Ravintolasuositus Prahaan:
Portfolio Restaurant

Budjettimatkailussakin pyrin säästämään muissa kuluissa sen verran, että pääsen joka matkalla ainakin kerran syömään vähän hienompaan ravintolaan. Prahan reissulla söin paljon paikallisissa olutravintoloissa, joissa sai edullista perinteistä tsekkiläistä ruokaa. Matkalla hostellille oli ravintola Portfolio, jonka sisustukseen kiinnitti huomioita ensimmäisenä. Se oli kaukana perinteisestä tsekkiläisestä sisustuksesta. Skandinaavinen yksinkertaisuus toi hyvin paljon mieleen ravintola Brondan sisustuksen.


 

Ennen kuin olin saanut annostakaan eteeni, ravintolan palvelu lumosi.

 

Viimeistään kun huomasin, että ikkunassa oli Michelin-suosittelema tarra, oli pakko tutustua listaan. Se näytti juuri miltä sen kuvittelinkin näyttävän. Ravintola oli joulunpyhät kiinni, ja avasi ovet tapaninpäivänä. Illalle en enää yhden päivän varauksella saanut pöytää, mutta lounaalle oli vielä hyvin tilaa. Olin arvioinut väärin nälkäni ajankohdan. Sain pöydän etuajassa, eikä tarvinnut kärvistellä nälkäisenä. Ennen kuin olin saanut annostakaan eteeni, ravintolan palvelu lumosi. Palvelu oli koko ajan arvokasta, mutta samaan aikaan rentoa. Turhasta fine dining -ravintoloihin liitetystä pönöttämisestä ei ollut merkkiäkään.

 
PC262750
PC262749
 

Ravintolalla ei ole erikseen listaa laseittain myytävistä viineistä. Laseittain saa viinejä, jotka ovat sillä hetkellä avattuna. Monessa tasokkaammassa ravintolassa saa maistaa sitä viiniä, jota tarjoillaan, mutta täällä sain maistella useammasta viinistä, mikä eniten miellyttää. Valitsin italialaisen viinin, joka pehmeytensä puolesta ei peittänyt kampasimpukoiden mietoa makua. Viini oli kuitenkin sopivan tuhti ankalle.

 

Ruokakokemus alkoi keittiön tervehdyksellä, joka tällä kertaa oli hummusta ja talon omaa näkkäriä.  Pieni ele ravintolalta, mutta suuri merkitys ravintolaelämykseen. Hummuksen maku oli sopivan voimakasta, muttei kuitenkaan tukkinut makuaistia. Ohut näkkäri täydensi hummusta rapealla suutuntumalla.

 

Alkuruuan tullessa pöytään tunsin olevani kuin noissa elokuvissa.

 

Alkuruuan saapuminen pöytään oli jo itsessään kokemus. Elokuvissa hienoissa ravintoloissa annokset tuodaan pöytään juhlallisesti tyylikäs metallikupu päällä, ja tarjoilijat nostavat kuvut teatterillisesti yhtä aikaa paljastaen annoksen taiteellisuuden. Alkuruuan tullessa pöytään tunsin olevani kuin noissa elokuvissa. Alkuruokani tuli pöytään juuri tällaisen kuvun alla, tarjoilijan nostaessa juhlallisesti sen ylös. Kuvulla oli myös muukin tarkoitus kuin teatterillisuus, sillä kampasimpukat jäähtyvät todella nopeasti, monesti ne saattavat olla jo haaleita annoksen saapuessa pöytään. Alkuruuaksi söin Saint Jacquesin kampasimpukoita ja haudutettua hanhenmaksaa, lisäksi annoksessa oli myskikurpitsaa, viikunaa ja pinjansiemeniä. Viikuna sopi täydellisesti kampasimpukoiden kanssa tuomalla sopivasti happamuutta annokseen, jonka myskikurpitsapyre täydensi pehmeydellään.

PC262738
PC262748
 

Pääruuaksi valitsin ankan rintaa punakaalin, lehtikaalin ja tumman kastikkeen kera. Pääruoka oli makujen sinfonia. Olin vähän epäileväinen punakaalin suhteen, sillä en erityisesti pidä sen happamuudesta, mutta pyreen muodossa punakaali oli pehmeän hapokasta. Maultaan annos oli eriomainen, vaikka ankka olikin hieman epätasaisesti kypsynyt, ollen ylikypsää. Lisäksi annoksen asettelu ei vastannut muiden annosten tasoa, mutta maun kannalta se ei ollut oleellinen seikka.

 
PC262739
PC262744
 

Jos olisin kehdannut, olisin kaivanut loput sormella.

 

Nälkä oli jo helpottanut alku- ja pääruuan kanssa, mutta en voinut ohittaa jälkiruokalistaa. Kunpa olisin jaksanut syödä enemmän, sillä valinta ruusujuustokakun ja Michel Cluizel-Vanuari 63%:n suklaamoussen välillä oli vaikea. Valitsin kuitenkin suklaamoussen sen kanssa tulevan suolaisen karamellikastikkeen vuoksi. Tarjoilija sanoi annosta tuodessaan, että kaataa vain vähän karamellikastiketta, sillä monet eivät siitä erityisesti välitä. Olisi tehnyt mieli sanoa, etten todellakaan kuulu siihen joukkoon. Kastike tuli pienessä kannussa pöytään, ja se oli niin hyvää, että valutin viimeiseen pisaraan asti sen moussen päälle. Jos olisin kehdannut, olisin kaivanut loput sormella. Jälkiruoka oli herkkusuun unelma, vaikkakin olin hieman pettynyt moussen kanssa tarjoiltuihin klementiineihin ja hapankirsikoihin. Klementiineihin olisin kaivannut jotain lisämakua, ja kirsikat olisivat voineet olla vielä happamampia. Kokonaisuutena kuitenkin erinomainen jälkkäri. No tilli oli vähän outo koriste jälkiruuassa, mutta kun jätti sen syömättä, ei sen olemassa oloa huomannut.

 

Hintataso oli ravintolassa korkea yleiseen Prahan hintatasoon. Suomen hintatasoon verrattuna ravintola oli kuitenkin melko edullinen. Kolme ruokalajia, lasi viiniä ja macchiato maksoivat noin 60 euroa tippeineen (annoin n. 15% tippiä, sillä palvelu oli todellakin sen arvoista). Ravintola oli kuitenkin enemmän kuin hintansa arvoinen kokemuksena, ja ehdottomasti suosittelen testaamaan ravintolan, mikäli hakusessa on laadukas ravintola Prahassa. Illallisille ilmeisesti pöydän saaminen muutaman päivän varoituksella, voi olla haasteellista, mutta arkisin ravintola tarjoilee myös lounasta, joka on myös edullisempi vaihtoehto, jos budjetti ei anna periksi illalliseen.

 
PC262735
 

Portfolio Restaurant

Havlíčkova 1030/1, 110 00 Praha

 

Millaisia teidän parhaimmat makuelämykset ovat olleet?

 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Avatar
  tuulanneli

  Aivan upea elämys! Voin vain kuvitella, kun ruuat tuodaan noiden kupujen alla.

  Suomessa tästä elämyksestä saa maksaa itsensä todella kipeäksi, joten tuo 60€ kuulostaa ihan kohtuuhintaiselta.

  Todella hyvät kuvat!

  8.1.2018 at 10:11 Reply
 • Avatar
  Anu / Say It Anyway

  Oi Praha! <3 Kävin Prahassa pari vuotta sitten, mutta en tässä kyseisessä ravintolassa. Mikäli joskus uudestaan sinne matkustan, niin ehdottomasti käyn täällä. Vaikuttaa upealta paikalta!

  8.1.2018 at 16:59 Reply
 • Avatar
  Tanja

  Herkulta näyttää. Pitääpä katsoa mistä muualta sulla on näitä ravintolajuttuja.

  8.1.2018 at 19:44 Reply
 • Avatar
  Pirkko / Meriharakka

  Todella kauniin näköisesti aseteltuja annoksia! Olisivat maistuneet minullekin 🙂

  8.1.2018 at 21:29 Reply
 • Avatar
  Mama Lina

  Ihanan herkulliselta näyttää! :3

  Paras makuelämys on ollut kun oltiin Riikassa alkusyksystä, niin sieltä saatiin niin hyviä ruokia 🙂

  9.1.2018 at 06:45 Reply
 • Leave a Reply