Vastauksia kysymyksiin elämästä

Monessa blogissa on kiertänyt haaste, jossa on ollut kysymyksiä elämästä. Koska luovuus on vielä vähän hukassa, päätin itsekin tarttua tähän haasteeseen valitsemalla itseni mielestä mielenkiintoisimmat kysymykset. Haasteen myötä monesta bloggaajasta on tullut uusia puolia esiin ja joidenkin kohdalla jopa näkemys ihmisestä on jossain määrin muuttunut. Vielä kun pääsin tälläisten kautta tutustumaan teihin, jotka olette siellä ruudun toisella puolella.

Mitä rakastat?

 

Rakastan hitaita aamuja ja auringon valoa. Rakastan myös tuoreita mustikoita, ja onnellisimmillani olen kun saan istua metsässä syömässä suoraan mustikanvarvuista poimittuja mustikoita. Rakastan myös taidetta ja musiikkia. Ne helpottavat, kasvattavat ja viihdyttävät minua. Rakastan hassuja eläimiä. Rakastan kahlata lämpimässä merivedessä ja upottaa varpaat kuumaan hiekkaan. Rakastan merta.

 

Missä olet tosi hyvä?

 

Olen hyvä organisoimaan asioita. Olen erittäin tehokas, kun päätän olla. Olen myös hyvä päättämään olematta tehokas. Olen hyvä laiskottelemaan ja olen hyvä tekemään monia asioita yhtä aikaa. Olen hyvä muistamaan tiettyjä asioita (esim. numeroita), mutta olen myös erittäin hyvä unohtamaan tiettyjä asioita. Tarjoilijan työssä olen hyvä, ja toivottavasti minusta tulee vähintäänkin yhtä hyvä fysioterapeutti.

 

Mikä tai kuka saa sydämesi lyömään nopeammin?

 

Pandat, koalat ja pingviinit. Nykyään myös pörröiset pöllöt. Myös epäoikeudenmukaisuus ja julmuus saavat sydämen hakkaamaan, mutta ei hyvässä mielessä. Lisäksi elämässäni on muutamia ihmisiä, joiden näkeminen saa sydämen lyömään muutaman iskun ylimääräistä. Kyse ei valitettavasti ole Amorin iskuista, vaan nämä ihmiset saavat minut hyvälle tuulelle ja siksi olen innoissani heidän näkemisestä.

 

Mikä tai kuka saa sinusta parhaat puolet esiin?

 

Hah, tähän olisi helpompi vastata kuka saa minusta huonoimmat puolet esiin. Tätä hetken miettiessäni totesin, että lähes jokainen ihminen, joka on minun elämässä, saa joitain hyviä puolia esiin minussa. Ainoastaan ne, jotka saavat huonot puoleni esiin, eivät taida tuoda juurikaan hyviä puoliani saada esiin. Ainakaan en kerkeä sitä huomata huonojen puolien joukosta.

 
happyannukka_life
 

Mitä haluaisit oppia?

 

Helpompi olisi sanoa, että mitä en halua oppia. Haluaisin oppia kaiken, mutta se ei taida olla mahdollista. Tällä hetkellä haluaisin oppia käyttämään kunnolla Photoshopia, sillä en tajua miten sen käyttö voi vaan olla niin hankalaa. Laajemmassa mittakaavassa haluaisin oppia hyväksymään asiat sellaisena kuin ne on, ja olemaan kantamatta kuormaa niistä enää myöhemmin. Lisäksi haluaisin oppia sanomaan enemmän ei. Olen tässä kehittynyt paljon loppuun palamisen ja epäluotettavien ihmisten kautta, mutta silti monessa asiassa pitäisi osata vielä sanoa ei. Olen yrittänyt oppia olemaan liikaa miellyttämättä muita, mutta siinä on vielä paljon tehtävää.

 

Mistä haluaisit tietää lisää?

 

Tähänkin on osittain sama vastaus kuin edelliseen, haluaisin tietää kaiken. Siis haluaisin tietää kaiken saatavilla olevan tiedon. En haluaisi osata lukea ihmisten ajatuksia, sillä valitettavasti olen törmännyt hyvinkin ilkeisiin ihmisiin, enkä todellakaan halua tietää mitä heidän päässä liikkuu. Sellainen negatiivisuus vain vetäisi mukanaan.

 

Konkreettisempien asioiden suhteen haluaisin tietää lisää fysioterapiasta, kehittyä fysioterapeuttina, sillä se matka on vasta alkamassa ja siinä on PALJON asioita, joita en tiedä. Valokuvauksestakin haluan tietää paljon lisää, ja nyt onneksi siihen on taas enemmän aikaa panostaa.

 

Lisäksi haluaisin tietää enemmän ihmisoikeustilanteesta maailmalla ja mm. yritysten vaikutuksesta siihen. Olen saanut muutaman ihan mielenkiintoisen yhteistyöehdotuksen, mutta en ole ihan varma onko kyseisten yritysten toiminta omien arvojeni mukaista kaikilta osin, ja tiedon löytäminen on vaikeaa. Joko tietoa ei ole saatavilla, koska sille ei ole ollut tarvetta tai sitten sitä ”piilotellaan” jostakin syystä. Aiheeseen liittyen Maria Veitola mainosti Instagramissa Foodoraa. Mainoksesta nousi haloo, koska Maria on vahva oikeuden puolustaja. #justice4couriers on nostanut esiin Foodoran (ja myös Woltin) kuskien työn epäkohdat, erityisesti palkkauksen suhteen. Maria toteaa kuvan kommenteissa, ettei ollut perehtynyt ennen yhteistyön sopimista yritykseen riittävän hyvin. Harmillinen tilanne, jonka itse toivon pystyväni välttämään. Toisaalta olen kyllä itsekin käyttänyt Woltia silloin tällöin, ja tunteeni sen suhteen on ristiriitaisia. Se että kotiinkuljetukseni työllistää jonkun, jonka muuten on vaikea työllistyä esim. kielitaidon puutteen vuoksi, on hyvä asia. Niin taloudelliselta kuin sosiaaliselta kannalta. Lisäksi tilaan yleensä ruokaa joltain pienyrittäjältä, jolla tuen myös hänen työtään. Toisaalta tuntuu pahalta, että tuen yritystä, jonka työnantajarooli on kyseenalainen työoikeuksien suhteen. Kuljetusfirmojen totaaliboikotti toki vaikuttaisi tähän jossain vaiheessa, mutta olisiko se boikotti sitä ennen kuitenkin vaikeuttanut liikaa näiden pienyrittäjien toimeentuloa. Ehkä paras tapa tähän on puuttua tuoda tilannetta esiin, jolloin ko. yrityksille syntyisi paine muuttaa tilannetta. Niin suuri vaikuttaja en ole, että yksin siihen pystyisin, mutta jos tarpeeksi puuttuisi tilanteeseen, mahdollisuus muutokseen syntyisi. Kannattaa käydä tutustumassa tuohon #justice4couriers -kampanjaan.

 
happyannukka_life3
 

Mitkä unelmasi olet saavuttanut?

 

Olen saavuttanut aika monta unelmaa. Olen haaveillut fysioterapeutin opinnoista lukiosta lähtien, mutta uskoin vielä viisi vuotta sitten, ettei minusta kyllä siihen olisi. Ihmiskeho on niin monimutkainen, etten ikinä voisi pärjätä fysioterapeuttina. Nyt kuitenkin olen fysioterapeutti. Tosin aika kaukana vielä valmiista, paremminkin sanottuna olen nyt epävarma fysioterapeutti, jolla on vielä paljon opittavaa. Mutta koska olen jo päässyt tähän pisteeseen, pääsen varmasti jossain vaiheessa tuosta epävarma-liitteestä eroon, ainakin suurimmaksi osaksi. Tietynlainen nöyryys on hyvä jäädä. Tällä hetkellä suurimmat unelmien saavuttamiset liittyvät työhön. Työhön liittymättömien unelmien toteutuminen vielä odottaa, niiden aika ei ole vielä tullut.
 

Mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?

 

Perustaisin oman yritykseni heti. Olen sen hyvin todennäköisesti jossain vaiheessa perustamassa, mutta sitä ennen minun pitää luoda itselleni turvaverkko, jos yrittäjyys ei heti kantaisikaan niin vahvasti kuin pitäisi tai pahimmassa tapauksessa ei kantaisi ollenkaan. No oikeastaan kantamattomuus ei ole ongelma, sillä jos idea A ei toimisi, pitäisi kehittää idea B. Sille ajalle tarvitsee kuitenkin sen turvaverkon.

 

Olen lukenut myös monen muun vastausta samaan kysymykseen, ja todella monella oli, että perustaisi oman yrityksen, jos ei voisi epäonnistua. Harmi, että yhteiskunnan rakenteet ovat tehneet yrittäjyydestä niin pelottavaa, että moni haaveilee siitä, mutta kynnys toteuttaa sitä unelmaa on liian korkea.

 
happyannukka_life5
 

Miten muuttaisit maailmaa, jos kaikki olisi mahdollista?

 

Itseasiassa pari päivää sitten keskustelin ystäväni kanssa siitä, että voisiko maailma olla täydellinen. Ettei mitään pahaa tapahtuisi. Ei olisi väkivaltaa, sotia, rikollisuutta, sairauksia. Ihmiset eläisivät elämänsä onnellisina ja kuolisivat aikanaan kivuttomasti. Vaikka tavallaan haluaisin sanoa, että maailmassa ei olisi pahuutta, toisaalta koen, että hyvän ja pahan välillä pitää olla tietynlainen tasapaino. Ilman pahaa, ei olisi hyvääkään. Ainakaan emme ymmärtäisi mitä hyvä on.
Jos mietitään realistisesti, että mitä muuttaisin maailmassa, jos kaikki olisi mahdollista, niin kukaan ei kokisi yksinäisyyttä. Yksin kaikki elämän tuomat vastoinkäymisetkin tuntuvat suuremmilta, ja yksinäisyys ilman vastoinkäymisiäkin tuhoaa ihmisen sisintä.

 

Miksi sinut kannattaa tuntea?

 

Minun kanssa elämä ei ole koskaan tylsää, kunhan omaa vähän seikkailumieltä. Olen aina valmis uusiin seikkailuihin. Ja jos pääsee tarpeeksi lähelle minua, taistelen viimeiseen asti rakkaitteni puolesta.

 

Milloin viimeksi teit jotain uutta?

 

Tämä on vaikea kysymys. Jouduin toden teolla miettimään milloin olen viimeksi tehnyt jotain uutta. Varmasti pieniä asioita tulee paljonkin, mutta ne jäävät jonnekin sinne arjen sekaan, eikä niitä edes huomaa. Aikani mietittyä, luulen, että viimeisin uusi asia oli Indesignin (graafisen suunnittelun ohjelma) ja Photoshopin opettelua. Ja eräässä tilanteessa sanoin ensimmäistä kertaa ei ainoastaan sen vuoksi, että minulla on oikeus siihen.

 

Onko jotain, josta sinun kannattaisi päästää irti?

 
On, paljon asioita, joista ehkä joskus avaudun tai sitten en.
 

Mikä yksi asia sinun kannattaisi muuttaa heti, jotta voisit paremmin?

 

Tämä neljän viikon sairasloma opetti kyllä miten tärkeitä rutiinit ja sellainen perusaktiivisuus on hyvinvoinnille. Nyt nuo rutiinit ja perusaktiivisuus on enemmän ja vähemmän kadoksissa, jonka vuoksi olokin on vähän kurja. Mutta kunhan pääsen taas takaisin normaaliin elämään, niin eiköhän se hyvinvointikin kohene samalla.

 
happyannukka_life2
 

Millaisiksi saat muut ihmiset tuntemaan itsensä?

 

Koen, että olen avoin ja minua on yleensä helppo lähestyä. Tosin olen aika temperamenttinen, joten välillä se saattaa joitakin vähän pelottaa. Haluan tuoda jokaisen erityisyyttä esiin, sillä jokaisessa meissä on jotain mitä kenessäkään muussa ei ole. Se jokin on syntynyt omien kokemusten, tunteiden ja myös geenien kautta.
Tähän kysymykseen on vaikea vastata muiden puolesta, sillä toisen ajatuksia ja tunteita ei voi lopulta kukaan toinen tietää. Toivon kuitenkin, että saan tuntemaan toiset olevansa hyviä tyyppejä. Tietysti läheisten ihmisten toivon saavani tuntemaan itsensä tärkeiksi, sillä sitä he kaikki ovat minulle.

 

Oletko oman elämäsi ohjissa vai tapahtuvatko asiat sinulle?

 

Uskon, että asiat tapahtuvat minulle, enkä voi hallita asioita, joita elämä tuo eteeni. Voin kuitenkin itse päättää miten reagoin noihin asioihin. Annanko niille tilaa elämässäni vai onko ne lopulta turhia. On asioita, joihin haluan reagoida tietyllä tavalla, mutta en osaa vielä ja joudun kehittämään itseäni, jotta pystyn reagoimaan niinkuin haluan. Uskon kohtaloon, ja siihen, että jokaisen elämä on jossain määrin käsikirjoitettu. On päätetty, että tietyt asiat joutuu kohtaamaan elämässä. Sitä mitä niistä seuraa on jokaisen omissa käsissä. Jos jokainen saisi päättää mitä elämä tuo eteen, tuskin kukaan haluaisi itselleen vakavia sairauksia, tuskaa, kuolemaa, kipua jne.

 

Haastan Mira-Marien Always somewhere else -blogista vastaamaan näihin kysymyksiin. Monista näistä ollaan keskusteltukin, ja hänellä on hyviä ajatuksia niistä, joten ehkäpä niiden kautta itsekin opin uusia puolia Mira-Mariesta ja itsestänikin.

 

Kuvat on Kiasmasta Hrafnhildur Arnardóttirin Shoplifter-näyttelystä. Teos koostuu keinotekoisesta hiuksesta ja sitä saa silittää hellästi (kuin ujoa vanhaa mammuttia). Rakastan kosketella kaikkea. Tuntea eri materiaalit sormenpäissä. Tuntoaistilla on merkittävä vaikutus, sillä hellät silitykset rauhoittivat. Näyttely on esillä aina syyskuun puoleen väliin asti, joten silittelemään pääsee useamminkin. Aina kuun ensimmäisenä perjantaina Kiasmaan on vapaapääsy, ja perjantaina 12.4.2019 opiskelijat pääsevät ilmaiseksi (opiskelijakortilla) tutustumaan Kiasman näyttelyihin.

 

Kuvat minusta Tanja Forsblom

happyannukka_life4
 

Herättikö nämä kysymykset teissä miettimään jotain asioita omasta elämästä?

 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Avatar
  Mira / Blinger shimmer -blogi

  Ihanan värikkäitä nuo kuvat – piristävät varsinkin näin ankean harmaana maanantaipäivänä 🙂

  8.4.2019 at 12:14 Reply
 • Avatar
  Marjo

  Oli kiva lukea vastauksiasi ja oppia tuntemaan sinut paremmin💛
  Kaisan näyttely on värikäs ja ihanan pehmeä.

  8.4.2019 at 15:43 Reply
 • Avatar
  Emma

  Ihanan uudenlaisia kysymyksiä, joiden vastauksia joutuu vähän pohtimaankin! 🙂 Vastaukset kertovat paljon ihmisestä 🙂

  8.4.2019 at 17:22 Reply
 • Avatar
  Mia

  Hyviä’ kysymyksiä, joihin voisi itsekin pohtia vastauksia. 🙂

  11.4.2019 at 14:25 Reply
 • Leave a Reply