Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️

Follow Me!

 • Ravintolasuositus Tallinnaan : Restoran Rae

   

  Pääsiäinenhän on hiljentymisen lisäksi hyvästä ruuasta nauttimisen juhla. Itselleni se uskonnollinen puoli ei koskaan ole ollut kovin merkittävä, mutta ruoka senkin sijasta. Lauantaina lähdettiinkin herkuttelemaan tuonne lahden toiselle puolelle Tallinnaan. Sattumalta löydettiin pieni ja kodikas ravintola Rae, jonka ruoka vei kielen mukanaan.

  Aamun seikkailujen jälkeen Katajanokalla odotti meitä Viking Line FSTR ja sen Vip Loungen aamupala kuohuvineen. FSTR aloitti viime viikolla kulkemisen ja odotin, että kyseessä olisi ollut hieno uusi (tai ainakin uudistettu) laiva. Matka meni kyllä nopeasti, alle kahdessa tunnissa, mutta siihen vaikutti eniten seura. Olin haaveillut vohveleista ja nutellasta aamupalalla, mutta pelkkä normaali aamupalabuffet olisi ollut jo parempi. Ainut plussa oli smoothiet, jotka olivat muutakin kuin vain mansikkaa ja banaania blendattuna. Työmatkustamiseen FSTR sopii varmasti hyvin, mutta jos tarkoituksena on lähteä viettämään hyvää aikaa ja rentoutua, vanhat ”hitaat” laivat ovat siihen parempia.

   

  Sisällä ravintolassa oli kuitenkin aivan erilainen tunnelma. Tunnelma, jonne halusi ehdottomasti jäädä syömään.

   
  Restonran Rae4
  Restonran Rae3
   

  Vaikka aamupala ei täyttänytkään odotuksiani, löytyi Tallinnan vanhasta kaupungista ravintola, joka täytti odotukset. Oikeastaan ylitti ne. Moni varmasti tietää siinä Vanhan Kaupungin aukiolla olevat terassikompleksit, joista on vaikea erottaa, että missä mikäkin ravintola alkaa ja mikäkin loppuu. Terassit eivät kuitenkaan olleet vaihtoehto kylmän sään vuoksi, joten sisälle oli päästävä. Ulospäin Rae ei kovin kummoiselta paikalta näyttänyt. Eikä se juurikaan erottunut terassien takaa. Sisällä ravintolassa oli kuitenkin aivan erilainen tunnelma. Tunnelma, jonne halusi ehdottomasti jäädä syömään.

   
  Restonran Rae1
  Restonran Rae5
   

  Miltä ruoka sitten maistui?

   

  Jokainen annos oli todella kaunis ja niitä söi jo pelkästään silmillä. Kauniin ulkonäön lisäksi makukin oli erinomainen. Alkupalana ollut vuohenjuustosalaatti oli täydellinen mansikkoineen. Vuohenjuusto oli oikeasti lämmintä, ei haaleaa, kuten usein valitettavasti monessa ravintolassa on. Pääruuaksi valitsin puolestaan risottoa mintusta ja herneistä, tarjoiltuna kampasimpukoiden kanssa. Risotto ei peittänyt kampasimpukoiden makua, vaan maut täydensivät toisiaan. Jos olisin jaksanut, olisin voinut syödä toisenkin annoksen. Mutta oli jätettävä tilaa jälkiruuallekin. Jälkiruokaa ei tarvinnut pitkään miettiä, sillä mustikkajuustokakku kuulosti niin hyvältä, että se oli siinä. Vähän jännitti, että onko kakku kovinkin liivatteinen, mutta se oli erittäin pehmyttä ja kermaisen makuista. Mustikka maistui juuri sopivasti.

   

  Suomessa samanlainen setti olisi maksanut varmaankin puolet enemmän.

   
  Restonran Rae6
  Restonran Rae7
   

  Kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen ja pullo viiniä maksoi n. 100 euroa, joten ei ihan halvimmasta päästä, mutta ehdottomasti hintansa arvoinen. Suomessa samanlainen setti olisi maksanut varmaankin puolet enemmän. Suomea tarjoilijat eivät juurikaan puhuneet, mutta englanti sujui erittäin hyvin. (Miksiköhän aina oletetaan, että Virossa puhutaan suomea, kun eihän meistäkään moni puhu viroa.) Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa, jos haluaa helposti löytää hyvää ruokaa.

   

  Rae Restaurant & Cafe
  Raekoja plats 10, Tallinn, Estonia

   

  Open hours
  Sun-Thu 9:00-22:00
  Fri-Sat 9:00-00:00

   

  Hyvään ruokamatkaan kannattaa yhdistää myös kulttuuria. Viron taidemuseo on kokemisen arvoinen paikka, josta löytyy paikallista taidetta 1800-luvulta lähtien. Lisää taidemuseosta pääset lukemaan tästä postauksesta.

   
  Restonran Rae
   

  Onko teillä ravintolasuosituksia Tallinnaan?
 • Joko luit nämä postaukset

  4 Comments

 • Avatar
  Reply Anonyymi 17.4.2017 at 16:25

  Sukupolvikysymys tuo Viron osaaminen – sukupolvi, joka kasvoi katsomalla Suomen televisiota, oppi käyttämään äidinkieltämme. Nuoremmilta ikäluokilta, alle 40-vuotiailta, tämä taito puuttuu. Neuvostoajoista juontaa siis se käsitys, että virolaiset osaavat suomea.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 25.1.2018 at 23:15

   Televisiolla on varmasti iso merkitys kielen osaamiseen. Tuolla huomasi myös, että he, jotka ovat kasvaneet ennen televisiota, eivät puhuneet suomea, eivätkä välttämättä edes kunnolla viroa, ainoastaan venäjää.

 • Avatar
  Reply Dinner4u2 Mirka & Pauliina 17.4.2017 at 16:25

  Kiitos vinkistä, tämä olikin aivan uusi paikka. Tallinnassa on kyllä valinnanvaraa ravintoloiden suhteen. Paljon todella mielenkiintoisia ravintoloita, joista välillä on vähän vaikea valita.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 25.1.2018 at 23:16

   Ole hyvä, suosittelen testaamaan paikan. Totta, että Tallinnassa on paljon valinnan varaa, mutta onneksi Tallinnaan ainakin täältä Etelä-Suomesta pääsee nopeasti, joten voi vähän useammin vierailla siellä ja etsiä uusia makuelämyksiä. 🙂

  Leave a Reply