Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Vihreä Uunifeta-pasta

  Rakastuin monen muun lailla Uunifetapastaan. Mitään ruokaa ei kuitenkaan jaksa loputtomiin syödä, joten päätin tuunata tuon pastan inspiroimana erilaisen version uunifeta-pastasta.

  Olen täälläkin paljon puhunut siitä, miten arjessa ruuanlaiton tulee olla helppoa ja nopeaa. Joka päivä ei ole mahdollista viettää tunteja hellan edessä, vaikka se omalla tavalla olisikin ihanaa. Vielä jos samalla kertaa saa tehtyä useamman annoksen, helpottaa se iltoja. Kuinka monesti hektisen päivän jälkeen tekee mieli vain lösähtää sohvalle, ja toivoa, että joku kantaisi valmiin ruuan eteen? Vaikka ihan eteen ruokaa ei kannetakaan, jääkaapissa lämmittämistä vailla oleva ruoka on tuolloin puhdasta onnea.

   
  vihrea_feta_pasta2
   

  Hektisessä arjessa ruokailusta helposti tulee luistaneeksi. Joko niin, että päivällä ”unohtaa” syödä riittävän säännöllisesti tai sitten se pahin, että illalla on yksinkertaisesti vain niin väsynyt, ettei jaksa syödä? Itselläni on välillä niitä iltoja, jolloin olisi nälkä, mutta olen vain niin väsynyt, että enemmin menen nukkumaan kuin syön. Siinä vaiheessa jokin on mennyt pahasti pieleen, sillä oman hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta tuo on kamala tilanne.

   

  Saatoin aikaisemmin tehdä melko raskasta fyysistä työtä jopa 10 tuntia putkeen syömättä, ja sen vaikutuksen huomasin ainoastaan mielessä. Nälkäkiukku kyllä tuli. Nilkkaleikkauksen jälkeenhän olin neljä viikkoa lähes liikkumatta, ja tuon neljän viikon aikana myös lihasvoimat jaloista katosivat. Nyt olen taas joutunut tekemään noita pitkiä työvuoroja ilman riittävää ravintoa, ja nälkäkiukun lisäksi olen saanut järkyttävät lihaskivut seuraavalle päivälle. Kivut ovat olleet niin kovat, että pahimmillaan olen joutunut syömään kolmiolääkkeitä. Jos tästäkin kuitenkin etsii jotain hyvää, niin olen todellakin ymmärtänyt, miten paljon fyysinen työ vaatii energiaa myös lihaksille, eikä ainoastaan mielelle. Eikä se riitä, että syö päivän aikana riittävästi, vaan sitä energiaa pitää tulla myös sen työpäivän aikana.

   
  vihrea_feta_pasta
  vihrea_feta_pasta5
   

  Tomaattisen uunifetapastan tilalle halusin luoda jotain yhtä hyvää ja helppoa valmistaa, mutta ehkä hieman terveellisempää ja tietysti vaihtelua tomaatin tilalle. Valitsinkin raaka-aineiksi pinaatin, jolla on paljon terveysvaikutuksia myös kypsennettynä sekä kesäkurpitsan. Lisäksi vähensin huomattavasti öljyn määrää, vaikka kyseessä onkin oliiviöljy. Kokeilin myös laittaa joukkoon lehtikaalia, mutta se ei mielestäni sopinut siihen.

   

  Vihreä uunifeta-pasta

   

  200g tuoretta pinaatti

  350g kesäkurpitsaa

  200g fetaa

  oliiviöljyä

  suolaa

  pippuria

  tuoretta basilikaa

   

  Pilko kesäkurpitsa lohkoiksi. Sen jälkeen pyöräytä pinaatit kulhossa oliiviöljyssä. Mausta kevyesti suolalla. Sekoita pinaatit ja kesäkurpitsanlohkot keskenään ja levitä ne tasaisesti uunivuoan pohjalle. Laita fetajuusto päälle. Mausta pippurilla. Tuore pippurimyllystä jauhettu pippuri antaa intensiivisemmän maun. Paista uunissa tasalämmöllä n. 20 minuuttia (riippuen uunin tehosta). Kuitenkin siihen asti, että feta alkaa ”sulamaan” ja ruskistuu hieman päältä. Tuolla välin keitä pasta. Nykyään pastaa on saatavilla vaikka missä muodossa, joten jos kaipaat terveellisempää vaihtoehtoa perinteisen vaalean pastan tilalle, valitse esim. kikherneistä valmistettua pastaa. Kun feta on valmis uunista, sekoita pasta tasaisesti joukkoon. Tarjoile tuoreen basilikan kera. Reseptistä tulee 3-4 annosta.

   

  Joko olet kokeillut helppoa Hedelmäistä Kanapataa?

   
  vihrea_feta_pasta3
   

  Joko olet maistanut alkuperäistä uunifetapastaa?
 • Joko luit nämä postaukset

  5 Comments

 • Avatar
  Reply Eija/Lentävä joogamatto-blogi 15.5.2019 at 14:39

  Kivasti olet kehitellyt reseptiä 🙂 Tykkäsin alkuperäisestä mutta kun olen vaihtelua kaipaava, niin tää menee pian kokeiluun!

 • Avatar
  Reply Janina 15.5.2019 at 19:12

  Kuulostaapa hyvältä! Paljon olen kuullut kehuja uunifetapastasta, mutta itse en ole sitä vielä testannut. Tämä voisi olla kiva versio kokeilla myös!

 • Avatar
  Reply Melissa 16.5.2019 at 17:11

  En ole maistanut, en pidä lämpimästä fetasta mutta montaa muuta variaatiota on tullut maistettua 🙂 Hyvältä näyttää.

 • Avatar
  Reply Anna 16.5.2019 at 19:08

  itse en tykästynyt uunifetaan.. :/

 • Avatar
  Reply tuulanneli 21.5.2019 at 09:05

  Enpä ole ehtinyt vielä maistamaan! Todella herkulliselta kuulostaa tämä respepti.

 • Leave a Reply