Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
 • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
 • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

 • Silja Serenaden Ravintola Tavolàta

  Kerroinkin täällä jo aikaisemmin yleisesti meidän kesälomareissusta Silja Serenadella Tukholmaan, mutta ruoka ansaitsee ihan oman postauksensa. Voisin kirjoittaa tähän, miten paljon rakastan ruokaa, varsinkin laatu ennen määrää, vaikkei nälkäisenä ole kiva varsinkaan ravintolasta lähteä, mutta se on varmasti ainakin pidempään blogia seuranneille tullut selväksi. Tälle matkalle meillä oli pöytävaraus italialaiseen ravintolaan, Tavolátaan. Samassa ravintolassa oli myös tarjolla erikoisaamiainen, joka oltiin varattu Tukholmaan.

  SiljaLine-001
  P7271439

  Olin etukäteen hieman tutustunut jo Tavolátan listaan ja se oli hyvin perus italiaisen ravintolan ruokalista. Listalta löytyy mm. alkuruuaksi mozzarellaa, pastaa ja risottoa. Söimme molemmat Härän sisäfileepihvit, jotka tarjoiltiin savustetun tomaattivoin, karamellisoidun purjon ja parmesanperunagratiinin kera. Pakko myöntää, että minulla oli pieni ennakkoasenne ravintolaa kohtaan. Italiassa matkustaessa olen todellakin syönyt italialaista ruokaa, ja se on ollut taivaallista. Vesi tulee kielelle pelkästä ajatuksesta. Kauas ei tämäkään ruoka siitä jäänyt. Ruoka oli todella herkullista. Meidän molempien mielestä. Maininnan myös ansaitsee pihvin kypsyys, joka oli juuri hyvä. Tykkään syödä pihvin medium miinuksena, ja usein saan joko raa’an pihvin tai mediumin. Nyt sain juuri oikean kypsyisen pihvin.

  P7271448

  Onneksi ei otettu alkuruokaa, sillä pääruoka-annoksesta tuli vatsa niin täyteen, ettei pystytty syömään jälkiruoka kuin puoliksi. Jälkiruokalista olikin sitten vähän vaikeampi tapaus, sillä mikään sieltä ei hypännyt silmille, että tuota on pakko maistaa. Lopulta tilattiin valkosuklaasemifreddoa, raparperipaistosta ja mansikkasorbettia. Hyvää oli, ja semifreddoa olisin voinut syödä toisenkin annoksen.

  SiljaLine

  Palveluun olin positiivisesti yllättynyt. En sen vuoksi, että olisin kuullut jostain jotain huonoa, vaan sen vuoksi, että varsinkin ketjuravintoloissa palvelulle ei anneta aikaa. Tärkeintä on saada asiakas mahdollisimman nopeasti ulos, jotta uusi saadaan tilalle. Jotenkin olin vähän pelännyt samanlaista tilannetta, sillä laiva oli kuitenkin lähes täynnä. Meillä oli todella mukava miestarjoilija, joka kertoi meille muun muassa ravintolan oliiviöljystä, jota olisi saanut ostaa kotiinkin. Sillä kertaa jätettiin se ostamatta, vaikka öljy olikin erittäin hyvää leivän kanssa.

   

  Hintatasoltaan ravintola vastaa aika lailla maissa olevia hintoja, paitsi viinit olivat selvästi edullisempia kuin ravintoloissa. Tosin meidän sisäfileepihvi maksoi 26 euroa, josta saatiin vielä pois 10% ClubOne-kortilla, ja esim. kasvispasta maksoi 22 euroa, joten pihvi oli suhteessa pastaan todella edullinen.

  IMG_20170728_072657

  Aamupala haluttiin syödä laivalla, sillä nälkäisenä ei olisi ollut kiva lähteä Tukholmaan. Erikoisaamiainen puolestaan valittiin sen vuoksi, että se oli rauhallisempi kuin tavallinen buffetaamiainen. Valikoimaltaan en huomannut merkittävää eroa yleiseen buffetaamiaiseen, mutta hintaan sisältyi Bellini ja kahvi tarjoiltiin pöytään. Rauhallisemmasta ilmapiiristä maksoin mielelläni sen muutaman euron enemmän.

   

  Yhteenvetona Silja Seranaden ruokakokemuksista, kaikkia voin suositella. Tavolátan sisäfileepihvi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen hintansa ja makunsa puolesta. Erikoisaamiaisesta kannattaa maksaa muutama euro enemmän, mikäli kaipaa hiljaisempia alkuja aamuun. Ensi kerralla aionkin testata kalaravintolan ja laivan fine dining-ravintola kiinnostaa myös, sekä ruuan, mutta myös tarjoilun puolesta. Tavallinen ala carte-ravintola yllätti minut positiivisesti tarjoilun laadulla, joten samaa odotan nyt myös Bon Vivant fine dining-ravintolalta.

   

  Onko teillä kokemuksia Silja Serenaden 
  fine dining-ravintolasta (Bon Vivant)?
 • Joko luit nämä postaukset

  10 Comments

 • Avatar
  Reply Noora 4.8.2017 at 08:06

  Oi vitsit, näyttää kyllä hyvältä! Mulle on jäänyt laivan ruoasta jostain syystä vähän negatiivinen kuva, mutta tää postaus kumosi ne ajatukset 🙂

 • Avatar
  Reply Maria 4.8.2017 at 08:06

  Kiitos postauksesta. Ruokaa rakastavalle ihmiselle tämä oli antoisaa luettavaa, kun ei vaan vuolaasti kehunut kaikkea kuten moni tapaa tehdä. 🙂 Monessa ravintolassa ei kyllä pihvi ole sitä mitä pyytää…

 • Avatar
  Reply Heidi Auvinen 5.8.2017 at 14:34

  Mä oon käynyt laivalla viimeksi vuosia sitten, joten oli virkistävää lukea (positiivinen) postaus laivaruoasta 🙂

 • Avatar
  Reply Piitis 5.8.2017 at 14:34

  Siljan laivalla ruokaillaan Bon Vivant ravintolassa, mennen tullen. Sen kerran kun bootilla seilataan, haluamme nauttia. Ruoka on hyvää, tarjoilu erinomaista ja ENNEN kaikkea rauhallinen aikuisten makuun oleva ravintola. Suosittelen.

 • Avatar
  Reply Minnea Muru 5.8.2017 at 14:34

  Oioi, olipa herkkuja! Mun viimeisimmästä risteilystä on jo useampi vuosi, ja näyttää, että ravintoloiden taso on parantunut! Ihanaa, ettei ravintolassa ollut kiireen tuntua, vaan sai syödä rauhassa ja palvelukin oli hyvää!

  Risteilykuume vain nousee…

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:40

  Se on harmi, että harvassa paikassa sen pihvin saa oikean kypsyisenä. Itsekin hyvin erilaisissa ravintoloissa työskennelleenä tiedän, että mitä kiireisempi paikka, sitä suurempi todennäköisyys saada pihvi väärän kypsyisenä. Pihvi vaatii kuitenkin sitä oikeaa ajoitusta.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:41

  Kiva kuulla, että tämä postaus rohkaisee kokeilemaan laivan ruokia. 🙂

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:42

  Ravintoloiden taso on parantunut paljon myös maissa kilpailun vuoksi, joten se varmasti heijastuu myös laivalle. Laivan pitää kilpailla maissa olevien ravintoloiden kanssa, ainakin jossain määrin.

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:44

  Ehdottomasti ensi kerralla varaus sinne. Sinne oltaisiin nytkin menty, mutta tilaa oli vain heti laivan lähtiessä, eikä vielä niin aikaisin haluttu syödä. Nopea madon nappaa, ja nyt oltiin liian hitaita (vaikka varattiin matka puoltoista kuukautta ennen).

 • Avatar
  Reply Annukka | Ikkunalla 8.8.2017 at 10:47

  Toivottavasti pääset kokeilemaan laivaruokaa ja se on hyvää, kaikilla laivoilla itsekään en aina ole kovin kummoista ruokaa saanut. En tiedä vaikuttaako vaatimustasooni oma ammatillinen tausta, mutta kovin helpolla ei minulta suosituksia saa.

 • Leave a Reply