Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Lonnan suloinen vohvelikahvila

   

  Vaikka alkukesän helteet taitavat olla takana päin, on Helsingin kesäkahvilat auki. Yksi mielenkiintoisimmista paikoista on pieni Lonnan saari Helsingin rannikolla. Ja saaren vohvelikahvila on kokemisen arvoinen vierailu.

  Parhaimpia kesäpäiviä olisi suunnata auringon porottaessa Lonnalle rentoutumaan. Lautan kannella istuskellessa tuulen vire viilentäisi sopivasti ja Helsingin saaristo näyttäisi kauneimmat puolensa. Saaren terassilla voisi nauttia kylmiä juomia ja viettää aikaa parhaimpien seurassa. Välipalaksi paistettaisiin tuoreet rapeat vohvelit, joihin jokainen voisi valita mieleisensä täytteet.

   
  lonna-ikkunalla-blog
  lonna-ikkunalla-blog4
   

  Vohvelikahvilaan sisään astuessani vastassa oli mitä hurmaavin ystävä.

   

  Vohvelikahvilaan sisään astuessani vastassa oli mitä hurmaavin ystävä. Häntä heiluen hän tuli tervehtimään ja muutaman rapsutuksenkin sai. Eniten kuitenkin taisin minä saada tästä vastaanotosta ja jo pelkästään sen vuoksi voisin toisenkin kerran vierailla kahvilassa. Itse kahvila on sympaattinen, ei liian hieno, muttei mikään huoltoaseman kahvila. Päivän valoa olisin ehkä kaivannut, vaikkakin tuona päivänä ei pahemmin sitä päivänvaloa ollut edes ulkona, sillä kahvila sijaitsi rakennuksen kellarikerroksessa, eikä siellä ollut isoja ikkunoita. Kuumana kesäpäivänä hetki varjossakin voi tehdä hyvää.

   
  lonna-ikkunalla-blog6
  lonna-ikkunalla-blog2
  lonna-ikkunalla-blog3
   

  Uudet maut luovat uusia muistoja.

   

  Kuinka moni teistäkin ajattelee, että makean vohveli sisältää marjoja hedelmiä tai hilloa? Perinteisestä poiketen makea vohveli sisälsikin karamellisoitua maa-artisokkaa, maa-artisokkakinuskia, jugurttikreemiä, valkosuklaata ja tuoretta minttua. Maa-artisokan maku toi uudenlaisen elämyksen, sillä hilloihin verrattuna sen makeus oli sopivan lempeä. Tarjolla toki olisi ollut ihan perinteisesti hillolla ja jäätelöllä täydennettyjä vohveleita, mutta uuden ja erilaisen kokemisessa on oma viehätyksensä. Uudet maut luovat uusia muistoja.

   
  lonna-ikkunalla-blog7
  lonna-ikkunalla-blog11
   

  Kuuman terassipäivän jälkeen pulahdus mereen virkistää. Eikä vähän kylmempikään merivesi haittaa, sillä saarella lämpiää tiistaista lauantaihin sauna. Saunan yhteydessä olevalla vilvoitteluterassilla voi nauttia saunaoluen ihaillen saaristomaisemia. Kunpa olisin itsekin päässyt kokemaan tämän, mutta kokemusta joudun vielä muutaman tekijän vuoksi odottelemaan parisen viikkoa.

   
  lonna-ikkunalla-blog10
  lonna-ikkunalla-blog9
   

  Saunan jälkeen täydellisen kesäpäivän voisi päättää ravintola Lonnaan, jossa ruoka valmistetaan suurella rakkaudella mahdollisuuksien mukaan tuoreimmista kotimaisista raaka-aineista suosien luomua ja lähituotantoa.

   

  Miten Lonnalle pääsee?

   

  Lonnalle pääsee lautalla Kauppatorilta. JT-linen lauttamatka maksaa meno-paluuna 7 euroa, mutta saarihyppely-lippu maksaa 8 euroa ja sillä pääsee näkemään myös Vallisaaren ja Suomenlinnan. Aikataulut löytyvät täältä.

   
  lonna-ikkunalla-blog8
   

  Millaisia makumuistoja teillä on?
 • Joko luit nämä postaukset

  8 Comments

 • Avatar
  Reply Anne 8.6.2018 at 12:35

  Ai vitsi, ihana vinkki, kiitos! 🙂 Täytyy laittaa kesäretki todo-listalle tämä!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 26.6.2018 at 09:51

   Suosittelen kyllä ehdottomasti, ja jos vaan mahdollista niin kannattaa myös käydä saunomassa ja uimassa meressä.

 • Avatar
  Reply Hetkautus 8.6.2018 at 14:08

  Onpas ihanan tunnelmallinen paikka! Tuolla olisi varmasti ihanaa kuunnella aaltojen ääntä ja rentoutua <3

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 26.6.2018 at 09:52

   Meren lähellä on kyllä aina helppo rentoutua, ja tuo on varsinkin aurinkoisella säällä sellainen paikka, että sinne on kiva mennä ystävienkin kanssa viettämään aikaa.

 • Avatar
  Reply Maisa80 8.6.2018 at 14:44

  Kahvilat ovat ihania! <3 Kuulostaa kivalta tuo mainitsemasi kahvila. Varmasti ollut makuelämys tuo vohveli, mistä kertoit. Voisin itsekin maistaa sellaisen. En ole kovin ronkeli uusien makujen suhteen. 😉 Hännän heiluttajat ovat, niin kivoja. 🙂 Meiltäkin löytyy yksi sellainen! 🙂 Kesällä sauna ja uinti ovat… <3

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 26.6.2018 at 09:53

   Hännänheiluttajat on ihania, kunpa kiireiltä voisin ottaa oman sellaisen. Uudet maut ovat yleensä kyllä aina olleet loppujen lopuksi hyviä kokemuksia.

 • Avatar
  Reply Mia Malmi 9.6.2018 at 14:39

  Maut ovat uusia muistoja, näinhän se on. Itselläni vahva maku muisto on mansikkakermakakku kesämökillä. Se tuo onnellisia muistoja lapsuudesta, joka ei muuten ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Kiitos kivasta postauksesta, tuonne Lonnaan on päästävä!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 26.6.2018 at 09:55

   Monelle tuntuu mansikkakermakakut herättävän muistoja, minulle myös. Ehkä se johtuu siitä, että se on niin perinteinen, että jokaisen jossakin merkittävä tilanteessa on ollut mansikkakermakakkua tarjolla.

  Leave a Reply