Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Silja Serenaden Ravintola Tavolàta

  Kerroinkin täällä jo aikaisemmin yleisesti meidän kesälomareissusta Silja Serenadella Tukholmaan, mutta ruoka ansaitsee ihan oman postauksensa. Voisin kirjoittaa tähän, miten paljon rakastan ruokaa, varsinkin laatu ennen määrää, vaikkei nälkäisenä ole kiva varsinkaan ravintolasta lähteä, mutta se on varmasti ainakin pidempään blogia seuranneille tullut selväksi. Tälle matkalle meillä oli pöytävaraus italialaiseen ravintolaan, Tavolátaan. Samassa ravintolassa oli myös tarjolla erikoisaamiainen, joka oltiin varattu Tukholmaan.

  SiljaLine-001
  P7271439

  Olin etukäteen hieman tutustunut jo Tavolátan listaan ja se oli hyvin perus italiaisen ravintolan ruokalista. Listalta löytyy mm. alkuruuaksi mozzarellaa, pastaa ja risottoa. Söimme molemmat Härän sisäfileepihvit, jotka tarjoiltiin savustetun tomaattivoin, karamellisoidun purjon ja parmesanperunagratiinin kera. Pakko myöntää, että minulla oli pieni ennakkoasenne ravintolaa kohtaan. Italiassa matkustaessa olen todellakin syönyt italialaista ruokaa, ja se on ollut taivaallista. Vesi tulee kielelle pelkästä ajatuksesta. Kauas ei tämäkään ruoka siitä jäänyt. Ruoka oli todella herkullista. Meidän molempien mielestä. Maininnan myös ansaitsee pihvin kypsyys, joka oli juuri hyvä. Tykkään syödä pihvin medium miinuksena, ja usein saan joko raa’an pihvin tai mediumin. Nyt sain juuri oikean kypsyisen pihvin.

  P7271448

  Onneksi ei otettu alkuruokaa, sillä pääruoka-annoksesta tuli vatsa niin täyteen, ettei pystytty syömään jälkiruoka kuin puoliksi. Jälkiruokalista olikin sitten vähän vaikeampi tapaus, sillä mikään sieltä ei hypännyt silmille, että tuota on pakko maistaa. Lopulta tilattiin valkosuklaasemifreddoa, raparperipaistosta ja mansikkasorbettia. Hyvää oli, ja semifreddoa olisin voinut syödä toisenkin annoksen.

  SiljaLine

  Palveluun olin positiivisesti yllättynyt. En sen vuoksi, että olisin kuullut jostain jotain huonoa, vaan sen vuoksi, että varsinkin ketjuravintoloissa palvelulle ei anneta aikaa. Tärkeintä on saada asiakas mahdollisimman nopeasti ulos, jotta uusi saadaan tilalle. Jotenkin olin vähän pelännyt samanlaista tilannetta, sillä laiva oli kuitenkin lähes täynnä. Meillä oli todella mukava miestarjoilija, joka kertoi meille muun muassa ravintolan oliiviöljystä, jota olisi saanut ostaa kotiinkin. Sillä kertaa jätettiin se ostamatta, vaikka öljy olikin erittäin hyvää leivän kanssa.

   

  Hintatasoltaan ravintola vastaa aika lailla maissa olevia hintoja, paitsi viinit olivat selvästi edullisempia kuin ravintoloissa. Tosin meidän sisäfileepihvi maksoi 26 euroa, josta saatiin vielä pois 10% ClubOne-kortilla, ja esim. kasvispasta maksoi 22 euroa, joten pihvi oli suhteessa pastaan todella edullinen.

  IMG_20170728_072657

  Aamupala haluttiin syödä laivalla, sillä nälkäisenä ei olisi ollut kiva lähteä Tukholmaan. Erikoisaamiainen puolestaan valittiin sen vuoksi, että se oli rauhallisempi kuin tavallinen buffetaamiainen. Valikoimaltaan en huomannut merkittävää eroa yleiseen buffetaamiaiseen, mutta hintaan sisältyi Bellini ja kahvi tarjoiltiin pöytään. Rauhallisemmasta ilmapiiristä maksoin mielelläni sen muutaman euron enemmän.

   

  Yhteenvetona Silja Seranaden ruokakokemuksista, kaikkia voin suositella. Tavolátan sisäfileepihvi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen hintansa ja makunsa puolesta. Erikoisaamiaisesta kannattaa maksaa muutama euro enemmän, mikäli kaipaa hiljaisempia alkuja aamuun. Ensi kerralla aionkin testata kalaravintolan ja laivan fine dining-ravintola kiinnostaa myös, sekä ruuan, mutta myös tarjoilun puolesta. Tavallinen ala carte-ravintola yllätti minut positiivisesti tarjoilun laadulla, joten samaa odotan nyt myös Bon Vivant fine dining-ravintolalta.

   

  Onko teillä kokemuksia Silja Serenaden 
  fine dining-ravintolasta (Bon Vivant)?
 • Joko luit nämä postaukset

  10 Comments

 • Avatar
  Reply Noora 4.8.2017 at 08:06

  Oi vitsit, näyttää kyllä hyvältä! Mulle on jäänyt laivan ruoasta jostain syystä vähän negatiivinen kuva, mutta tää postaus kumosi ne ajatukset 🙂

 • Avatar
  Reply Maria 4.8.2017 at 08:06

  Kiitos postauksesta. Ruokaa rakastavalle ihmiselle tämä oli antoisaa luettavaa, kun ei vaan vuolaasti kehunut kaikkea kuten moni tapaa tehdä. 🙂 Monessa ravintolassa ei kyllä pihvi ole sitä mitä pyytää…

 • Avatar
  Reply Heidi Auvinen 5.8.2017 at 14:34

  Mä oon käynyt laivalla viimeksi vuosia sitten, joten oli virkistävää lukea (positiivinen) postaus laivaruoasta 🙂

 • Avatar
  Reply Piitis 5.8.2017 at 14:34

  Siljan laivalla ruokaillaan Bon Vivant ravintolassa, mennen tullen. Sen kerran kun bootilla seilataan, haluamme nauttia. Ruoka on hyvää, tarjoilu erinomaista ja ENNEN kaikkea rauhallinen aikuisten makuun oleva ravintola. Suosittelen.

 • Avatar
  Reply Minnea Muru 5.8.2017 at 14:34

  Oioi, olipa herkkuja! Mun viimeisimmästä risteilystä on jo useampi vuosi, ja näyttää, että ravintoloiden taso on parantunut! Ihanaa, ettei ravintolassa ollut kiireen tuntua, vaan sai syödä rauhassa ja palvelukin oli hyvää!

  Risteilykuume vain nousee…

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:40

  Se on harmi, että harvassa paikassa sen pihvin saa oikean kypsyisenä. Itsekin hyvin erilaisissa ravintoloissa työskennelleenä tiedän, että mitä kiireisempi paikka, sitä suurempi todennäköisyys saada pihvi väärän kypsyisenä. Pihvi vaatii kuitenkin sitä oikeaa ajoitusta.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:41

  Kiva kuulla, että tämä postaus rohkaisee kokeilemaan laivan ruokia. 🙂

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:42

  Ravintoloiden taso on parantunut paljon myös maissa kilpailun vuoksi, joten se varmasti heijastuu myös laivalle. Laivan pitää kilpailla maissa olevien ravintoloiden kanssa, ainakin jossain määrin.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:44

  Ehdottomasti ensi kerralla varaus sinne. Sinne oltaisiin nytkin menty, mutta tilaa oli vain heti laivan lähtiessä, eikä vielä niin aikaisin haluttu syödä. Nopea madon nappaa, ja nyt oltiin liian hitaita (vaikka varattiin matka puoltoista kuukautta ennen).

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:47

  Toivottavasti pääset kokeilemaan laivaruokaa ja se on hyvää, kaikilla laivoilla itsekään en aina ole kovin kummoista ruokaa saanut. En tiedä vaikuttaako vaatimustasooni oma ammatillinen tausta, mutta kovin helpolla ei minulta suosituksia saa.

 • Leave a Reply