Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Vaikka mä kaipaan lämpöä ja auringon paistetta, on sateisella säälläkin ollut puolensa.
🦋
Sade on vähän niin kuin pakottanut pysähtymään ja miettimään asioita. Viimeisiin pariin kuukauteen on sisältynyt paljon muutoksia ja niiden jälkeen on ollut vähän vaikea tietää miten jatkaa eteenpäin ja mitä mä haluan tulevaisuudelta.
🦋
Vaikka nämä sateiset päivät on vähän masentavia, niin nyt olen tehnyt suunnitelman tulevaisuudelle. Olen haaveillut pitkään joogaopettajaksi opiskelemisesta, ja nyt sille on oikea aika. En myöskään ole valmis luopumaan rakkaudesta ruokaan ja viineihin, joten jatkan vielä niidenkin parissa, tosin pyrkien eteenpäin sillä uralla.
🦋
Päässä on ollut pitkään ajatus, että ura pitää koostua, jostain yhdestä tietystä alasta, jonka parissa tekee sitä 100% työaikaa ja sen ohella sitten voi tehdä vähän jotain muutakin. Mutta miksi ura ei voisi myös koostua useammasta eri jutusta, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa mitenkään?
🦋
Mun mielestä työn ei pidä tuntua työltä, vaan siitä tulee nauttia. Sen tulee palkita muutenkin kuin vain taloudellisesti. Ja jos intohimoa on moneen asiaan, niin miksi niistä tulisi luopua? Toki kaikkeen mahdolliseen ei voi panostaa täysillä, mutta valitsemalla ne muutamat tärkeimmät, voi saada enemmän kuin vain toteuttamalla sitä yhtä isointa intohimoa.
🦋

#mansikkakesä #unelmaduuni #työelämä #onni #intohimo #inspiraatio #hyväelämä #summervibes #strawberryart #blackandwhite_photos #blackandwhite_art #photographysouls #dowhatyoulovelovewhatyoudo #passionproject
 • Talvisin ei juurikaan jäätelö maistu, mutta kesän tullen niitä tulee nautittua siitäkin edestä. Mun ehdottomia lemppareita on Minttubuffet ja kirsikkajäätelö (tosin Suomesta ei taida saada yhtäkään, jossa ei olisi käytetty punajuuriväriä…Vai tiedättekö jonkun?).
🍒
Vanhalle ylioppilastalolle on taas avattu Magnum Helsingin jäätelöbaari. Aikaisempina vuosina olen tykännyt, kun jäätelön on saanut kuorruttaa mitä erikoisimmalla mauilla, mutta parina viimeisenä vuotena kuorrutteet ovat olleet melko tavallisia.
🍦
Nyt kuorrutevalikoimassa oli matcha-jauhe, joka voisikin sopia hyvin yhteen tumman suklaan kanssa. Se täytyy vielä käydä testaamassa, mutta eilen kuorrutteeksi valikoitui nostalginen värikäs remmikarkki #pride -viikon hengessä.
💛🧡❤💜💙💚 #jäätelökesä #jäätelö #magnumhelsinki #magnumicecream #icecreamday #icecreamlove #summervibes #summerfeels #kahvihetki #kahviakiitos #coffeecoffeecoffee #coffee_time #myhelsinki #myhelsinki #visitfinland #heleats #helsinkirestaurants #travelforfood #foodaroundworld
 • Ihanaa juhannusta! 🌸

Parasta on olla luonnon keskellä hiukset sekaisin, meikittä ja ihan pölähtäneen näköisenä. 
Eikä tuo shampanjakaan maistu pahalta pitkän työputken jälkeen. Nyt vain relaa! 🍾

#juhannus #midsummer #shampanja #nomakeup #natural #nature #mökkielämää #champagnelife #visitjyväskylä #summer #kesä #goodvibes #feelgood #happiness
 • Tavoite ilman suunnitelmaa on vain toive. Mulla on tavoite, tai mun mielestä paremminkin unelma, jonka toteuttamisen aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideat ovat olleet jotenkin sekavina päässä. On ollut vaikea hahmottaa mistä lähtee niitä toteuttamaan, sillä kaikkea tuskin pystyn toteuttamaan kerralla.
💫
Mun unelmaan sisältyy juttuja, joihin tarvitsen muita. En ole osannut hahmottaa lähdenkö toteuttamaan niitä mitä pystyn itse, vai lähdenkö heti etsimään niitä, jotka omalla tavallaan jakaavat mun unelman.
💫
Olen yrittänyt kirjoittaa paperille To do-listaa, mutta senkin kautta hahmottaminen on ollut vaikeaa. Pystyn kyllä listaamaan mitä haluan, mutta lista ei visualisoi sitä mistä aloitan. Oon visuaalinen ja kineettinen (eli tekemällä oppiva), joten unelmakartan tekeminen auttoi konkretisoimaan unelmat.
💫
Koska uskon, että oikeat ihmiset tulevat, kun niille oikea aika on, eikä niitä löydä etsimällä. Varsinkin kun puhutaan intohimoista, joita ihmisillä, joiden kanssa haluan luoda jotain uutta, pitää olla.
💫
Aloitan niistä asioita, joita pystyn jo itsekseni toteuttamaan, ja joku päivä mulla on ympärillä ihmisiä, jotka jakavat mun intohimot, ja haluavat myös luoda jotain uutta.
💫
Ootko sä tehny unelmakarttoja unelmien toteuttamista varten?

#inspiraatio #unelma #unelmaduuni #yrittäjyys #intohimo #luovuus #hyvinvointi #onnellisuus #dreambig #passionproject #womeninspiringwomen #inspiration
 #ipreview via @preview.app
 • Tällä hetkellä elämä on yhtä kuin työ. Päivät teen omia projekteja, jotka toivottavasti joku päivä maksavat palkkansa, mutta tällä hetkellä niistä on enemmän menoja kuin tuloja. Illat ja yöt vietän tehden palkkatöitä, jotta saan jääkaappiin jotain ja vuokrat maksettua. Välillä, ja oikeastaan aika usein, miettii, että onko tässä mitään järkeä.
💎
Olisi vain helpompi vain elää varman päälle. Ajatuksiin nousee vähän väliä erilaisia pelkoja. Entä jos epäonnistunkin totaalisesti. Epäonnistumisia en sinänsä pelkää, kunhan niistä on mahdollista nousta, mutta jos tuleekin sellainen, josta ei enää noustakaan. Jos vain tekisin työtä, josta saan varman tilin, vaikka se ei olisikaan unelmani.
💎
Mut on kasvatettu sitkeäksi, siihen, että elämässä tulee aina pyrkiä eteenpäin. Se ei tarkoita isompaa palkkaa, tai korkeampaa titteliä, vaan sitä, että pyrkii toteuttamaan niitä asioita, joista unelmoi. Sitkeyden lisäksi olen saanut myös muita ominaisuuksia, joita olen pitänyt vahvuutenani, mutta ne onkin tuomittu ulkopuolelta jopa outoudeksi tai ainakin lapselliseksi. Päivällä olin kuuntelemassa @armanalizad:n tarinaa unelmien saavuttamisesta. Ja juuri ne ominaisuudet, joista olen epävarma ulkopuolisten tuomitsemisen vuoksi, ovat niitä asioita, jotka on vieneet Armanin siihen pisteeseen missä hän nyt on.
💎
Joten aion olla jatkossakin outo ja lapsenmielinen, ja kaiken epätoivon keskellä uskoa siihen, että joku päivä tämä työ kantaa eteenpäin.
💎
Kiitos @akvamariinishowroom tästä todella inspiroivasta ja motivoivasta mahdollisuudesta päästä kuulemaan Armanin tarinaa unelmien toteuttamisesta. (Tapahtuma oli pr-tilaisuus)
.
.
.
.
.
. 
#akvamariinishowroom #unelmientyöpäivä #unelmistatotta #unelma #motivaatio #työ #työhyvinvointi #hyvinvointi #onnellinen #taide #kiasma #art #womenempowerwomen #bosslady #girlpwr
 • Little bubbles never killed nobody.🥂🥂
🔸️
Kerran eräs henkilö sanoi, että 
35-vuotiaana ihminen on keski-ikäinen. Eli enää puolet elämästä olisi jäljellä. Tuolloin itselläni oli vielä muutamia vuosia tuohon lukuun, mutta jonkinlaisen ahdistuksen se sai silti aikaan tähän päivään asti.
🔸️
Tänään tuo maaginen "keski-iän" luku tuli täyteen ja onneksi samalla tuli tunne, että eihän tässä vielä missään puolessa välissä olla menossa. Nyt oikeastaan ollaan vasta ihan alussa.
🔸️
Joten HBD to me nyt ja seuraavat 50 vuotta.🎉🎉
🔸️ #synttärit #shampanja #kuplivaa #ruinart #juhla #hbd #bday #35 #champagne #rose #macarons #champagnelover #sparkling #onnellisuus #happiness #life #elämä #positivelife #vieläkerkee #viini #goodwine #winelover
 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄

Follow Me!

 • Vinkit budjettimatkailuun
  – miten matkustaa edullisemmin?

   

  Budjettimatkailijana joudun valitsemaan kohteita hinnan perusteella. Voi kuinka haluaisinkaan matkustaa, joka puolelle maailmaa, mutta lennot vaan maksavat toiselle puolelle maapalloa jo saman verran kuin minulla on nyt opiskelijana rahaa kuukaudessa käytössä kaikkeen. Lentojen päälle tulee vielä paljon muitakin kustannuksia riippuen, minne olen matkalla. Harva meistä muutenkaan ilman rahan miettimistä pysty matkustamaan. Näissä vinkeissä on varmasti jo tuttuja vinkkejä, mutta toivon, että jollekin pystyn jakamaan jonkin uuden vinkin.

  Miten minä sitten etsin edullisia matkoja? Ensimmäisenä aina haen Skyscannerin kautta lentojen yleistä hintatasoa. Hintoja tarkastellessa arvion matkustusaikaa ja vaihtojen määrää. Suoria lentoja en vaadi. Esimerkiksi nyt jouluna Prahaan matkustaessa minulla oli yksi vaihto molemmissa suunnissa. Lisäksi molemmissa lennoissa oli kohtuullisen pitkä vaihtoaika. Vaihtoajan usein käytän hyväkseni tehden töitä tai opiskellen. Kolmantena lentojen edullisuuteen vaikuttavat lähtö- ja saapumisajat. Usein lähdöt ovat todella aikaisin aamulla ja takaisin tullaan yön tunteina, niinä aikoina, kun monet muut eivät halua matkustaa. Näiden pohjalta arvioin mitkä lennot varaan, sillä aina en välttämättä kuitenkaan varaa niitä ihan halvimpia, jos niissä lentoaika yhteen suuntaan on 20 tuntia ja 5 euroa enemmän maksamalla saan lennot 10 tuntiin.

   
  DSCF1750
   

  En koskaan jätä lentojen arviointia ainoastaan Skyscannerin varaan, ellen sitten löydä todella halpoja lentoja. Kun olen löytänyt Skyskannerin kautta kohteeseen lentävät lentoyhtiöt, haen vielä esim. Momondon ja Vertaa.fi:n kautta samoja lentoja. Monesti niissä on samat hinnat, eroa saattaa olla muutamia euroja, mutta välillä niiden kautta on löytynyt jo selvästi edullisempia lentoja. Sen jälkeen vielä tarkastan lentoyhtiöiden omat sivut.

   

  Seuraan tietysti myös tarjouksia. Monesti teen tiettyjä matkasuunnitelmia kohteista, jonne haluaisin matkustaa, mutta lopulta ne harvoin onnistuvat, sillä matkustan paljon tarjousten mukaan. Usein matkatoimistojen valmismatkat ovat kalliimpia, kuin jos itse hankkisi lennot ja hotellin, mutta poikkeuksiakin on, varsinkin jos matkatoimistoilla on hyviä tarjouksia. En ollut suunnitellut Madeiran matkaa ollenkaan, mutta Matkamessuilla Aurinkomatkoilla oli kaikki matkat 100 euron alennuksella. Suoraan en tuonkaan perusteella varannut matkaa matkatoimiston kautta, vaan selvitin mitä tulisi maksamaan, jos varaisin itse lennot ja hotellin. Lopulta laskin, että säästän noin 200 euroa valitsemalla matkatoimiston matkan kuin hankkimalla lennot ja muut jutut itse. Eli itse hankittuna matkalle olisi tullut kolmasosa lisää hintaa.

   

  Miten selvitä kohteessa vähemmällä rahalla?

   

  Kohteessa pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon kävellen. Sen lisäksi, että säästän siinä rahaa, näen myös paljon sellaisia paikkoja, jotka varmasti muuten jäisivät näkemättä.

   

  Lisäksi arvion mitä kaikki muu tulee maksamaan. Majoitun lähes poikkeuksetta hostelleissa, joissa käytössä keittiö. Harvemmin niissä rupean kunnon aterioita valmistamaan, mutta aamu- ja iltapalat on helppo tehdä itse, ja siinä säästää jo jonkin verran rahaa. Lisäksi valitsen ruokapaikoikseni edullisempia ravintoloita, paitsi joka matkalla haluan kerran syödä, jossain hienossa ravintolassa. Valitsemalla tavallisempia paikallisia ravintoloita, pääsen lähemmäksi paikallisten ihmisten elämää, sillä eihän sielläkään suurimmalla osalla ole mahdollisuutta syödä joka ilta hienossa ravintolassa.

   
  034
   

  Lentoliput eivät ole ainoat matkan matkakustannukset. Lentokentältä on päästävä kohteeseen ja kohteessakin paikasta toiseen liikkumisesta voi syntyä kustannuksia. Säästän rahaa käyttämällä taksia niin vähän kuin mahdollista. Mikäli lentokentältä kulkee jokin julkinen kulkuneuvo, valitsen sen aina. Vaikka se ei ehkä olisikaan se helpoin vaihtoehto. Kohteessa pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon kävellen. Sen lisäksi, että säästän siinä rahaa, näen myös paljon sellaisia paikkoja, jotka varmasti muuten jäisivät näkemättä. Mikäli kävely ei ole mahdollista, valitsen ensisijaisesti julkisen kulkuneuvon. Taksia käytän vain pakkotilanteissa, jos paikkaan ei pääse julkisilla tai julkisilla liikkuminen ei ole turvallista.

   

  Rokotukset

   

  Turvallisuuteen liittyy myös rokotukset. Rokotukset ovat taas sellainen, mitä ei kannata skipata. Yleisimmät tarvittavat rokotukset eivät suhteessa maksa paljoa, verrattuna siihen, että saisi jonkin taudin. Esimerkiksi ab-hepatiitti rokotus maksaa yhteensä n. 150€, ja on elinikäinen. Itse säästin jonkin verran kyseisen rokotteen ottamisessa, sillä tuolloin sain työni puolesta b-hepatiitti rokotteen, jolloin ottaessani ab-hepatiittirokotteen, maksoin vain rokotteiden erotuksen itse, jolloin a-hepatiitti rokotus tuli maksamaan minulle n. 20€. Tämäkin mahdollisuus kannattaa pitää mielessä, jos työskentelee sellaisissa tehtävissä joissa tarvitsee rokotussuojaa.

   
  DSCF3368
   

  Luonnossa patikoiminen on edullista, varsinkin jos riittävä varustus jo löytyy ennestään.

   

  Kohdemaasta tai -paikasta arvioin myös mitä aktiviteetit siellä maksavat. Madeira valikoitui kohteeksi mm. sen vuoksi, että siellä yksi merkittävimmistä ”nähtävyyksistä” on luonto. Luonnossa patikoiminen on edullista, varsinkin jos riittävä varustus jo löytyy ennestään. Patikoinnissakin usein valittavissa on eritasoisia reittejä. Helpot polut kulkee lenkkareissa, mutta haastavat reitit jo turvallisuuden vuoksi vaativat varmemmat vaelluskengät. Opiskelijana saan monesta nähtävyydestä alennusta, ja monet paikat hyväksyvät minun suomalaisen opiskelijakortin, sillä siinä on englanniksi myös tiedot. Kansainvälinen opiskelijakorttihan maksaisi lisää.

   

  Aktiviteetit voivat myös vaikuttaa lentojen hintaan, sillä jos ne vaativat varusteiden tuomista Suomesta, voi olla fiksumpaa ottaa lentolippu, johon sisältyy ruumaan laitettava matkalaukku, kuin ostaa erikseen ruumaan laitettava matkatavara. Sen vuoksi myös sain huomattavan säästön Madeiran matkassa. Matkatoimiston lentoihin sisältyi ruumaan laitettava matkalaukku, mutta halvimpiin lentoihin ei, ja matkalaukku olisi maksanut 50€ suunta. Aktiviteeteissä kannattaa myös huomioida matkavakuutus, sillä tavalliset matkavakuutuksen eivät sisällä kaikista extremeimpiä lajeja. Se mitkä lajit mikäkin vakuutus sisältää, riippuu vakuutusyhtiöstä. Jos haluaa harrastaa kaikista extremeimpiä lajeja, vakuutuksesta joutuu maksamaan enemmän. Itselläni on suurena haaveena kiivetä Annapurnalle joku päivä. Sinne ei pääse ilman helikopterivakuutusta, joka maksoi viimeksi, kun sitä tarkastelin n. 4000 €.

   
  DSCF2401
   

  Millaisia keinoja teillä on säästää matkakuluissa?
 • Joko luit nämä postaukset

  17 Comments

 • Avatar
  Reply Written by Neea 29.1.2018 at 17:14

  Samat keinot itselläkin käytössä halpojen matkojen etsinnässä! Mulla on joitain tuttuja, jotka on vienyt säästämisen uudelle tasolle, säästämällä just matkavakuutuksesta, mutta sitä en ikinä tekisi, koska koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Ja matkavakuutuksen hinta on suht alhainen turvallisuuden tunteen luojaksi.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 29.1.2018 at 20:22

   Joo, matkavakuutuksesta ei kannata tinkiä, varsinkaan jos matkustaa yhtään kauemmaksi tai Euroopan Unionin ulkopuolelle. Saattaa tulla kallis lasku, jos joutuu lääkäriin siellä, eikä ole vakuutusta. Sen jälkeen ei matkustella pitkään aikaan minnekään, kun joutuu maksamaan niitä sairaalamaksuja.

 • Avatar
  Reply NelliL 30.1.2018 at 07:00

  Me ei juuri lennetä muualle kuin Krakovaan mutta sinne ei halvalla oikein täältä pääse. Nyt tosin halpalentoyhtiö alkaa lentää maaliskuussa suoraan Krakovaan ja hinta tippui 300€…Voit kuvitella, että ollaan katsottu milloin sinne mentäisiin.
  Me yleensä nipistetään sitten hotellista, esimerkiksi ollaan B&B hostelleissa mieluummin kuin kalliissa hotellissa.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:22

   Muistaakseni itse maksoin joskus Krakovan lennoista jotain melkein 400 euroa, joten 300 euroa on jo iso alennus. Se on kuitenkin niin lyhyt matka, että halpalentoyhtiölläkin sen helposti lentää. Minäkään en hirveästi halua panostaa hotelliin, kun siellä ei kuitenkaan ole tarkoitus viettää aikaa.

 • Avatar
  Reply Sofia / Project Forever 30.1.2018 at 10:48

  Jos lentodiilit (facebookissa) ei ole vielä tuttu, kannattaa se laittaa seurantaan. Välillä sieltä löytää huippuhalpoja tarjouksia, me ostettiin lennot Gdanskiin 20e meno-paluu per henkilö. Muutoin samat säästökeinot käytössä kuin sinullakin: liikutaan julkisilla tai kävellen, yleensä käydään vain päivällisellä ravintolassa ja lounaalla napostellaan jotain katukojuista tai sitten jos majoitukseen kuuluu iso aamupala, lounas jää usein välistä.
  Myös ajoissa varaamalla voi säästää, usein halvimmat lentohinnat löytyy 6-4kk ennen matkaa, jonka jälkeen hinnat kallistuu. Sama pätee myös esim pitkän matkan junalippuihin.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:25

   Lentodiilit on kyllä seurannassa, mutta siellä usein lennot ovat juuri jollekin tietylle ajalle, jolle on vaikeampi saada vapaata tai säästettyä rahaa, sillä kalliimpien lentojen kohdalla matkustuspäivä on usein aika pian. Pyrin itsekin varaamaan lennot mahdollisimman hyvissä ajoin, mutta liian aikaisinkin varatessa niiden hinnat ovat korkeammat.

 • Avatar
  Reply Pirkko / Meriharakka 31.1.2018 at 14:30

  Maabongareina, joilla on jo yli 100 maata käytynä, matkustamme melko suunnitelmallisesti, eli lentotarjousten perässä tulee lähdettyä tosi harvoin, paitsi jos olemme ”välipalamatkana” jonkun Euroopan kaupunkiloman tarpeessa. Senioreina emme myöskään tapaa ottaa kovin huonoja lentoaikoja ja maksamme suorasta lennosta, paitsi joskus tosi pitkiä matkoja on kyllä hyvä pätkiä jo siksikin, ettei tarvitse istua koneessa liian pitkään yhteen menoon.
  Kohteissa aktiviteettien osalta tapaamme usein ajatella, että kun olemme tänne asti tulleet ja siitä maksaneet vaikka 1000 rahaa per nuppi, niin ei kannata sitten enää jättää väliin jotain retkeä, joka kuitenkin maksaa vaikka vaan 100 rahaa, sillä jos asia myöhemmin kuitenkin alkaisi kaduttamaan, niin uusinnalle tulisikin sitten jo hintaa 1100 rahaa 🙂
  Mutta kyllä me silti tapaamme aina vähän tsekata niin lentojen kuin hotellien hintoja ja valita edullisimmat omilla kriteereillämme, eli emme esimerkiksi lähes koskaan valitse 5 tähden hotellia, sillä olemme todenneet, että viihdymme hyvin jo 4 tähden hotelleissa ja sen yli menevä ylenpalttinen huomio vaikka henkilökunnan taholta ei kokemustamme paranna vaan saattaa jopa huonontaa sitä!

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:30

   Totta, että jos maksaa paljon jostain matkasta, jokin aktiviteetti on pieni kulu siihen verrattuna. Kuitenkin on paljon niitä, joilla ei ole varaa miettiä sitä siltä kannalta. Monella matkat jäisivät tekemättä, jos miettisi, että kerran sinne matkustaa ja maksaa siitä tietyn summan, niin sitten pitää pystyä rahaa siellä kuluttamaan mahdollisiin aktiviteetteihin, vaikka ne olisivat oman varallisuuden ulkopuolella.

 • Avatar
  Reply hanna 31.1.2018 at 14:35

  Nää on hyviä perusvinkkejä, joita osa ei varmasti tule edes ajatelleeksi. Kun matkustan yksin, mulla menee yleensä todella vähän rahaa sellaiseen ”hutilointiin” vaan budjetoin aika tarkasti mihin rahat menee. Sitten kun mukaan tulee esimerkiksi avopuoliso, ei asiaa tule niin paljon ajateltua ja hänen kanssaan ei oikein voikaan tehdä budjettimatkailua. 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:32

   Yksin matkatessa on helpompi säädellä budjettia, kun rahaa ei tarvitse käyttää toisen intresseihin. 😀 Toisen kanssa pitää maksaa sisään sellaisiinkin juttuihin, mitkä eivät ehkä itseään niin kiinnosta.

 • Avatar
  Reply Rosa 2.2.2018 at 17:08

  Lasten kanssa matkaillessa huomaa, että kaikki pienet istahdukset kahvilaan on aika kalliita stoppeja. Yksin matkustaessa pienet kahvilapysähdykset olivat matkailun suola. Nyt yritän jopa välttää niitä.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:34

   Kahviloissa kyllä helposti lasten kanssa tulee kuluja, kun annoksia harvemmin on lasten koossa. Onneksi vähän voi säästää sillä, että pullat jakaa lasten kesken. Kokonaista pullaa ei välttämättä kokonaan yksin jaksa syödä.

 • Avatar
  Reply Anita / My Tiny Travel Journal 2.2.2018 at 18:27

  Samalla kaavalla mennään varsinkin taksinkäytön kohdalla jos olen soolomatkalla. Perheen kanssa reissatessa taas saattaa joku lyhyt matka pisteestä A pisteeseen B olla taksilla samanhintainen, kuin jos ottaisi kaikille bussiliput. Esim. Kreetalla matka Haniasta hotellillemme. Kiitos uusista lennonetsintävinkeistä, mä olen ihan jumittunut vaan kyttäämään Norwegianin tarjouksia! 😀

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:39

   Suomessakin taksin käyttö saattaa tulla jopa edullisemmaksi usealla henkilöllä, kuin käyttää julkisia. Arlandasta lentokenttäbussi maksaa 120 kruunua, ja taksi halvimmillaan 500 kruunua. Jos taksissa on 4 henkilöä, mielellään maksaa sen 5 kruunua enemmän, että pääsee suoraan hotellille. Lentokenttäbussilta joutuu hankkimaan vielä sisäisen lipun, joka maksaa noin. 4 euroa, joten loppujen lopuksi säästöä ei juurikaan ole.

 • Avatar
  Reply Anna | Muuttolintu.com 3.2.2018 at 03:33

  Oma ykkösvinkkini on myös se, että menee sinne, minne halvimmalla pääsee. Kannattaa seurata Facebookissa etenkin erilaisia lentodiilisivustoja, en tiedä mitä niitä Suomessa on muita kuin Lentodiilit, mutta on varmaan muitakin. Ja etenkin halpojen lentoyhtiöiden sivuja ja odotella tarjouksia. Skyscannerin minne tahansa -toiminto on meillä myös kovassa käytössä 🙂

 • Avatar
  Reply Sannahof // Unelmamaja 3.2.2018 at 23:37

  Myös sesonkien ulkopuolella matkustaessa säästää usein. Lentojen kohdalla mietin myös, tuleeko edulliset lennot oikeasti halvemmiksi, kun ottaa huomioon kohdemaan hintatason vai saisiko muutaman kympin kalliimmilla lennoilla halvempaan kohteeseen matkan. Lentodiilit on myös kovassa kyttäyksessä, sinne ilmestyy välillä todellisia helmiä.

  • Avatar
   Reply Annukka || Ikkunalla 8.2.2018 at 13:43

   Itse pystyn hyvin matkustamaan sesonkien ulkopuolella ja sillä tavalla säästänkin paljon. Lapsien kanssa se onkin vaikeampaa, kun loma-ajat ovat juuri niitä sesonkiaikoja. Hintaa kannattaakin juuri katsoa kokonaisuutena. Vaikka lennot ovatkin kalliit, edullinen hintataso voi kompensoida sitä tai juuri toisinpäin.

  Leave a Reply