Väärät ihmiset elämässäni

 

LindaManuellalla oli Instagramissa kuva, jossa hän sanoi, ettei ole vihainen itselleen siitä, että on rakastanut vääriä ihmisiä, sillä he ovat todennäköisesti eniten tarvinneet sitä rakkautta. Kuva sai miettimään oman elämäni vääriä ihmisiä, ja niitä joille on antanut rakkautta ilman, että sitä on osattu arvostaa.

Monet ihmiset elämässäni ovat olleet ohikulkumatkalla, ja se on normaalia. Ilman mitään ihmeellistä draamaa, elämät ovat vaan menneet eri suuntiin, eikä enää yhteistä tietä ole. Toisia heistä välillä vieläkin kaipaa, tai ehkä kaipaa enemmänkin niitä hyviä yhteisiä hetkiä, joita koki heidän kanssa. Hyviä hetkiä voi kokea myös uusien ihmisten kanssa, ja jos yhteinen sävel on kadonnut, niitä hyviä hetkiä enää tuskin olisikaan, ainakaan samalla tavalla kuin ennen.

 
väärät ihmiset_ikkunalla_blog
 

Luottamukseni on petetty, ja sen seurauksena pelkään tulevani kyyniseksi, enkä enää päästäisi ketään lähelleni. Sen pelon vuoksi olen ollut ehkä jopa liian avoin ja halunnut antaa ihmiselle mahdollisuuden, vaikka intuitioni on sanonut toisin. Ja valitettavasti useammin olen joutunut kokemaan, että intuitioni olisi ollut oikeassa. Toisaalta elämään on tullut myös ihmisiä, joiden kohdalla järki on sanonut, että heistä kannattaisi pysyä mahdollisimman kaukana, mutta intuitio sanoo, että heissä on jotain hyvää, sellaista, jonka vuoksi heitä ei kannata hylätä. Olen yrittänyt kuunnella tätä intuitiota, sillä nämä ihmiset ovat juuri niitä, jotka tarvitsevat sitä rakkautta, mutta heidän demoneita vastaan ei pysty ulkopuoliset taistelemaan.

 

You can never win an argument with a negative person. They only hear what suits them and listen only to respond.

 
väärät ihmiset_ikkunalla_blog3
 

Onko elämässä edes vääriä ihmisiä?

 

Jokainen minuakin, enemmän tai vähemmän, satuttanut ihmissuhde on opettanut ja auttanut kasvamaan ihmisenä. Olen oppinut olemaan sietämättä epäystävällistä käytöstä ja valitsemaan taisteluni, johon lähden. Jokaiseen taisteluun ei voi lähteä, ja ne taistelut, joihin lähtee, pitää olla sen arvoisia. Arviointikykyni ei ole täydellinen ja olen tehnyt paljon virhearviointejakin, mutta olen myös tehnyt viisaita valintoja. Ehkä tärkein oppi on ollut se, että olen oppinut arvostamaan itseäni. Olen loppujen lopuksi aika mahtava tyyppi heikkouksistani ja vioistani huolimatta.

 
väärät ihmiset_ikkunalla_blog25
 

“Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.” ― Mahatma Gandhi

 

Haluan täyttää elämäni inspiroivilla, luotettavilla ja rakkauteni arvoisilla ihmisillä. Iän myötä, ja sitä kautta tulleen kokemuksen, olen tarkempi ihmisistä, joita todella päästän lähelleni. Tietynlainen miellyttäjä minussa ei halua aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä, mutta yritän muistaa, ettei toisen miellyttämisen vuoksi pidä koskaan uhrata itseään. Ne ihmiset, jotka ansaitsevat minut, eivät koskaan laittaisi minua uhraamaan itseäni, ja heidän vuoksi voinkin aikaa ja energiaa ”uhrata”, mutten itseäni.

 
väärät ihmiset_ikkunalla_blog2
 

Millaisia ajatuksia teillä on vääristä ihmisistä, onko heitä edes?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Katta

  Kiitos ajatuksia herättävästä tekstistä. Ihmiset sun elämässä i ole koskaan vääriä sillä hetkellä. Heistä tulee vääriä rikottuaan luottamuksen yms. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  22.6.2018 at 12:03 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Kiitos kommentista, on mahtavaa kuulla, että tekstini herättävät ajatuksia, sitä juuri niillä toivonkin.

   26.6.2018 at 09:58 Reply
 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Jokainen ihmiskohtaaminen opettaa jotain ja olen sitä mieltä etten olisi minä ilman näitä eli vaikka tietyt hetket elämässä ovatkin tavallaan virheeltä tuntuneet niin ehkä ne on kuitenkin pitänyt läpi käydä kasvaakseen ihmisenä 🙂

  22.6.2018 at 13:42 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Olen samaa mieltä, että jokainen ihminen elämässä opettaa jotain, mutta olen myös miettinyt, että onko jokaiselta saatu oppi lopulta tarpeellista? Onko sama oppi saatu jo aikaisemmin tai tuleeko sen saamaan jonkun toisen kautta myöhemmin?

   26.6.2018 at 09:59 Reply
 • Avatar
  tuulanneli

  Hienosti kirjoitettu ja olet valitettavasti oikeassa. Meillä jokaisella on niitä vääriä ihmisiä elämässä. Toisaalta jokainen kohtaamamme ihminen opettaa meille jotain hyödyllistä.

  23.6.2018 at 21:06 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Välillä vaan on turhauttavaa, kun sen hyödyllisen saattaa nähdä vasta vuosien päästä. Olen myös miettinyt, että onko jokainen saatu tai opittu hyöty sen tuskan arvoista?

   26.6.2018 at 10:02 Reply
 • Avatar
  Marianne / STAY FRESH

  Mun mielestä jokainen tapaama ihminen/suhde on jollain tavalla merkityksellinen, vaikka ei hyvä lopulta olisikaan! Yleensä nekin opettaa jotain, ehkä sitten vaikka jotain omasta itsestään 🙂

  25.6.2018 at 09:29 Reply
  • Avatar
   Annukka || Ikkunalla

   Varmasti jokainen on merkityksellinen, ja tietysti jokainen kokee eriasiat merkityksellisinä. Kokeeko kuitenkaan kaikkien kanssa sellaisia asioita/hetkiä, jotka loppujen lopuksi on merkityksellisiä? Voiko jonkun kanssa vietetty aika menettää merkityksensä?

   26.6.2018 at 10:04 Reply

  Leave a Reply