Kuinka tehdä vaikeastakin päivästä hieman helpompi?

*Yhteistyössä FuzeTea

 

Muutama päivä sitten aamulla heräilin uuteen päivään jo stressaantuneena. Ajatukseni olivat heti aamusta sekaisin ja tiesin, että iltaan mennessä ne olisivat vielä enemmän solmussa. Vaikka aina ei asiat selviä hetkessä, sain energiaa FuzeTean rentoutumishetkestä. Hetki, jonka ansiosta oli hieman helpompi hengittää.


 

Päivä oli yksi raskaimmista päivistä ikinä. Jouduin tekemään kenties elämäni vaikeimman päätöksen. Päätöksen, jonka vuoksi hajosin, vaikka tiesinkin sisimmässäni tehneeni oikean valinnan. Se tuska, joka sisällä oli, ei antanut hengittää. Se puristi rinnassa, eikä se puristus helpottanut. Siihen hetkeen, kun kyyneleet tuntuivat vaan valuvan silmistä, pysähtyminen oli pelastus. Itse rentoutusharjoituksesta en muista mitään, mutta tärkeintä oli, että sain olla vain siinä hetkessä. Olla hiljaa ja yrittää hengittää. Niitä hetkiä haluan enemmän niihinkin päiviin, silloinkin kun elämä näyttää parhaimmat puolensa.

 
Fuzetea4
Fuzetea6
Fuzetea5
 

Noina päivinä, kun mieli käy jo tuhansilla kierroksilla, keho kaipaa rauhoittavaa energiaa. Sen energian voi löytää joogastudioon tulvivasta valosta, värikkäiden kasvien ja hedelmien kauneudesta tai puhtaasta lempiruuasta. Nuo pienet, mutta samalla suuret tekijät, loivat pienen, mutta sitäkin merkittävän pysähtymisen. Vihreän teen ja kamomillan makuinen juoma kassissa jaksoin taas jatkaa päivää eteenpäin.

 
Fuzetea1
Fuzetea3
Fuzetea8
 

Tällaisia päiviä onneksi on harvoin, mutta jokaisen elämään kuuluu niitä vastoinkäymisiä. Olen yrittänyt oppia näkemään kaiken tuskankin keskellä jotain hyvää. Aina juuri siinä asiassa, joka särkee sydämen ei pysty näkemään positiivista, mutta elämässä niinäkin hetkinä on muita asioita. Sillä ovatko ne isoja tai pieniä, ei ole merkitystä, ainoastaan se merkitsee, mitä ne merkitsevät. Jos ne tuottavat edes pieniä ilon tai onnen tunteita, ne ovat merkittäviä asioita.

 

Onnella ei ole huomista päivää,

sillä ei ole eilistäkään,

se ei ajattele tulevia,

sillä on vain nykyisyys.

eikä sekään ole kokonainen päivä,
vaan silmänräpäys.

– Ivan Turgenjev –

 
Fuzetea7
 

Muistatteko te ottaa pieniä omia hetkiä päivän aikana?
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply