Vinkit Matkamessuille

Huomenna alkaa Matkamessut ja pääsin tänään jo kurkistamaan tarjontaa ammattilaisten päivässä. VisitArchipelago-osastolla (6n2-7) ja tarkemmin Naatalin pisteellä tapasin Brinkhall Sparkling Oy:n perustajan Jean-Marc Heringin, jonka suku on valmistanut shampanjaa Ranskassa. Nyt hän tekee Rymättylässä samalla menetelmällä omenakuohuviiniä. Mikäli viininvalmistus tai omenat yhtään kiinnostavat, suosittelen käymään juttelemassa Jean-Marcin kanssa.

DSC_0069
DSC_0077

Koko messujen paras kokemus syntyi kuitenkin Suomen Tullin (6n58) osastolla, jossa tapasin Rennin. Sain Renniltä pusuja. Ja vielä pusujen jälkeen tassua. Taisin rakastua. Jos kaipaat vähän rakkautta elämään, kannattaa etsiä Renni.

 

Lisäksi messuillahan on paljon matka-arvontoja, joihin osallistuu tietysti muutama muukin, mutta eihän sitä koskaan voi tietää, vaikka onni suosisikin ja lennot maailman toiselle puolelle napsahtaisi.

 

Rovaniemen-osastolla (6b48) pääsin maistamaan savuporosuklaata. Kovin vahvasti ei poro siinä maistunut, suosittelen käymään maistamassa, mikäli vielä on sitä siellä jäljellä.

DSC_0066

Rantapallon lavalla on paljon matkabloggaajia keskustelemassa eri teemoista. Itseäni kiinnostaa ainakin huomenna perjantaina Lähtöportti-blogin Mika, Satumilla-blogin Satu ja Merjan Matkassa-blogin Merja ovat keskustelemassa luontomatkailusta. Suomen luontoa olen itsekin kolunnut jo paljon, mutta ulkomailla luontomatkailukokemukseni ovat vielä ihan lapsen kengissä. Keskustelu alkaa 14:30.

 

Lauantailta löytyy kaksi keskustelua, jotka kiinnostavat erityisesti. Toinen liittyy suureen rakkauteeni, ruokaan, mihinkä muuhunkaan. Mutkia matkassa-blogin Emma, Cocoa etsimässä-blogin Arna ja Syö Matkusta Rakasta-blogin Meri ovat jakamassa parhaat vinkit ruokamatkailuun. Emman, Arnan ja Merin keskustelua pääsee kuuntelemaan kello 13 eteenpäin.

 

Toinen, ja kenties mielenkiintoisin keskustelu, liittyy yksinmatkailuun. Aiheeseen, joka herättää aina keskustelua. Voiko kaikkialle matkustaa yksin? Entä jos on yksin matkustava nainen? Aiheesta keskustelemassa ovat Adalmina’s Adventures –blogin Anna-Katri ja Travellover-blogin Annika. Tämä keskustelu onkin sopivasti juuri ennen ruokamatkailukeskustelua ja alkaa klo 12:30. Kaikkiin keskusteluihin on varattu puolituntia aikaa.

 

Perjantain osasto-ohjelmasta kiinnostukseni herätti Georgia viinimaana. Viiniammattilaisten ja -harrastajien keskuudessa georgialaiset viinit ovat kovassa nosteessa. Maalla on 8000 vuotta vanha viiniperinne, mutta itselleni tämä on kovin tuntematon viinimaa. Ehdottomasti haluan käydä tutustumassa aiheeseen paremmin. Petteri Harjula on kertomassa perjantaina klo 17-19 ja lauantaina klo 13-15 välillä Georgiasta viinimaana. Georgialaiset viinit löytyvät Lähialuematkojen osastolta (6n81).

2018_Matka_kuvaaja_Verna-Kovanen02

Kuva:Verna Kovanen

 

Mitkä jutut teitä kiinnostaa Matkamessuilla?

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply