Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️

Follow Me!

 • Tunnistatko sinä somehuijarin?

   

  Onneksi tämä aihe on otettu jo monessa muussakin blogissa esiin, mutta itsekin haluan antaa aiheeseen oman näkemykseni. Nimittäin seuraajien ostaminen, joka erityisesti näkyy Instagramissa, mutta myös Facebookissa ja Youtubessa on samaa ilmiöitä. Itselleni tietysti Instagram on näistä someympäristöistä se merkittävin, se jossa itsekin haluan vaikuttaa enemmän. En kuitenkaan keinolla millä tahansa.


   

  Olen viime aikoina tutkiskellut erityisesti useita Instagram-tilejä, jotta voisin kehittää omaa Instagram-tiliäni ja sitä kautta saada lisää seuraajia. Seuraajien kautta tietysti pystyisin tuottamaan eri tavalla sisältöä blogiini. Seuraaja kuin seuraaja ei kuitenkaan riitä, sillä haluan seuraajieni olevan kiinnostuneita tuottamastani sisällöstä. Silloin kaikki hyötyvät; lukijat saavat mielenkiintoista sisältöä, yhteistyökumppanit tavoittavat heistä kiinnostunutta yleisöä ja itse saan sekä taloudellisen hyödyn lisäksi myös onnistumisen tunteita ja vaikuttamisen mahdollisuuden.

   

  Ihmettelen kovasti myös sitä, miten monet vaikuttajamarkkinoinnin kanssa aktiivisesti työskentelevät tahot menevät tähän huijaukseen.

   
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_3
   

  Lähes päivittäin saan mahdollisuuden saada Instagramiin tuhansia uusia ”aitoja” seuraajia, ja ainoastaan 40 dollarilla. Enkä sano, etteikö joskus houkuttaisi, varsinkin kun tuskailen sen kanssa, että joku joka on päättänyt ”investoida” sen 40 dollaria seuraajiin, vie yhteistyömahdollisuudet silmien edestä tuhansilla seuraajilla, joista oikeasti ehkä muutama prosentti, jos sitäkään, on oikeasti yhteistyökumppanille potentiaalista yleisöä.

   

  Olen iloinen niiden henkilöiden menestyksestä, jotka ovat omalla ahkeralla työllään sen ansainneet. He ansaitsevat todellakin menestyksensä ja samalla inspiroivat tekemään ahkerasti töitä unelmien saavuttamiseksi. Mutta sitten on ne, jotka ovat saavuttaneet ”menestyksensä” huijaamalla. Kateellisuus ei ehkä ole ihan oikea sana kuvaamaan, sillä en ole kateellinen siitä, että joku kokee tarpeelliseksi huijata, mutta ärsyttäähän se ihan älyttömästi, että nämä huijarit onnistuvat huijaamaan.

   

  Mistä tunnistaa somehuijarin?

   

  Ihmettelen kovasti myös sitä, miten monet vaikuttajamarkkinoinnin kanssa aktiivisesti työskentelevät tahot menevät tähän huijaukseen. Eivätkö he katso mitä tuon seuraajaluvun takana oikeasti on? Vaikka seuraajia olisi tuhansia, eivät nämä seuraajat ole ollenkaan potentiaalista yleisöä. Tuhansia seuraajia tietysti on vaikea ruveta käymään yksitellen läpi, mutta on monia helppoja keinoja hieman tarkastella yleisön autenttisuutta.

   
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_7
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_6
   

  Jos seuraajia on tuhansia, mutta kuvista tykkää vain kymmeniä ihmisiä, voi seuraajien päätellä tulleen pitkälti rahalla. Toisaalta tykkäyksetkään itsessään ei kerro yleisön autenttisuudesta, sillä niitäkin voi ostaa. Sen jälkeen tulee kommentointi. Jos kuvista tykkää useita satoja ihmisiä, jopa tuhansia, mutta kuvissa ei ole kommentteja, herää vahva epäilys siitä, että tykkäyksetkin on ostettu. Jotta tilanne ei menisi liian helpoksi, voi kommenttejakin ostaa. Silloin huomion kiinnittäminen kommenttien laatuun nousee tärkeäksi. Ostetut kommentit tunnistaa usein niiden yleispätevyydestä. Saman kommentin voisi laittaa vaikka jokaiseen Instagramin kuvaan.

   

  Hyvälle häviäminen ei haittaa, mutta huijarille häviäminen ketuttaa.

   

  Instagramissa toimivan vaikuttajan seuraajien autenttisuuden arviointia varten on kehitetty erilaisia sovelluksia. Nämä sovellukset laskevat keskimääräisesti sitoutuneisuutta, näkyvyyttä ja mikä tärkeintä seuraajien maantieteellistä sijaintia, sukupuolta ja ikää. Yksi tällainen sivusto on Hypeauditor. Sinne kuka tahansa pystyy syöttämään vaikuttajan nimimerkin ja ohjelma laskee vaikuttajan ”arvon”. Laitoin tuonne muutamia ”vaikuttajia”, joiden epäilin hankkineensa seuraajat rahalla, ja ohjelman tulokset vahvistivat epäilystäni. Jos muotibloggaajan seuraajakunnasta 70 prosenttia on aasialaisia miehiä, pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Ja vaikka nämä aasialaiset miehet olisivatkin aitoja seuraajia, niin vastaavatko he naistenvaatteita markkinoivan yrityksen kohderyhmää.

   
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_5
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_4
   

  Somehuijari käyttää rahaa, ei aikaa

   

  Mitä olen sitten huomannut näitä Instagram-tilejä seuratessani? No ainakin sen, että oikotietä onneen ei ole. Seuraajien kasvattaminen vaatii aikaa ja panostusta, ja lähes poikkeuksetta ne tilit, joiden seuraaja määrät kasvavat tuhansittain lyhyessä ajassa, ovat päättäneet sijoittaa sen 40 dollaria. Näillä tileillä seuraajat saattavat vaihdella päivittäin usealla tuhannella. Edellisenä päivänä on vaikka 20 000 seuraajaa, seuraavana päivänä 15 000 ja muutaman päivän päästä taas 20 000. Seuraajia tietysti tulee ja menee, mutta tuhansien seuraajien heittely muutamien päivien välillä on hyvin outoa, jos he ovat jo alun perin aloittaneet seuraamaan kiinnostuksesta sisältöön. Kun seuraajat ja tykkäykset ostaa, on ostokierre loputon, ellei ole valmis jäämään kiinni huijaamisesta.

   

  Miten estää somehuijarien toiminta?

   

  Näiden huijareiden määrä tuntuu kasvavan koko ajan, eikä omaa energiaa kannata käyttää jokaisen käräyttämiseen yksi kerrallaan. Koenkin, että näitä huijareita vastaan kannattaakin taistella jakamalla tietoutta, miten seuraajien autenttisuutta voi mahdollisimman helposti arvioida. Eikä se seuraajaluku välttämättä merkitse mitään, ehkä kertoo vain vaikuttajan moraalin heikkoudesta. Valitettavasti vielä isojenkin yritysten vaikuttajamarkkinoinnista vastaavat henkilöt katsovat liikaa sitä oikean yläkulman lukua Instagramissa ilman, että selvittävät mitä sen luvun takaa oikeasti paljastuu. Välillä se turhauttaa omaa tekemistä. Hyvälle häviäminen ei haittaa, mutta huijarille häviäminen ketuttaa, näin nätisti sanottuna.

   
  somehuijarit_annukka_vuorela_happyannukka_2
   

  Oletteko huomanneet sosiaalisessa mediassa näitä huijareita?
  Millaisia tunteita se herättää teissä?
 • Joko luit nämä postaukset

  18 Comments

 • Avatar
  Reply Mira / Blinger Shimmer -blogi 13.11.2018 at 09:49

  Musta tämä on aivan käsittämätön ilmiö. Itsellenikin noita tarjouksia säännöllisesti satelee ja aina ne silmiä pyöräytellen olen poistanut, itseäni ei ole itseasiassa edes houkuttanut koko homma, joten sitä oudompi on ajatella kuinka yleistä se seuraajien ostaminen onkaan.. Noita feikkiseuraajiahan tulee muutoinkin vaikkei edes haluaisi.. o.O

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 10:53

   Niinpä, niitä feikkiseuraajia tulee, onneks niistä suurinosa lähteekin melko nopeasti. En tiedä ymmärtääkö moni edes loppujen lopuksi mitä se feikkiseuraajien ostaminen esimerkiksi yhteistyökumppanin näkökulmasta vaikuttaa. Esimerkiksi tiedän yhden yhteistyön, joka 99% varmuudella oli saatu ostetuilla seuraajilla. Se vaikuttaa myös niin, että itse en halua toimia sellaisen yrityksen kanssa, joka ei vaivaudu edes yhtään tarkistamaan väitettyjä lukuja.

 • Avatar
  Reply Elisa Laine 13.11.2018 at 10:03

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Itse olen tuore bloggaaja ja itselläni ei ollut juurikaan tietoa tällaistesta. Itse olen ihaillut tilejä, juurikin instagramissa ja heidän suuria seuraajamääriään. Tuntuu kyllä inhottavalta, että tällaisessakin asiassa rahalla saa. Yritän pitää nyt mielessä oman tilin ja sinne mielenkiintoisen sisällön tuottamisen ja lopettaa vertailun!

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 10:56

   Juuri tuo ärsytttää myös seuraajien ostamisessa. Ne, jotka tekevät hommaa rehellisellä meiningillä, menettävät uskonsa, kun seuraajamäärät ei tunnu kasvavan ollenkaan, tai todella hitaasti, johonki toiseen verrattuna. Sen verran Instagramissakin on tullut kilpailua, että jos parissa kuukaudessa on tullut tuhansia uusia seuraajia, ilman että susta olis tullu yhtäkkiä joku superjulkkis, on seuraajat ostettuja.

 • Avatar
  Reply Marjo 13.11.2018 at 11:20

  Itse ehdin niin vähän tutkailla muiden IG-tilejä joten en ole huomannut.
  Erilaisilla keskustelupalstoilla on ollut aika jänniä esimerkkejä ”huijareista”,
  jolla on ensin ollut pari sataa seuraajaa ja sitten hokkuspokkus 20 000!
  Seuraajien ostaminen rahalla tuntuu minusta ihan hassulta ja
  ihmettelen suunnattomasti ihmisiä, jotka seuraajia ostavat?
  Tietysti tulee mieleen mitä muuta tällä ”vilpillä” haetaan kuin
  yhteistöitä epärehellisin keinoin.

  Oli kiva nähdä tänään aamulla 🙂

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:01

   Varmasti taustalla on myös jonkinlainen itseluottamuskysymys, tai ainakin kaikki mulle ja heti -asenne. Mutta moni varmasti turhautuu siihen, että IG kasvattaminen on todella hidasta nykyään. Vielä 5 vuotta sitten tilanne olisi ollut ihan toinen. Ahneus on yksi vahvimmista moraalia uhkaavista tekijöistä, ja uskon, että enemmän näiden IG-huijareiden taustalla on se ahneus, kun itsetunto ongelmat, varsinkin jos ajatellaan yhteistöiden kannalta. Sitten jos ei halua taloudellista hyötyä seuraajamäärästä, taustalla voi olla enemmän itsetunto/luottamuskysymykset.

   Oli kiva nähdä pitkästä aikaa, toivottavasti törmäillään taas pian!

 • Avatar
  Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 14.11.2018 at 10:45

  Hyvä juttu! Huijareihin erityisesti instassa törmää tämän tästä. Toinen ärsyttävä piirre on ne, jotka tulevat seuraamaan sinua ja sinä alata seuraamaan takaisin ja sitten eräänä päivänä vastapuoli ei seuraakaan enää.
  Kyllä olen sitä mieltä, että parasta on kasvattaa, jos niin haluaa, seuraajia rehellisin keinoin.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:06

   Noita follow-unfollow seuraajia tulee koko ajan, aina kun julkaisen uuden kuvan tulee 5-10 uutta seuraajaa, joita ei enää viikon päästä ole. Jotenkin on vähän noloa, että myös suomalaiset suhteellisen tunnetut bloggaajat tekevät tätä. Toki itsekin saatan lopettaa seuraamasta jotain, jos sisältö ei enää iske. Vastavuoroisuuden periaatteellakin olen joitakin lähtenyt seuraamaan, mutta heti kun huomaan, että he ovat näitä follow-unfollow-tyyppejä, poistuu tili myös minun seurattavien listalta. Ja seuraavan kerran kun he taas alkavat seurata, vastavuoroisuutta ei ole.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 14.11.2018 at 11:09

  Isommatkaan seuraajamäärät eivät tietysti välttämättä ole ostettuja – Instagramin alkuaikoina tilin kasvattaminen tapahtui helposti lähes hujauksessa, joten meilläkin on yli 10K seuraajaa, mutta nyttemmin määrät eivät kasva oikein millään. Eipä silti, että kovin paljoa siihen panostaisinkaan, kunhan laitan muutaman kuvan ja stoorin sinnekin ajoittain, mutta esimerkiksi kommentointeihin osallistuminen jää vaan ajanpuutteen takia vähäiseksi ja toki se sitten näkyy myös omien kuvien engagementinä. Facebookin puolella sen sijaan yritän vastata nopeasti kommentteihin, samoin blogin puolella, eli pidän niitä tärkeämpinä kanavina.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:10

   Totta, ei kaikki todellakaan ole ostettuja, ja onneksi enemmän on vielä heitä, jotka tekevät hommaa rehellisesti. Kuitenkin tämä ostamisilmiö on kasvava. Nykyään kun IG:n seuraajamäärän kasvattaminen on vaikeaa, jos seuraajat muutamassa viikossa kasvaa parista sadasta useampaan tuhanteen, harvemmin siellä taustalla on rehellinen toiminta, ellei juuri ole sattunut tulemaan julkkikseksi.

 • Avatar
  Reply Mari_Shopaholic 14.11.2018 at 18:26

  Tää on kyllä tosi jännä ilmiö, en käsitä. Näihin törmää todella usein ja aihe tuntuu juuri nyt olevan pinnalla. Hyvä kun tästä puhutaan! Eihän se seuraajamäärä voi tuntua miltään kun se on ostettu, eikä oman työn tulos? 😀

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:13

   Moni varmasti näistä ostajista tekee sitä ahneuttaan, ei kunnianhimon vuoksi. Surullista nähdä miten ahneus voittaa moraalin loppujen lopuksi pienten summien vuoksi. Vaikka saisinkin muutaman tuhannen euron arvoisen yhteistyön, oma itsekunniotukseni on arvokkaampi.

 • Avatar
  Reply Ne Tammelat 17.11.2018 at 11:28

  Oma tili on onneksi säilynyt aika hyvin mainostukselta ja noita ”get more followers” -mainoksia tulee aika vähän. Pitääkin siivota tiliä taas, sillä moni, jota on lähtenyt seuraamaan takaisin, on lakannut seuraamasta. Jos vaikka löytäisi sen potentiaalisimman yleisön. Valokuvaajatuttavani Nani on kirjoittanut tästä tosi hyvän artikkelin blogiinsa: https://naniannette.fi/2018/instagram-seuraajan-poistaminen/

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:19

   Just kirjoitinkin tuonne ylemmäksi näistä follow-unfollow-tyypeistä, joita on valitettavasti myös meissä suomalaisissa bloggaajissa. Ulkomaisia näitä follow-unfollow-tyyppejä tulee säännöllisesti tietyn verran ja poistuu saman verran, joten niihin en jaksa sen enempää kiinnittää huomiota. Ne on kuitenkin vähän eri asia kuin ostetut seuraajat, sillä siellä on kuitenkin aina yksilö taustalla päättämässä, että lähteekö seuraamaan vai ei. Vaikka tuo onkin vähän kyseenalaista toimintaa, en sitä vielä ihan samalla tavalla sanoisi huijaamiseksi kuin ”seuraajien” suoraa ostamista. En tiedä ymmärtävätkö nämä yhteistöiden toivossa seuraajia ostavat ja yhteistöitä saavat oikeasti sen mahdollisia seurauksia. Isoimmissa yhteistöissä kyse voi olla jo rikosoikeudellisesti petoksesta.

 • Avatar
  Reply Teija / Lähdetään Taas 17.11.2018 at 20:21

  Tämä on todella rasittava ilmiö ja vaikeuttaa mm omaa työtäni. Jotenkin sitä muuttuu skeptiseksi ja lähtökohtaisesti alkaa epäillä kaikkia, joilla on paljon seuraajia, ja joita ei tunne. Nuo sivustot on kyllä käteviä, kun näkee ainakin suuntaviivaa.

  Blogin kannalta olisi jotenkin outoa ajatella, että luvuissa olisi mukana kasa ”ihmisiä”, jotka eivät edes ehkä olisi ihmisiä 😀

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:22

   Mahtavaa kuulla, että joku kuitenkin haluaa selvittää lukujen taustoja. Paljon on valitettavasti niitä, jotka eivät osaa tai viitsi perehtyä sen enempää lukujen taustoihin. Nuo sivustot eivät ihan keskenään ole vertailukelpoisia, mutta itse olen tutkinut nyt buzzweb.pro:n kautta muutamia tilejä, niin sitä kautta saa tosi hyvin käsityksen seuraajien sukupuolesta, iästä ja maasta, sekä sitoutuneisuus prosentit. Onhan se vähän outoa, että jos on vaikka 5000 seuraajaa, mutta kuvista tykkää ehkä max. 50.

 • Avatar
  Reply Ida 17.11.2018 at 23:57

  Joo todellakin!! Nii läppä ja nolo tapa toimia. 😅😂
  Sit selitellään et eii mä oon vaan osallistunu follow train -ketjuihin ahkerasti. HAHA sanon minä.

  • Avatar
   Reply Annukka Vuorela || @happyannukka 18.11.2018 at 11:24

   No aika ahkerasti saa osallistua follow train-ketjuihin, jos tuhansia uusia seuraajia siten saa. 😀 Nolo tapa toimia, ja niillä, jotka sen tajuavat menee kyllä arvostus näitä henkilöitä kohtaan kokonaan.

  Leave a Reply