerkiksi 25 Lähteen-levadareitillä on vielä upeampi vesiputous, se ei valitettavasti vaan sopinut aikatauluihini, mutta senkin aion kyllä käydä kokemassa.

 • Avatar
  Reply Merja / Merjan matkassa 19.9.2018 at 20:43

  Kaunista ja todella vehreän sekä raikkaan oloista maisemaa. Madeiralla en ole käynyt, mutta mielessä se on ollut Matkamessuilta lähtien. Siellä sain niin hyviä vinkkejä kokeneelta Madeiran kävijältä, että alkoi houkuttelemaan. Levadoille pitää kyllä sitten päästä ja oppaan kanssa minäkin varmasti ensimmäisen reissun tekisin. Minkä hintainen tuo teidän vaellus muuten oli?

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:32

   Otin saman järjestäjän kautta kaksi retkeä, ja yhteensä niistä maksoin 45 euroa. Tuo järjestäjä oli saanut hyviä arvosteluja hinta-laatusuhteesta. Halvemmallakin olisi saanut, mutta kyseiset järjestäjät eivät olleet saaneet kovin hyvää palautetta. Aurinkomatkojen kautta yksi retki pelkästään olisi maksanut 37 euroa. Retkien järjestäjiä on useita alueella ja lähes kaikilla on edullisemmat hinnat kuin Aurinkomatkojen kautta otettuna.

 • Avatar
  Reply tuulanneli 20.9.2018 at 21:14

  Aivan upeita kuvia. Olen käynyt Madeiralla mutta meidän loma kului golfin merkeissä. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt käydä noilla patikointiretkellä. Madeiran luonto on todella upea. Katsotaan onko Madeira vielä joskus meidän matkakohde!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:37

   Madeiralla on kuulemma hyvät golf-kentät ja mietin itsekin, että olisiko pitänyt käydä verestelemässä golf-taitoja, mutta en sitten uskaltanu, kun en tiennyt yhtään miten homma olisi käytännössä tapahtunut. Suosittelen kyllä ottamaan vielä Madeiran kohteeksi, vaikkakin maailmassa on paljon kohteita, jonne matkustaa.

 • Avatar
  Reply sari / matkalla lähelle tai kauas 21.9.2018 at 10:24

  Olipa kauniin vehreää. Olen Madeiran luontopoluista ja kohteista lukenut aiemminkin ja niiden perusteella sinne haikaillutkin. Kuinka pitkä tuo reitti oli? Nyt alkoi toden teolla kiinnostamaan ja joku talvi voisi ajatella matkaa Madeiralle.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 21.9.2018 at 13:41

   Tuo reitti oli n. 12 km parkkipaikalta parkkipaikalle. Itse reitti oli n. 5 km suuntaansa ja samaa reittiä tultiin takaisin. Kävelyyn meni n. 3 tuntia, josta puoli tuntia oli evästauko. Mutta tosiaan olisi ollut kivempi kulkea vähän hitaammin ja oikeasti tutkiskella ympäristöä. Talvella Levadat saattavat olla heikommassa kunnossa, kun on sateita enemmän, suosittelen loppukesää tai alkusyksyä tai sitten loppukevättä. Loppukeväästä luonto on kaikista näyttävimmällään tuolla, joten silloin olisi paras aika matkustaa. Seuraavan kerran itse aionkin lähteä juuri loppukeväästä.

 • Avatar
  Reply Mira Rinne 22.9.2018 at 01:42

  Ouwau, miten mielettömiä kuvia! Jotenkin ihanan satumaisia, joista voi myös kuvitella auditiivisen puolen. Matkakohteet itsellä menevät pienen budjetin rajoissa
  eli kotimaan sisällä vielä hyvän aikaa ja olen huomannut, että täältä kotimaastakin löytyy todellisia helmiä. Mutta mikäli se kaukokaipuun täyttäminen budjetin rajoissa
  onnistuisi, niin itsellä se on juurikin se luonto mikä on iso osa päätöstä: en kaipaa kaupungin vilskettä (poikkeuksena tosin muutamat maailman kaupungit, joihin haluan matkustaa) vaan juurikin enemmän luonnosta nauttimista.

 • Leave a Reply