Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Seikkailu Sipoonkorvessa

  Tarvitsin tauon arjen kiireiden keskellä ja suuntasinkin viettämään aurinkoista päivää Sipoonkorven kansallispuistoon. Rauhoittumiseen kaipaan mahdollisimman paljon hiljaisuutta ja rauhaa, joten yritin valita mahdollisimman rauhallisen reitin.

  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin siellä joten ympäristö ja reitit olivat minulle tuntemattomia. Mukana oli messuilta saatu hyvin yksinkertainen paperinen kartta ja puhelin, jossa akku tuskin kestäisi kovin pitkään.

   
  P2159342
  P2159393
  P2159441
  P2159407
   

  Suunnittelematon seikkailu

   

  Rauhallisuudesta huolimatta retkestä tuli pienoinen seikkailu. Bussimatka oli jo ensimmäinen jännitysmomentti, sillä se tapahtui varmaan kymmenpaikkaisella bussilla, joka ajoi kaikki pienimmät tiet. Jopa yhden pihan läpi mentiin. Itse bussimatka oli jo maisemien vuoksi kokemus, vaikka oltiin vain parinkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Tuntui kuin olisi tullut oikeasti maaseudulle, pitkälle yli kehä kolmosen. Ympäriltä löytyi paljon peltoja ja siellä täällä muutama talo.

   

  Bussipysäkit laskettiin tarkkaan, jotta osattaisiin jäädä oikealla pysäkillä pois. Oikean pysäkin ohi mentäessä, painettiin äkkiä stop-nappia, ja tavallisesta bussista poiketen, tämä bussi pysähtyi samantein pysäkin puuttumisesta huolimatta. Tasakallion parkkipaikalta lähti polku kohti Storträskiä, mutta jossain vaiheesa ilmeisesti eksyin viralliselta polulta ja lähdin seuraamaan jotain pienempää polkua. Polku oli todella vaikea kulkuista, johtuen jäästä, jota oli muodostunut lämpimän sään ja pakkasen vaihteluina. Onneksi mukana ei ollut pieniä lapsia tai yhtään normaalia huonommin liikkuvia, sillä heille reitti olisi ollut mahdoton. Välillä kävely oli todella hidasta ja kunnon vaelluskengistä huolimatta tukea joutui ottamaan oksista ja puista useamman kerran.

   
  P2159409
  P2159336
  P2159352
   

  Ruokahetki, paras hetki

   

  Storträskissa oli nuotiopaikka, jossa pääsi haukkaamaan välipalaa. Kuuma mustikkamehu ja raakasuklaapatukka upposi nopeasti jäisellä polulla taituroinnin jälkeen. Välipalan jälkeen olikin tarkoitus suunnata takaisin Tasakallion parkkipaikalle, mutta pienen pohdinnan jälkeen jäinen polku ei kuulostanut enää houkuttelevalta. Niinpä sunnaksi tulikin Landbo, josta pääsisi Helsingin sisäisellä linjalla Itäkeskukseen. Kartta oli epäselvä, eikä varmuutta ollut tarkalleen minne jatkaa, eteläänpäin johtava polku tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. Sitä pitkin pääsikin melko nopeasti Porvoon moottoritien varrelle. Moottoritien varressa ei tietenkään ollut bussipysäkkiä, eikä moottoritietä pitkin edes voinut kävellä, piti lähteä vain suuntaamaan eteenpäin. Tarkkaa tietoa minne tie veisi ei ollut, mutta enemmin tai myöhemmin siellä olisi pakko tulla jokin pysäkki vastaan. Tässä vaiheessa tietysti puhelimen kartasta olisi ollut paljon hyötyä, mutta akku oli loppumassa, eikä viimeisiä prosenttejä voinut käyttää ennenkuin olisi oikeasti todella hukassa. Muutaman väärän käännöksen jälkeen ja noin kolmen ylimääräisen kilometrin jälkeen, bussipysäkki näkyi.

  P2159434
  P2159429
  P2159445

  Miettiessäni miten kuvailisin Sipoonkorven luontoa, ei voimakkaita mielenkiintoa herättäviä sanoja oikein meinaa löytyä. Ympäriltä ei löytynyt korkeita kallioita tai lumisia puita, ainoastaan ihan perusmetsää. Juuri sellaista, mitä pitäisi olla joka päivä ympärillä. Sellaisessa metsässä voisi vain rauhoittua, eikä edes tarvitsi ihailla erikoisia maisemia. Saisi vaan olla. Ehkä lumisena Sipoonkorpikin näyttäisi erilaiselta. Uskon, että Sipoonkorpi on kauneimmillaan kesällä, jolloin siellä on varmasti helpompikin liikkua. Vaikka itse Sipoonkorven kansallispuisto ei tarjonnut ihmeellisiä seikkailuja, koko retki itsessään oli seikkailu.

   

  Ensi kerralla mukaan lähtee ainakin tarkempi kartta.

  P2159394
  P2159455

  Millaiset luontoretket ovat mukavia?
 • Joko luit nämä postaukset

  No Comments

  Leave a Reply