Unelmien toteuttamisen vuosi

 

Vuoden viimeinen päivä. Tähänkin vuoteen on sisältynyt paljon hyvää, mutta myös paljon haasteita. Vaikka tämä vuosi on tuntunut rankalta, näin jälkikäteen taaksepäin katsoessani, huomaan sen olevan olleen kuitenkin helpompi kuin sitä edeltävät vuodet. Sillä on hyvä suunnata kohti uutta. Toivottavasti tämä jatkuu myös vuonna 2019. Ainakin paljon muutoksia siihen tulee liittymään.

Kirjoitin aikaisemmin kohtalosta ja uskon kohtalon taas johdattaneen minua kohti uusia haasteita. Selaillessani Instagramia eräs mainos tuli siellä vastaan kerta toisensa jälkeen. Olin siitä haaveillut varmaan 5- tai 6-vuotiaasta lähtien, mutta se on tuntunut tähän asti mahdottomalta. Enkä uskonut sen olevan vieläkään olevan mahdollista. Olenhan vasta valmistumassa fysioterapeutiksi, enkä varmaan ole tarpeeksi hyvä siihen. Laitoin tuonne hakemuksen vähän niin kuin mentaliteetilla, että ei se ota, jos ei annakaan. Eikä maailma siihen hajoisi, vaikka tämä ei onnistuisikaan.

 

En usko, että sellainen työympäristö motivoisi minua loputtomiin.

 

No se kuitenkin onnistui, ja viikon päästä aloitan valokuvaajan opinnot. Tutkinto on virallisesti media-alan perustutkinto, ja suuntautumisena on valokuvaus. Valokuvauksen lisäksi opintoihin sisältyy myös paljon graafista suunnittelua, jonka koen entisestään tukevan sitä mitä kohti olen menossa ammatillisesti, sekä sisällöntuottajana että tulevana fysioterapeuttina.

 
kamera_valokuvaus_opiskelu
 

Yksi suurimmista inspiraation lähteistäni on ollut Veera. Kun Veera aloitti vuosi sitten valokuvaajaopinnot, heräsi sisälläni tunne, että kunpa minäkin voisin. No nyt vuosi myöhemmin Veera on jo valmistunut ja minäkin olen saanut rohkeutta hakeutua valokuvaajaopintoihin ja pian pääsen aloittamaan ne. Muutenkin jos kaipaatte motivaatiota oman jutun tekemiseen, oli se juttu mikä tahansa, suosittelen seuraamaan Veeraa varsinkin Instagramissa ja siellä Veeran Storyja!

 

Oikea aika unelmille?

 

Fysioterapia on edelleen se mitä haluan tehdä niin sanotusti päätyönäni. Sainkin kommentin, että eikö nyt vaan kannattaisi käydä tuo fysioterapeuttikoulu loppuun ennen uuden aloittamista. Ihanteellisin tilanne toki olisi ollut, että olisin kerennyt valmistua ja tehdä viimeisen harjoittelun ennen tätä, mutta elämä ei aina mene niin kuin suunnittelee. Fysioterapiakin on murroksessa, enkä välttämättä osaa sanoa mitä fysioterapia on esimerkiksi kymmenen vuoden päästä. Tietysti tietynlainen kuntouttava fysioterapian tulee pysymään ikuisesti, mutta siitäkin karsitaan koko ajan resursseja, enkä usko, että sellainen työympäristö motivoisi minua loputtomiin.

 

Vuodelta 2019 toivon eniten kulkemista kohti omia unelmiani.

 

Vähän aikaa sitten kirjoitinkin tänne ajatuksia millaisessa työssä haluaisin työskennellä valmistuttuani. Edelleenkään en tarkalleen tiedä mitä se käytännössä on, mutta jotenkin haluaisin tehdä tätä, eli kirjoittamista ja sisällöntuotantoa, ja fysioterapiaa, parasta olisi, jos voisin ne yhdistää. Valokuvausopinnot ovatkin minulle myös tietynlainen aikalisä hahmottaa mitä se oma juttuni käytännössä on.

 
kamera_valokuvaus_opiskelu5 

Opinnot suoritan pääsääntöisesti töiden ohessa, ainoastaan nyt alussa ne vaatii enemmän läsnäoloa, joten joudun jonkin verran vähentämään töitä. Toisaalta nyt olen vielä virallisesti opiskelija, eikä minulla ole edes fysioterapeutin töitä vielä tiedossa, joten jos en onnistu heti saamaan kokoaikaista työtä, pystyn senkin ajan käyttämään hyväksi saavuttaakseni omat unelmani ja tavoitteeni.

 

Bloginkin suhteenkin olen ollut jotenkin hukassa. Sen lisäksi, että olen ollut aika loppuun palanut, olen kokenut tietynlaista paikallaan pysymistä blogin suhteen. Tuntuu, ettei tämä kehity niin kuin toivoisin. Kyse ei pelkästään ole lukijamäärien kasvusta, vaan itseni ja tekemiseni kehittymisestä. Eikä se tietenkään haittaisi, jos seuraajamäärät kasvaisi. Uskon, että oman osaamiseni kehittyessä valokuvaajaopinnoissa, motivaatio kasvaa blogin kirjoittamiseen. Sen kautta saan myös tuotettua tännekin laadukkaampaa sisältöä.

 
kamera_valokuvaus_opiskelu2
kamera_valokuvaus_opiskelu4 

Suunta vuodelle 2019

 

Se miten vuosi 2019 tulee järjestymään on vielä mysteeri. Miten arki ja elämä tulee järjestymään. Vuodelta 2019 toivon eniten kulkemista kohti omia unelmiani. Viikon päästä alkaa tosiaan tuo valokuvaajaopinnot. Tammikuussa aloitan myös viimeisen harjoitteluni. Onneksi tämä harjoittelupaikka on ennestään tuttu ja tiedän, ettei täällä ole samanlaisia haasteita mitä esimerkiksi edellisessä paikassa oli.

 

Lisäksi alkuvuodesta teloin nilkkani ja nyt pitkän epäonnistuneen kuntoutuksen jälkeen, se joudutaan leikkaamaan. Onneksi minulla on mahtava ortopedi, jonka ammattitaitoon luotan 110 prosenttisesti. Niin ja se opinnäytetyö olisi kirjoitettava loppuun, mutta ehkä tuosta leikkauksesta seuraava neljän viikon jalkapakettiaika mahdollistaa sen kirjoittamisen loppuun.

 

Pieni matkakin olisi kiva toteuttaa tässä vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Haaveilin vähän isommasta reissusta, mutta kuten jo alussa totesin, elämä ei mene niin kuin suunnittelee ja tuota matkaa täytyy siirtää myöhempään ajankohtaan.

 
kamera_valokuvaus_opiskelu6 

Minulla on nyt ollut käytössä Olympuksen PL9 ja olen tykännyt siitä enemmän kuin paljon. Nuo kuvat, joissa olen itse PL9:n kanssa on otettu Olympuksen PL5, ja huomaa kyllä kuvanlaadussa, ettei kamerat ole ikuisia. Sen vuoksi itselle sopivan kameran löytäminen on tärkeää. Varsinkin, jos haluaa vain ottaa hyviä kuvia, muttei sinänsä tee sitä ammattimaisesti, ei kameraan kannata sijoittaa tuhansia euroja, sillä muutamilla satasilla saa jo erinomaisesti siihen sopivia laadukkaita kameroita. Tänään on muuten viimeistä päivää tarjouksessa Olympyksen PL9 600 eurolla ja kaupanpäälle saa M.Zuiko Digital ED 30 mm 1:3.5 Macro -objektiivin. Tarjoukseen pääset tästä. (Ei kaupallinen linkki)

 

Millaisia haaveita teillä on vuodelle 2019?

 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Valokuvausopinnot kuullostavat hyvältä. Ja näinhän se on, että joskus asiat eivät tule ihan parhaimpana ajankohtana, mutta kun on tarpeeksi motivaatiota niin kyllä ne asiat saa järjestymään 🙂

  Ihanaa uutta vuotta 2019 <3

  2.1.2019 at 11:42 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Asioilla on tosiaankin tapana järjestyä. Ne eivät ehkä, tai todennäköisesti, mene niinkuin minä kuvittelen, mutta jotenkin järjestyvät. Uskon kohtaloon, joka on jo päättänyt, että miten tämä tilanne tulee järjestymään, ja minun tehtävänä on ottaa hetki kerrallaan. Ihanaa uutta vuotta sinullekin <3

   2.1.2019 at 23:10 Reply
 • Avatar
  Marjo

  Ihan mielettömästi onnea vielä tätäkin kautta Annukka! Ihan superjuttu, että aloitat valokuvausopinnot.
  Ikävämpää on toki tuo nilkkasi, joka joudutaan nyt operoimaan. Mutta toisaalta pääasia on se, että jalkasi saadaan sitten
  ammattilaisen toimesta kuntoon ja pääset taas liikkumaan.
  Uskon, että asiat järjestyvät tavalla tai toisella ja tästä vuodesta tulle joka tapauksessa hyvä vuosi sinulle.
  Hyvää uutta alkanutta vuotta Annukka <3

  2.1.2019 at 21:48 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Kiitos Marjo <3 Parempi, että tuo nilkka korjataan, kun se kuitenkin rajoittaa aika paljon, ja mun ortopedi on hoitanu aikasemminkin mut kuntoon, niin en epäile yhtään, etteikö nytkin niin tapahtuisi. Asioilla on tapana kyllä järjestyä, ja eikös se sanontakin mene niin, että kun mikään ei ole varmaan, niin kaikki on mahdollista. Ihanaa uutta vuotta sinullekin Marjo! Toivottavasti pian nähdään!

   2.1.2019 at 22:39 Reply
 • Avatar
  hanna

  Hirveä määrä tsemppiä nilkan leikkaukseen ja muutenkin tulevaan vuoteen! Hyvällä mallilla on sinulla suuret linjat 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  3.1.2019 at 20:15 Reply
 • Avatar
  mia malmi

  Onnea opiskelupaikasta ja tsemppiä nilkkaleikkaukseen! Sulla on hyvä suunta tekemisessäsi. Itsellä on muutamia haaveita tulevalle vuodelle, pitää tehdä lujasti töitä niiden saavuttamiseksi.💕

  4.1.2019 at 07:18 Reply
 • Leave a Reply