Onko järkee äänestää?

 

Kukaan tuskin on pystynyt välttymään erilaisilta vaalimainoksilta. Vaalit ovat näkyneet myös blogeissa ja mietin pitkään, että kirjoitanko itse aiheesta mitään. Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Nykyään en enää oikein jaksa uskoa politiikkaan.

Tai eihän politiikka olen uskomisen asia, sitä on aina ollut ja sitä tulee aina olemaan. Uskoni suomalaisiin on kuitenkin mennyt. Kuinka voimme äänestää jonkun naisia halventavan alkoholistin, jolla ei ole minkäänlaista pätevyyttä toimia virkatehtävissä, edustamaan meidän etuja? Saako kyseinen henkilö ääniä, sen vuoksi, että enää ei uskota eduskunnalla olevan todellista vaikutusvaltaa? Koko äänestys ja vaikuttaminen on pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä.

 

Nyt kun ilmastonmuutos rupeaa näkymään konkreettisesti, alkaa olla jo myöhäistä muutokselle.

 
happyannukka_huhtikuu2
 

Itselleni tärkeintä on tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa kaikilla on hyvä elää. Minun yhteiskunnassa heikompia tuetaan, mutta pärjäämisestäkään ei rangaista. Esimerkiksi mielestäni pääomatuloja voitaisiin verottaa samalla tavalla kuin ansiotuloja, mutta on älytöntä, että perinnöistä joudutaan maksamaan todella korkeaa veroa. Lisäksi konkreettisesti perintöveron maksamiseen liittyy säännöksiä, jonka takia joudutaan ottamaan velkaa. Tämä on ihan älytöntä. Ilmastonmuutoskysymys on myös tärkeä, mutta koen, että sitä lähestytään väärästä näkökulmasta. Epäekologisista valinnoista syyllistetään, ja samalla unohdetaan kiittää ja kannustaa ekologisista valinnoista. Jotenkin tuntuu myös, ettei ilmastonmuutoksen todellista merkitystä ymmärretä. Ilmastonmuutoksesta on puhuttu vuosia, ellei jopa vuosikymmeniä, mutta se ei ennen viime vuosia ole juurikaan näkynyt tavallisen ihmisen arjessa. Nyt kun ilmastonmuutos rupeaa näkymään konkreettisesti, alkaa olla jo myöhäistä muutokselle.

 

Inhimillisyys vastaan raha

 

Tasa-arvoisen yhteiskunnan toteuttaminen ei onnistu, jos kaikkeen suhtaudutaan taloudellinen voitto tavoitteena. Ja nyt tuntuu, että eduskunta koostuu henkilöistä, joita ajaa eteenpäin taloudellinen tuotto, vaikka ihmisten kustannuksella. Näiden henkilöiden vastapainoksi Arkadianmäeltä löytyy näitä ”elämänkoululaisia”. Elämänkoululaisilla en halua halventaa niitä, jotka eivät ole korkeasti koulutettuja, sillä heidänkin joukosta löytyy monta elämässä esimerkillisesti menestynyttä henkilöä. He ovat kuitenkin joutuneet tekemään töitä asemansa eteen ja uskon, että heillä olisi enemmän kompetenssia toimia kansanedustajana kuin monella nyt istuvalla kansanedustajalla on. Viimeisten vaaligallupien mukaan perussuomalaiset ovat taas toiseksi kannatetuin puolue ja kokoomus tulee hyvin perässä kolmantena. Tilanne ei kyllä herätä kovinkaan paljon toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

 
happyannukka_huhtikuu4 

Tekisi mieli kannustaa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa.

 

Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää ja millaisessa maailmassa mahdolliset lapseni eläisivät.En enää edes tiedä haluaisinko tuoda tällaiseen maailmaan lapsia. Vaikka heidän tulevaisuus ehkä olisi jotenkin siedettävä, olisiko heidän lapsillaan enää tulevaisuutta. Näissä vaaleissa äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. En usko, että äänestämällä yhteiskunta muuttuu. Tämän asian suhteen toivon olevani väärässä.

 

Tekisi mieli kannustaa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Itse ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan. Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.

 
happyannukka_huhtikuu3 

Uskotteko te, että äänestämällä voi vaikuttaa?
Previous Post

You may also like

Leave a Reply