Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️

Follow Me!

 • Upea Portfolio Restaurant Prahassa

  Budjettimatkailussakin pyrin säästämään muissa kuluissa sen verran, että pääsen joka matkalla ainakin kerran syömään vähän hienompaan ravintolaan. Matkalla hostellille oli ravintola Portfolio, jonka sisustukseen kiinnitin ensimmäisenä huomioita.


  Prahan reissulla söin paljon paikallisissa olutravintoloissa, joissa sai edullista perinteistä tsekkiläistä ruokaa. Portfolio oli puolestaan hyvin erilainen kuin perinteiset olutravintolat. Skandinaavinen yksinkertaisuus toi hyvin paljon mieleen ravintola Brondan sisustuksen.

   

  Ennen kuin olin saanut annostakaan eteeni, ravintolan palvelu lumosi.

   

  Viimeistään kun huomasin, että ikkunassa oli Michelin-suosittelema tarra, oli pakko tutustua listaan. Se näytti juuri miltä sen kuvittelinkin näyttävän. Ravintola oli joulunpyhät kiinni, ja avasi ovet tapaninpäivänä. Illalle en enää yhden päivän varauksella saanut pöytää, mutta lounaalle oli vielä hyvin tilaa.

   

  Olin arvioinut väärin nälkäni ajankohdan. Sain pöydän etuajassa, eikä tarvinnut kärvistellä nälkäisenä. Ennen kuin olin saanut annostakaan eteeni, ravintolan palvelu lumosi. Palvelu oli koko ajan arvokasta, mutta samaan aikaan rentoa. Turhasta fine dining -ravintoloihin liitetystä pönöttämisestä ei ollut merkkiäkään.

   
  PC262750
  PC262749
   

  Täydellinen viini täydelliselle aterialle

   

  Ravintolalla ei ole erikseen listaa laseittain myytävistä viineistä ja laseittain sai viinejä, jotka ovat sillä hetkellä avattuna. Monessa tasokkaammassa ravintolassa saa maistaa sitä viiniä, jota tarjoillaan, mutta täällä sain maistella useammasta viinistä, mikä eniten miellyttää. Valitsin italialaisen viinin, joka pehmeytensä puolesta ei peittänyt kampasimpukoiden mietoa makua. Viini oli kuitenkin sopivan tuhti ankalle.

   

  Ruokakokemus alkoi keittiön tervehdyksellä, joka tällä kertaa oli hummusta ja talon omaa näkkäriä.  Pieni ele ravintolalta, mutta suuri merkitys ravintolaelämykseen. Hummuksen maku oli sopivan voimakasta, muttei kuitenkaan tukkinut makuaistia. Ohut näkkäri täydensi hummusta rapealla suutuntumalla.

   

  Alkuruuan tullessa pöytään tunsin olevani kuin noissa elokuvissa.

   

  Teatteriaalisen tarjoilun lumo

   

  Alkuruuan saapuminen pöytään oli jo itsessään kokemus. Elokuvissa hienoissa ravintoloissa annokset tuodaan pöytään juhlallisesti tyylikäs metallikupu päällä, ja tarjoilijat nostavat kuvut teatterillisesti yhtä aikaa paljastaen annoksen taiteellisuuden. Alkuruuan tullessa pöytään tunsin olevani kuin noissa elokuvissa. Alkuruokani tuli pöytään juuri tällaisen kuvun alla, tarjoilijan nostaessa juhlallisesti sen ylös.

   

  Kuvulla oli myös muukin tarkoitus kuin teatterillisuus, sillä kampasimpukat jäähtyvät todella nopeasti, monesti ne saattavat olla jo haaleita annoksen saapuessa pöytään. Alkuruuaksi söin Saint Jacquesin kampasimpukoita ja haudutettua hanhenmaksaa, lisäksi annoksessa oli myskikurpitsaa, viikunaa ja pinjansiemeniä. Viikuna sopi täydellisesti kampasimpukoiden kanssa tuomalla sopivasti happamuutta annokseen, jonka myskikurpitsapyre täydensi pehmeydellään.

   
  PC262738
  PC262748
   

  Pääruuaksi valitsin ankan rintaa punakaalin, lehtikaalin ja tumman kastikkeen kera. Pääruoka oli makujen sinfonia. Olin vähän epäileväinen punakaalin suhteen, sillä en erityisesti pidä sen happamuudesta, mutta pyreen muodossa punakaali oli pehmeän hapokasta. Maultaan annos oli eriomainen, vaikka ankka olikin hieman epätasaisesti kypsynyt, ollen ylikypsää. Lisäksi annoksen asettelu ei vastannut muiden annosten tasoa, mutta maun kannalta se ei ollut oleellinen seikka.

   
  PC262739
  PC262744
   

  Jos olisin kehdannut, olisin kaivanut loput sormella.

   

  Jälkiruoka tekee kaikesta paremman

   

  Nälkä oli jo helpottanut alku- ja pääruuan kanssa, mutta en voinut ohittaa jälkiruokalistaa. Kunpa olisin jaksanut syödä enemmän, sillä valinta ruusujuustokakun ja Michel Cluizel-Vanuari 63%:n suklaamoussen välillä oli vaikea. Valitsin kuitenkin suklaamoussen sen kanssa tulevan suolaisen karamellikastikkeen vuoksi. Tarjoilija sanoi annosta tuodessaan, että kaataa vain vähän karamellikastiketta, sillä monet eivät siitä erityisesti välitä. Olisi tehnyt mieli sanoa, etten todellakaan kuulu siihen joukkoon.

   

  Kastike tuli pienessä kannussa pöytään, ja se oli niin hyvää, että valutin viimeiseen pisaraan asti sen moussen päälle. Jos olisin kehdannut, olisin kaivanut loput sormella. Jälkiruoka oli herkkusuun unelma, vaikkakin olin hieman pettynyt moussen kanssa tarjoiltuihin klementiineihin ja hapankirsikoihin. Klementiineihin olisin kaivannut jotain lisämakua, ja kirsikat olisivat voineet olla vielä happamampia. Kokonaisuutena kuitenkin erinomainen jälkkäri. No tilli oli vähän outo koriste jälkiruuassa, mutta kun jätti sen syömättä, ei sen olemassa oloa huomannut.

   

  Hintataso oli ravintolassa korkea yleiseen Prahan hintatasoon. Suomen hintatasoon verrattuna ravintola oli kuitenkin melko edullinen. Kolme ruokalajia, lasi viiniä ja macchiato maksoivat noin 60 euroa tippeineen (annoin n. 15% tippiä, sillä palvelu oli todellakin sen arvoista). Ravintola oli kuitenkin enemmän kuin hintansa arvoinen kokemuksena, ja ehdottomasti suosittelen testaamaan ravintolan, mikäli hakusessa on laadukas ravintola Prahassa. Illallisille ilmeisesti pöydän saaminen muutaman päivän varoituksella, voi olla haasteellista, mutta arkisin ravintola tarjoilee myös lounasta, joka on myös edullisempi vaihtoehto, jos budjetti ei anna periksi illalliseen.

   

  Portfolio Restaurant

  Havlíčkova 1030/1, 110 00 Praha

   
  PC262735
   

  Millaisia teidän parhaimmat makuelämykset ovat olleet?

   

 • Joko luit nämä postaukset

  5 Comments

 • Avatar
  Reply tuulanneli 8.1.2018 at 10:11

  Aivan upea elämys! Voin vain kuvitella, kun ruuat tuodaan noiden kupujen alla.

  Suomessa tästä elämyksestä saa maksaa itsensä todella kipeäksi, joten tuo 60€ kuulostaa ihan kohtuuhintaiselta.

  Todella hyvät kuvat!

 • Avatar
  Reply Anu / Say It Anyway 8.1.2018 at 16:59

  Oi Praha! <3 Kävin Prahassa pari vuotta sitten, mutta en tässä kyseisessä ravintolassa. Mikäli joskus uudestaan sinne matkustan, niin ehdottomasti käyn täällä. Vaikuttaa upealta paikalta!

 • Avatar
  Reply Tanja 8.1.2018 at 19:44

  Herkulta näyttää. Pitääpä katsoa mistä muualta sulla on näitä ravintolajuttuja.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 8.1.2018 at 21:29

  Todella kauniin näköisesti aseteltuja annoksia! Olisivat maistuneet minullekin 🙂

 • Avatar
  Reply Mama Lina 9.1.2018 at 06:45

  Ihanan herkulliselta näyttää! :3

  Paras makuelämys on ollut kun oltiin Riikassa alkusyksystä, niin sieltä saatiin niin hyviä ruokia 🙂

 • Leave a Reply