Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Millainen viini valita joulupöytään

  Lokakuun lopussa järjestettiin Viini ja Ruoka-messut. Päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni, sillä paikalla oli useita eri viinien maahantuojia ja markkinointiyrityksiä. Vaikka tänä jouluna itseltäni jääkin perinteinen, ainakin suomalainen, joulupöytä kokematta, halusin siitä huolimatta saada vinkkejä perinteisen joulupöydän viineistä, mutta vähän jotain erilaista, mihin aikaisemmin ollaan totuttu. Muutamia jänniä ja erittäin mielenkiintoisia viinejä pääsinkin maistamaan.

   

  Vaikka perinteinen joulupöytä onkin menettänyt asemaansa ruokakulttuurien laajenemisen myötä, monella meistä jouluun kuuluu uusien tuulien rinnalla ne perinteiset suolatut kalat, kinkut rosolleineen sekä lanttulaatikot. Joulupöytä makujen kokonaisuudessaan ei ole helppo viinin valinnalle. Sen sijaan, että ostetaan yksi kallis viinipullo, voisikin hankkia muutaman erilaisen vähän edullisemman. Enää edullisuuskaan ei tarkoita automaattisesti huonoa viiniä. Samasta hintaluokassa missä nämä ns. känniviinit ovat, löytyy paljon hyviäkin vaihtoehtoja. Muutaman euron, kun laittaa vielä lisää, valikoima laajenee entisestään.

  PA281976

  Perinteisessä joulupöydässä alku- ja pääruokien välille ei ole niin helppo vetää tarkkaa rajaa, mutta monesti kalat ja sienisalaatit sekä rosollit mielletään alkuruuaksi, vaikkakin lapsena meillä rosolli kuului aina pääruuan, kinkun, kaveriksi. Monesti joulupöydän alkuruokaviiniksi valikoituu valkoviini, mutta yhtä lailla hyvä rosee- tai kevyt punaviini sopii kalan ja sienisalaatin kaveriksi. Viinilinnan tapahtumissa olen tutustunut Anttiin, joka tietää hirveän paljon eri viineistä.  Sen vuoksi Antin luokse olikin helppo mennä kyselemään ideoita. Montalton Pino Pino Frizzante Rosen nimi juontaa Pinot Noir -rypäleestä, josta perinteisesti on valmistettu punaviiniä. Frizzante-viinit ovat puolikuohuvia. Tämä rose-viini menee ehdottomasti jatkoon. Kevyt kuplivuus sopii hyvin tuhtien sienisalaattien kaveriksi yhtä lailla kuin se sopii suolakalojen pehmentäjäksi.

   

  Perinteisempi vaihtoehto löytyi Vinetumin Christian Mickoksen suosittelemasta Peiropan Soave Classicosta. Peiropanin viinit ovat tuttuja minulle jostain aikaisemmista työpaikoista, mutta en tiennyt, että heidän viininsä on luomua. Christian kertoikin, että viinit on jo pitkän aikaa valmistettu luomumenetelmin, mutta vasta muutama vuosi sitten ne on sertifioitu. Tämä viini oli maultaan hyvin perinteinen, eikä sinänsä tuonut mitään yllättävää makunystyröille, mutta jos muut viinit eivät ole niin perinteisiä, voi perinteinen viini olla hyvä tasapainottaja kokonaisuudessa.

  PA281971
  PA281961

  Pääruokana joulupöydässä perinteisin vaihtoehto on tietysti kinkku, vaikkakin yhtä lailla monen joulupöydästä löytyy lammasta. Kinkku itsessään ei maultaan ole kovin voimakas, eikä sinänsä tarvitse niin vahvaa viiniä rinnalle, mutta kinkun päälle usein levitetyt sinapit ja neilikat vaativatkin enemmän viiniltäkin. Seven Falls Merlot oli hedelmäisen täyteläinen punaviini. Vaniljan aromit maistuivat heti pehmittäen muita mausteisia ja marjaisia aromeja. Tämä viini onkin saanut Viini-lehden arvosteluissa neljä tähteä ja viinissä onkin erinomainen hinta-laatusuhde.

  PA281979

  Kylmänä joulun päivänä mihin olisikaan lämpimämpi pukeutua, kuin perinteiseen Jussi-villapaitaan. Kun tämä mielikuva viedään viiniin, mikä voisikaan lämmittää paremmin talvisena päivänä. Vaikkakin itselleni Jussi-paidasta ensimmäisenä mielikuvana on vahva mustaherukkainen marjaviini, nyt italialainen Zinfandel-viini on saanut Jussi-paidan päälleen. Apulian seudulta Suomeen rantautunut Jussi on suomalais-italialainen yhteistyöviini. Viini on osaltaan kunnianosoitus Suomi 100- juhlavuodelle. Zinfandel rypäleenä on mehevän täyteläinen ja keskitanniininen.

  Viinipostaus

  Henkilökohtaisesti en ole ikinä ollut erityinen jälkiruokaviinien ystävä. Muutenkaan makeat, tai edes puolikuivat, viinit ole ensimmäisenä päätyneet ostoskoriin. Kuohuviineissä mitä kuivempi, sitä parempi on ollut suosikkini.  Jälkiruokaviinisuosituksia sainkin kahdelta eri toimittajalta ja jännä oli, että molemmat suosittelivat jälkiruualle kuohuvaa. Ensimmäinen oli Chocolate In a Bottle, raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito belgialaisen suklaan aromi. Ensimmäinen ajatus oli, kun kuulin viinistä, että suklaan aromi tulee rypäleiden vivahteista, mieleeni ei tullut ollenkaan, että kyseessä olisi ollut oikea suklaan aromi. Suklaan maku oli niin voimakas, että itse en tätä ainakaan suklaajälkiruuan kanssa tarjoaisi, mutta marjaisille jälkiruuille eriomainen.

   

  Toisen suosituksen sainkin Viinilinnan Antilta. Moscato on monelle tuttu jälkiruokaviinin rypäle, nyt siitä on tehty makea kuohuviini. Tätä viiniä tuskin itse olisin napannut mukaani, sillä pullon värikäs ulkonäkö ei ensimmäisenä herätä luottamusta. Vähän samalla tavalla, kuin edulliset, jopa halvat, viinit on pitkään olleet heikkolaatuisempia, tällaiset ei-klassiset viinipullot herättävät minussa epäilyksen laadusta. Viime aikoina olen kyllä päässyt maistelemaan monia erittäin hyviäkin viinejä, joiden pullot ovat hyvinkin räikeitä, joten ehkä pääsen tästäkin ennakkoluulosta jossain vaiheessa eroon. Anna Spinato Moscato Sparkling Dolce -viiniä suositellaan makeille jälkiruuille, marjoille sekä hedelmille, mutta itse koin sen sopivan erinomaisesti lakun kanssa. Vaikka viinissä oli jonkin verran happoa, kovin sokeristen jälkiruokien kanssa se saattaisi mennä liian makeaksi.

   

  Nämä kaikki viinit löytyvät Alkon valikoimista ja hinnat pyörivät n. 10-20 euron välimaastossa.

   

  Millaisia viinejä teillä valitaan joulupöytään?

 • Joko luit nämä postaukset

  No Comments

  Leave a Reply