Vaniljaisen kurkumalaten resepti
+ Inspiroivat Instagram-tilit

 

Viime postauksessa puhuinkin näistä somehuijareista, ja vaikka heitäkin valitettavasti on, on some täynnä ihan mahtavia persoonia, joiden kuvia ja tarinoita seuraa ilolla. Ajattelin jakaa teille muutamia lempparitilejäni, joita seuraan. Toki muitakin seuraamisen arvoisia on paljon, mutta jos lisäisin kaikki tähän, tulisi postauksesta niin pitkä, ettei kukaan jaksaisi sitä lukea loppuun asti.

Selailen itse Instagramia usein teekupposen kanssa. Lopetin kokonaan kofeiinipitoisten juomien juomisen ja nyt kupissa höyryää yleensä herkulliset kofeiinittomat teet. Kuvittelin, ettei aamulla juotu kahvi enää illalla vaikuttaisi nukahtamiseen ja unen laatuun. Harvoin sain kuitenkaan nukuttua yli 7 tuntia, yleensä 5-6 tunnin väliltä, ja tuonakin aikana heräilin useita kertoja. Nyt kun olen lopettanut kahvin ja kaikkien kofeiinipitoisten juomien juonnin, nukun täydet 8 tuntia. Heräilen vieläkin koviin ääniin, mutta nukahdan uudelleen melko saman tein.

 

Niistä saa tietynlaista voimaa etsiä sitä omaa polkua.

 

Tosin nyt tuntuu vähän olevan sellainen olo, että flunssa yrittää iskee. Flunssan karkottamiseksi teinkin vaniljalla maustetun kurkumalaten. Kurkumalaten tekeminen on helppoa, vaikka ihan oikeaan latteen verrattuna siitä puuttuukin maitovaahto. Pitäisiköhän hankkia kotiin sellainen maidonvaahdotin? Käytän kuitenkin aina kasvismaitoa, ja nehän eivät muutenkaan vaahtoa ihan samalla tavalla kuin tavallinen maito, ei edes ne erikoiskahveihin tarkoitetut versiot.

 

Vaniljainen kurkumalatte

 

4dl luomukauramaitoa

1 tl luomukurkumaa

1 tl luomukardemummaa

½tl luomuvaniljatiivistettä

luomuhunajaa makeutukseen

 

Kurkumalaten valmistus on helppoa. Mittaa vain ensin pinnoitettuun kattilaan maito ja sen jälkeen lisää kurkuma ja kardemumma. Lämmitä melkein kiuhumispisteeseen asti ( eli n. 95 asteeseen). Lopuksi mausta hunajalla ja vaniljatiivisteellä. Tarjoile heti isosta mukista.

 
Kurkumalatte_Instagram3
 

Aito Anna-Maria K.

 

@annemariak_wellnesscoach julkaisee ihania itsensä kehittämiseen ja hyvinvointiin liittyviä kuvia ja tarinoita. Ne kannustavat omien ajatusten selvittelyn ja oman elämänmuutoksen kanssa. Niistä saa tietynlaista voimaa etsiä sitä omaa polkua. Ja erityisen plussan saa kaksi ihanaa karvakamua, jotka minun mielestä kyllä esiintyvät ihan liian vähän, mutta luulen, että olen vähemmistö tämän tunteen kanssa.

 
Kurkumalatte_Instagram5
 

Inspiroiva Iines

 

@iines Instagram inspiroi hyvinvointiin. Tykkään, ettei tämäkään tili ole täynnä smoothiebowl-kuvia, vaikkakin nekin ovat herkullisen näköisiä. Ei niitä jaksa kuitenkaan loputtomiin katsella. Muuten en erityisesti seuraa ketään tyylikuvien vuoksi, mutta tykkään Iineksen rennosta tyylista ja varsinkin hänen itsetekemistä vaatteista. Hän jakaa myös hengellisiä juttuja, joita kovin moni muu ei jaa. Ja hengellisellä en tarkoita uskonnollisia, vaan enemmänkin ”spiritual”-juttuja, joille en nyt oikein keksinyt parempaa suomennosta.

 
Kurkumalatte_Instagram4
 

Suloinen Sunday_blondie

 

@sunday_blondie kaunis Instagram-feed inspiroi myös hyvinvointiin. Näistä kuvista löytyy niitä smoothibowleja, mutta ne ovat juuri sellaisen herkullisen näköisiä, että itsekin haluaa tehdä samanlaisen. Eikä niitä sentään joka toinen kuva ole. Lisäksi Sunday Blondien ekologinen elämäntapa on merkityksellinen, varsinkin nyt kun ilmastonmuutos on kriittisessä vaiheessa.

 
Kurkumalatte_Instagram6
 

Opitmistinen Outi

 

@outimoii matkakuvat herättävät näinä harmaina marraskuun päivinä mahdottoman matkakuumeen. Feedissä on kuvia paikoista maailmalla, jonne itsekin haaveilee pääsevänsä. Kuinka ihanaa olisikaan istua nyt jossain rannalla kookosjuoma kädessä upottaen varpaat kuumaan hiekkaan.Vaikka kuinka ihanaa olisikaan paeta harmautta jonnekin aurinkoon, välillä onnistuu vain pienet arjen pakohetket vain muutaman tunnin lentomatkan päähän. Kuvat inspiroivat erilaisiin kaupunkimatkoihin. Moni perheellinen saattaa kokea, ettei matkustaminen enää onnistu, kun on pieniä lapsia. Outi matkustaa myös lasten kanssa ja perheelliset saavat inspiraatiota, miten matkustaa pienempien kanssa.

 
Kurkumalatte_Instagram8
 

Eläväinen Elinamarjaana

 

@elinamarjaana feedin raikkaus inspiroi seikkailemaan maailmalle. Minne kaikkialle sitä haluisikaan matkustaa, jos raha tai aika ei rajoittaisi. Visuaalisena ihmisenä, minulle on tärkeää myös kuvien laatu ja monipuolisuus. Sellaisia tilejä, joiden kuviin on oikeasti panostettu, on inspiroivampaa seurata kuin sellaisia, johon kuvia on vain pommitettu joka tilanteesta kymmenittäin, tai ainakin melkein. Minulle instagram on inspiroitumisen paikka, ja tiedostan hyvin, että kauniiden kuvien takana ei ole pelkästään vaaleanpunaisia hattaroita. Sen vuoksi en myöskään kritisoi Instagramin aitoutta, ei kauniin maalaustaiteenkaan takana aina ole vain niitä vaaleanpunaisia hattaroita.

 
Kurkumalatte_Instagram7
 

Edellisessä postauksessa kirjoitin juuri niistä bloggaajista, jotka varsinkin Instagramiin ostavat seuraajia. Näillä bloggaajilla ei ole kymmeniä tuhansia seuraajia, vaikka he mielestäni oikeasti ansaitsisivat enemmin ne kymmenet tuhannet seuraajat kuvien laadun vuoksi. Toki jokaisella Instagramissa olevalla on enemmän ja vähemmän näitä follow-unfollow-tyyppejä, joita tulee ja menee tasaiseen tahtiin. Tärkeintä on, että suurin osa seuraa juuri sen vuoksi, että nauttii ja inspiroituu kuvista, eikä sen vuoksi, että joku on jossain toisella puolella maailmaa maksanut muutaman sentin seuraa-napin klikkauksesta.

 

Onko teillä suositella inspiroivimpia Instagram-tilejä?
Onko teille kurkumalatte tuttu juoma?
Previous Post Next Post

You may also like

8 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Tänään voisi pitkästä aikaa kurkumalattea tehdä, pitääkin muistaa tuo vanilja joskus kokeilla siinä 🙂

  22.11.2018 at 12:14 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Vanilja on yksi minun lempimausteista, laitan sitä nyt aamupuuron joukkoon. Se tuo makeutta, ilman makeutta. 😀

   28.11.2018 at 12:49 Reply
 • Avatar
  Jasu

  Kiva postaus! Tee menee ehdottomasti testiin ja suosittelemistasi IG-tileistäkin löysin itselleni uutta seurattavaa ja inspiraatiota. Kiitos tästä <3

  22.11.2018 at 16:31 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Hienoa, että näistä IG-tileistä löytyi myös sinulle inspiraatiota.

   28.11.2018 at 12:30 Reply
 • Avatar
  Nina / Monta syytä rakastaa

  Kaikki hehkuttaa tätä kurkumalattea! Täytyy varmaan laittaa testiin jossain vaiheessa, kerta se on näin hyvä 🙂

  26.11.2018 at 10:16 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Jos ei ole tottunut kurkumanmakuun, voi se tuntua aluksi vähän vieraalta. Silloin kannattaakin vähän vähemmän laittaa sitä ja totutella sen makuun.

   28.11.2018 at 12:32 Reply
 • Avatar
  Tia

  Olen kuullut kurkumalatesta, mutta vielä en ole maistanut. Täytyy varmaan joku kerta tehdä itsekin!

  28.11.2018 at 11:24 Reply
  • Avatar
   Annukka Vuorela || @happyannukka

   Suosittelen, varsinkin kun nyt pakastaa, niin pysyy lämpimänä ja vastustuskyky yllä.

   28.11.2018 at 12:36 Reply

  Leave a Reply