Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Syömässä Madeiralla – Minne kannattaa mennä?

   

  Madeiran matkasta on jo kerennyt tovi kulua, mutta näin Viini ja ruoka-messujen alla onkin hyvä palata sen reissun makumuistoihin. Yleensähän pyrin matkoilla erityisesti tutustumaan paikallisiin ruokiin, mutta tällä reissulla päätin syödä juuri sitä mitä mieli teki. Lautaselle valikoitui siis paljon kaikille tuttuja annoksia, mutta muutamia paikallisiakin ruokia tietysti tuli maistettua.

  Hotellini sijaitsi Funchalissa Lidon alueella, ja sille alueelle myös ruokailuni painottui. Alueelta löytyi ravintoloita joka lähtöön ja jokaiselle kukkarolle. Se mikä yllätti, oli ruuan hinta ruokakaupoissa. Kasvikset esimerkiksi olivat aika lailla samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Marjat puolestaan olivat huomattavasti kalliimpia kuin, jos olisi ostanut niitä elokuussa täällä ruokakaupasta. Juustot ja liha puolestaan oli paljon edullisempaa siellä.

   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela13
   

  Aamupalan tein joka aamu itse. Heräämistä ei tarvinnut aikatauluttaa sen mukaan miten aamiainen olisi ollut tarjolla, vaan sain helposti kasattua aamupalan huoneistohotellin pikkukeittiössä. Ainoastaan “aamu”kahvin kävin hakemassa ulkoa, sillä huoneessa ei ollut kunnon kahvinkeitintä. Hotellin aamiainen olisi maksanut kahdeksan euroa, joten säästin myös hieman tekemällä itse aamupalan.

   

  Coffee & Bakery Botique Lido

   

  Kahvin kävin yleensä hakemassa pienestä Coffee & Bakery Botique Lido -kahvilasta. Kahvila itsessään oli viihtyisä niin sisältä kuin ulkoa. Kahvilan edestä kulki pieni autotie, jonka toiselta puolelta löytyi ulkoterassi, jossa pystyi nauttimaan kahvit auringon paisteessa. Kahvilan ilmainen wifi toimi erinomaisesti, joten kun tarvitsin nettiä, suuntasin tänne.Estrada Monumental 296

   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela7
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela6
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela5
   

  Qasbah

   

  Loman ensimmäisen myöhäisen lounaan kävin nauttimassa aivan meren rannalla sijaitsevassa Qasbah -ravintolassa. Maisemat olivat upeat, eikä paahtava aurinkokaan haitannut, sillä mereltä puhalsi kevyt tuulen vire. Ainoastaan lounasseurani hieman hirvitti alkuun, sillä en ollut tottunut siihen, että jaloissa vilistää kymmeniä gekkoja, jotka kiipeilivät myös tuoleille. Onneksi sentään ruokapöydälle eivät tulleet. Näitä gekkoja kyllä oli joka paikassa, ja ne taisivat olla vähän niin kuin meidän itikat kesällä.

   

  Pitkän lennon jälkeen olin nälkäinen ja valitsin listalta pastan, sillä ajattelin siitä tulevani kylläiseksi. Nälkä taisi olla aika kova, sillä pastasta jäi vielä vähän nälkä. Musta äyriäispasta oli kyllä hyvää, vaikka ehkä hieman vahvempia makuja olisin kaivannut, mutta hinta siitä oli hintatasoon nähden korkea. Tänne toki voisin toistekin tulla jo pelkästään maisemien vuoksi, mutta pastaa en enää listalta valitsisi. Promenade do Lido
   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela4
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela2
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela3
   

  Qasbah -ravintolan lähellä sijaitsi Lido Beach Club, jossa kävin nauttimassa Club Sandwichin ja mojiton. Kumpikaan niistä ei pettänyt, mutta palvelu oli surkeaa. Tarjoilijaa sai odottaa pitkään, ja pitkällä en tarkoita mitään kymmentä minuuttia, vaan lähemmäksi puolta tuntia. Lisäksi palvelu on tylyä, joten tämä paikka ei päässyt jatkoon.

   

  Gelateria Italiana Venezian

   

  Samasta rakennuksessa myytiin kuitenkin kenties parhainta italialaistyylistä kirsikkajäätelöä, jota olen koskaan maistanut. Gelateria Italiana Venezian jäätelössä oli juuri oikean verran kirsikkaa, eikä se ollut liian makeaa tai hapanta, ja jäätelön joukossa olevat pienet tummasuklaa hiput toivat rakennetta jäätelöön. Vieläkin surettaa, että viimeisenä päivänä en saanutkaan nautittua tätä jäätelöä, sillä paikka aukesi vasta tunnin myöhemmin kuin netissä oli ilmoitettu. Promenade do Lido

   

  Monissa ravintoloissa, jopa niissä hienoimmissa, oli tarjolla turistimenu, joka maksoi paikasta riippuen 10 ja 15 euron väliltä. Siihen sisältyi alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Ruuan taso vastasi aika lailla kotiruokaa, mutta hintaan nähden laatu oli todella hyvä. Monissa ravintoloissa talo tarjosi alkujuomaksi lasillisen Madeira-viiniä, ja digestiivinä tarjoiltiin Ponchaa, paikallista hunajasta ja rommista valmistettua ”likööriä”. Alkoholi oli edullista, ja oluen saattoi saada edullisemmin kuin esimerkiksi kolan. Paikallisesta rommista tehdyt Mojitot sai nautittua kolmella tai neljällä eurolla, eikä maku kyllä hävinnyt kalliimmasta rommista tehdylle versiolle.

   

  O Dragoeiro

   

  Etelä-eurooppalaiseen tyyliin ravintoloiden ovilla oli sisäänheittäjiä. Yhtenä iltapäivänä kävelin erään ravintolan ohi, jonka edessä sellainen vähän vanhempi herrasmies alkoi juttelemaan kaikenlaista. Hän oli niin sympaattinen, että päätin palata O Dragoeiro -ravintolaan illalliselle. Täältä valitsin juurikin sellaisen turistimenun. Avokado oli juuri täydellisen kypsä, mutta sen kanssa tarjoiltu salsa oli aivan liian etikkaista. Pääruuan kala oli hyvää, ei mitään ihmeellisiä makuelämyksiä, mutta ei mitään valitettavaakaan. Jälkiruuaksi valitsin hedelmäsalaatin, joka oli tehty tuoreista hedelmistä, kun monessa muussa paikassa hedelmäsalaatti oli purkista. Illallista oli rentouttava nauttia puiden alla, ja palvelu oli erinomaista. Tänne palaan varmasti, vaikka juomat täällä olivatkin hieman hintavampia.Rua Casa Branca 43

   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela12
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela11
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela
   

  Lareira Portuguesa

   

  Toinen ravintola, jossa kävin testaamassa tätä turistimenua, oli aivan hotellin vieressä. Lareira Portuquesa -ravintolan tuora kalatiski teki vaikutuksen. Tiskissä ei ollut ainostaan yhtä tai kahta erilaista kalalajia tarjolla, vaan varmaankin lähemmäs kymmentä erilaista. Kalatiskin vieressä oli iso akvaario, jossa hummerit ja ravut hengailivat. Raaka-aineet siis olivat ainakin tuoreita. Pääruuaksi valitsin lihaa. Annoskoot olivat isot, ja jopa teki hieman pahaa, että lisukkeista puolet ainakin jäi syömättä, koska en vain jaksanut syödä enempää. Ruoka oli erinomaista, varsinkin kun kolmesta ruokalajista maksoin vain 12,5 euroa. Palvelu oli hyvää, mutta siitä paistoi vähän läpi motivaation puute palvella ”halpasyöjiä”. Ala Carte -annokset olivat melko kalliita hintatasoon nähden, joten turistimenu oli hyvä vaihtoehto testata ravintolan tasoa. Jos halvalla saa hyvää, niin sitten voi vain kuvitella mitä saa, jos siitä vielä maksaa hyvin. Estrada Monumental, Travessa Doutor Valente, Nº 7

   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela9
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela8
   

  Myös Fado-ravintoloita oli suhteellisen paljon. Kävinkin yhteen tutustumassa, josta voit lukea enemmän täältä. Fado omalla tavallaan lumoitsi minut ja suosittelen ehdottomasti ainakin edes kerran menemään kuuntelemaan sitä.

   

  Käytin myös Subwayn valikoimaa muutamana päivänä, ja Suomeen verrattuna siellä tuoreiden kasvisten valikoima oli huomattavasti parempi. Suomen hintaan verrattuna samalla rahalla sai aterian, eli noin kuudella eurolla.

   

  Madeiran matkan makuelämykset olivat pääsääntöisesti enemmän eurooppalaisia kuin portugalilaisia. Jos olisin jaksanut nähdä enemmän vaivaa, olisin varmasti löytänyt enemmän autenttisia portugalilaisia ravintoloita, mutta koska loman tarkoituksena oli vain ottaa rennosti, en jaksanut viettää aikaa etsien ravintoloita.

   
  Madeira_restaurant_annukka_vuorela10
   

  Seuraavaa matkaa odotellessa, Ruoka ja viini -messuilla pääsen fiilistelemään makuja maailmalta. Messut järjestetään 25.-28.10. Messukeskuksessa, ja sainkin mahdollisuuden arpoa teidän lukijoiden kesken pääsylippuja messuille. Kertomalla tämän postauksen kommentissa missä olet syönyt parhaimman aterian, voit voittaa sinulle ja ystävälle liput messuille. Lippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn messuille. Samalla lipulla pääsee myös kirjamessuille. Aikaa osallistua arvontaan on tiistaihin 23.10.2018 klo 22 asti. Liput toimitetaan sähköpostitse, joten tarkistathan, että olet ilmoittanut toimivan sähköpostiosoitteen.

  Facebookissa arvon myös lisää lippuja Ruoka ja viini -messuille, joten sielläkin kannattaa käydä osallistumassa arvontaan. Facebookin arvontaan pääset tästä .


   

 • Joko luit nämä postaukset

  13 Comments

 • Avatar
  Reply Marjo 18.10.2018 at 21:45

  Näitä ihania ruokakuviasi katsoessa tuli ihan valtava nälkä vaikka olen iltaruoan jo syönyt. Madeiran ruokatarjonta näyttää herkulliselta ja valinnanvaraakin näyttää olevan.
  Fado-ravintolat on hurmaavia paikkoja ja manner-Portugalissa olen käynyt monessakin. Tunnelma on upea!
  Kalaa tulee aina syötyä enemmän etelänmatkoilla kun se paljon tuoreempaa kuin täälä kotimaassa. Toki myös eksoottisemmat lajit ovat myös saatavilla.
  Uskon, että tuo jäätelö on ollut taivaallista – italialaiset osaavat jäätelön tekemisentaidon.
  Toivottavasti törmätään messuilla 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 19.10.2018 at 20:06

   Kyllä olisi kiva nähdä pitkästä aikaa! Manner-Portugalissa noita Fado-ravintoloita taitaa olla paljon enemmän. Sopivia lentoja siis odottaessa. Lissabon onkin vielä kokematta.

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 19.10.2018 at 08:17

  Tulee ihan nälkä kun noita kuvia katselee 😀

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 19.10.2018 at 20:07

   Ruoka on ihana asia.

 • Avatar
  Reply NelliL 19.10.2018 at 08:28

  No nyt on herkullisen näköisiä kuvia 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela 19.10.2018 at 20:07

   Vielä kun olisin saanut maut jaettua jotenkin tänne.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 20.10.2018 at 11:41

  Varmaan ihan hyviä ravintoloita kaikki. Itse kuulumme vaan siihen matkailijatyyppiin, joka päätyy lähimpään kelvollisen näköiseen kahvilaan tai ravintolaan silloin kun on nälkä – jonkun etukäteen selvitetyn ravintolan etsimisen vaivaa emme tapaa nähdä, ellei sitten ole tarkoitus jostain syystä käydä ihan jossain Michelin-tason ravintolassa.
  P.S. Arvontaan en osallistu, olemme matkoilla noiden(kin) messujen aikana.

 • Avatar
  Reply Nelma 21.10.2018 at 12:00

  Bongasin tämän postauksen instagramissa, tuo Madeira iski silmiin! Parhaan aterian ulkomailla söin nimittäin Funchalissa, pienessä fuusioravintolassa nimeltä Boho. Kampasimpukkacarpachio alkuruuaksi siellä oli 👌. Marraskuussa lähden herkuttelemaan samaan paikkaan uudestaan 🤩

 • Avatar
  Reply Pihla 21.10.2018 at 12:01

  Heh pitikö ateria olla siis ulkomailla syöty? 😀 Sanoisin, että parhaimman aterian oon syöny varmasti mummilla <3

 • Avatar
  Reply Sari /matkallalähelletaikauas 21.10.2018 at 21:09

  On hyvännäköistä safkaa ollut tarjolla. Jollain tavoin itse laittamasta aamiaisesta tulee mieleen kun lefkaksen hotellin vieressä oli leipomo. Aamulla hain herkut sieltä.

 • Avatar
  Reply Marianne / STAY FRESH 22.10.2018 at 10:01

  Oi ihanan näköistä! Kiva reissupostaus!

 • Avatar
  Reply Eve, Jetlaggies 22.10.2018 at 15:52

  Ihania herkkuja! Vaikka matkoilla on hauskaa käydä kahviloissa ja ravintoloissa sukeltamassa paikalliseen ruokatarjontaan, mekin olemme jo pitkään tehneet omat aamiaisemme huoneessa/huoneistossa, sikäli mikäli se on ollut mahdollista ja hakeneet vaikka aamiaiscroissantit lähileipomosta. Rakastan pitkiä hitaita aamiaisia ja pienen lapsen kanssa reissatessa aamun kiireettömyys on sen kuin vain korostunut myös reissussa:)

 • Avatar
  Reply Merja / Merjan matkassa 24.10.2018 at 08:36

  Hyvännäköisiä ruokia! Minä en jaksa reissuun lähtiessä etukäteen haarukoida ravintoloita kovin tarkkaan. Menen syömään sinne mikä sattuu olemaan lähimpänä ja näyttää kivalta. Joskus paikan päällä googlettelen olisiko jotain todella spessupaikkaa lähellä, mutta yleensä ne ovat olleet sen verran kaukana ettei viitsi taksilla lähteä monen kilometrin päähän. En siis ole ruokamatkailija 🙂 Madeira lomakohteena houkuttelee kovasti ja siellähän taitaa olla ympäri vuoden ihan mukavat kelit

 • Leave a Reply