Terveellinen Pina Colada -smoothie arkeen

 

Lomaan liittyy aina tiettyjä traditioita. Minulle yksi niistä on Pina Colada. Ensimmäisistä vapaista hetkistä on hienoa nauttia raikas kookoksen ja ananaksen makuyhdistelmä kädessä. Vielä kun aurinko lämmittää, on elämä siinä hetkessä täydellistä.

Loma ei valitettavasti jatku ikuisesti ja moni palaakin kohta takaisin arkeen. Muistot lomasta ovat mielessä ja arki saattaa tuntua alkuun raskaalta. Kun kalenteri täyttyy erilaisista menoista ja tehtävistä, pienet hetket lomafiiliksissä rentouttavat.

 

Lomalla Pina Coladat ovat maistuneet rommilta, niin ei kuitenkaan voi jatkua loputtomiin. Sen jälkeen samoja makuja on etsittävä terveellisemmistä vaihtoehdoista. Arjen Pina Colada-himoon kehitinkin smoothien, jota voin nauttia vaikka joka päivä, eikä tarvitse huolehtia pitkään jatkuneen rommin käytön seurauksista.

 

Jos ei olisi mitään velvollisuuksia, heräisin hitaasti aamuisin ja käyttäisin aamupäivän luovaan tekemiseen.

 
Pina Colada-smoothie5
Pina Colada-smoothie3
 

Pina Colada-smoothie

 

200g tuoretta ananasta

1 banaani

30g vaniljaproteiinijauhoa

3dl mantelimaitoa

0,5 dl kookosmaitoa

1 rkl chia-siemeniä

1 tl maca-jauhetta

(Agavesiirappia makeutukseen)

 

Tuoreen ananaksen sijasta voi käyttää myös purkkiananasta, mutta silloin kannattaa huomioida, että se sisältää paljon enemmän nestettä kuin tuore, jolloin mantelimaidon määrää kannattaa vähentää. Vegaanisen smoothiesta saa käyttämällä kasvisproteiinijauhoa. Maustamattoman proteiinijauhon kanssa voi käyttää vaniljaa, jolla saa hyvin korvattua vaniljaproteiinijauhon. Banaani antaa makeutta, mutta mikäli kaipaa vielä hieman lisää makeutta, agavesiirappi sopii hyvin lisämakeutukseen.

 
Pina Colada-smoothie6
 

Näin elokuun lähestyessä olen miettinyt paljon arkea ja sen hektisyyttä. Syksy on aina omalla tavallaan uuden alku ja olenkin miettinyt, että millaisen arjen haluan luoda itselleni. Ja millainen arki on realistinen. Jos ei olisi mitään velvollisuuksia, heräisin hitaasti aamuisin ja käyttäisin aamupäivän luovaan tekemiseen. Kirjoittaisin, maalaisin, valokuvaisin ja soittaisin pianoa. Nauttisin raikkaan ja terveellisen lounaan, jonka jälkeen tekisin työtä, jolla voisin edistää muiden hyvinvointia. Illat käyttäisin liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen.

 

Lempeästi itseäni kuunnellen yritän löytää omaan arkeeni tasapainon kiireen ja pysähtymisen välille.

 

Ehkä joku päivä tuo edellinen on minun arkea, mutta tällä hetkellä arki on aika kaukana siitä. Kesän jälkeen arkeen pitäisi palata akut ladattuina, mutta tällä hetkellä tuntuu, että oma akku on ylikuumentunut. Ja jollei siihen tule muutosta, tulee se räjähtämään, noin niin kuin kuvainnollisesti. Ystäväni kylläkin totesi, että taidan olla menossa kohti burn outia. Onneksi lähellä on ihmisiä, jotka herättelevät siinä vaiheessa, kun itse on menossa täyttä höyryä laput silmillä eteenpäin. Nyt onkin muutoksen aika, vielä kun tietäisi miten sen tekisi.

 
Pina Colada-smoothie

Opinnot ovat loppusuoralla, mutta jäljellä on enää harjoitteluita. Niitä, joita ei voi sovittaa omaan aikatauluun, vaan oma aikataulu pitää sovittaa niiden mukaan. Harjoittelut ovat ehdottomasti opiskelujen parhaimpia osia, mutta samalla ne ovat myös todella rankkoja. Omalle hyvinvoinnille onkin löydettävä keinoja. Liikaa en haluaisi keinojen löytämisestä stressata, sillä silloin tilanne kääntyisi itseään vastaan. Lempeästi itseäni kuunnellen yritän löytää omaan arkeeni tasapainon kiireen ja pysähtymisen välille.

 
Pina Colada-smoothie4
 

Millainen teidän unelmien arki olisi?

 

Previous Post Next Post

You may also like

10 Comments

 • Avatar
  NelliL

  Pirtelöt on ihan huippu juttuja näille keleille 🙂

  26.7.2018 at 09:26 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Erityisesti kuumalla säällä ei mieli tee kovin raskasta ruokaa, joten smoothiet sopii täydellisesti tuollaisiin päiviin.

   21.9.2018 at 13:57 Reply
 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Kuullostaapa herkulliselta, tuota reseptiä pitää ehdottomasti vielä kesän aikana testata! 🙂

  26.7.2018 at 10:26 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Toivottavasti tykkäät 🙂

   21.9.2018 at 13:58 Reply
 • Avatar
  Ida

  Kuullostaa herkulliselta! <3 Vain rommi puuttuu.. eiku.

  26.7.2018 at 11:26 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   No voi siihen tarvittaessa sen romminkin lisätä, ihan oman maun mukaan 😀

   21.9.2018 at 13:57 Reply
 • Avatar
  tuulanneli

  Sinun kirjoituksesi kuulosti niin tutulta – samanlaisessa kiireen kierteessä täällä ollaan myös! Nyt on pakko hiljentää tahtia ja kuunnella oman kropan ääntä.
  Herkullinen pina colada – pakko kokeilla!

  29.7.2018 at 20:28 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Kummasti se arki vaan aina jotenkin salakavalasti täyttyy, ja yhtäkkiä huomaakin taas elävänsä jatkuvassa kiireessä. Itsensä kuunteleminen on tärkeää, jotta pystyy antamaan parastaan.

   21.9.2018 at 14:01 Reply
 • Avatar
  Elisa-Maria

  Juuri kulautin alas viimeisetkin tipat banaani-mansikka-suklaa -iltasmoothiestani. Voi nam! Pina colada -henkistä smoothieta voisi kokeilla joku toinen päivä tällä viikolla. Lyömätön makuyhdistelmä kyllä tuo ananas ja kookos. <3

  30.7.2018 at 19:53 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Myös ananas-kookos-karpalo-yhdistelmä toimii hyvin. Karpalo tuo sellaista happamuutta, joten makeasta tykkäävä haluaa ehkä vähän lisätä makeutta siihen.

   21.9.2018 at 13:59 Reply

  Leave a Reply