Odotathan vielä hetken.

Instagram

 • Somen aitous on herättänyt keskustelua paljon. En näe kuvien muokkaamisessa mitään väärää, kunhan siinäkin pysyy järki kädessä. Se, että haluaa poistaa otsassa olevan jättifinnin, joka siinä ei muutenkaan aina ole, on ihan ok. Siinä vaiheessa kun oma kuva muokataan jonnekin ihan toiseen paikkaan kuin missä se on otettu, raja menee yli.

Ensimmäistä kuvaa olen muokannut. Olen muokannut kuvassa valotuksia, värisävyjä ja lisännyt filterin. Ensimmäiseksi muokkasin puhelimen Lightroomissa valotuksia ja sävyjä. Sitten lisäsin VSCO:n filtterin. Lopuksi säädin vielä valotuksia yms. Instan omalla editorilla. Toinen kuva on täysin muokkaamaton.

Kaipaan enemmän keskustelua mediakriittisyydestä. Toivoisin, että ymmärrettäisiin ilman, että avataan kaikki mitä kuvissa on muokattu, kuvien olevan käsiteltyjä, eivätkä edusta 100% aitoa tilannetta. 
Mediakriittisyys ei tarkoita sitä, että kritisoidaan käsiteltyjä kuvia käsittelyn vuoksi, vaan että ymmärretään niiden olevan käsiteltyjä, eikä sen vuoksi vastaa täysin todellisuutta.
 • Ihastuin Uunifetapastaan sen maun ja erityisesti helppouden vuoksi.
💚
Kaipasin sen rinnalle vaihtelua, joka olisi kuitenkin yhtä helppoa valmistaa, jolloin syntyi resepti Vihreään uunifeta-pastaan.
💚
Resepti löytyy nyt blogista👉🏻 Suora linkki profiilissa
 • Parikymppisenä olin varma, että tässä vaiheessa minulla olisi jo ura hyvässä putkessa, oma talo, lapsia ja hyvä mies rinnalla. Mitään näistä ei tällä hetkellä ole, ja en tiedä koenko nyt jotain ikäkriisiä.
🔸️
Parin viikon päästä tulee 35 täyteen ja tavallaan elämä on siinä vaiheessa kuin se on monella kymmenen vuotta nuoremmalla. Toisaalta noiden kymmenen vuoden aikana olen kokenut paljon sellaisia asioita, joista monella kaksvitosella ei ole hajuakaan. Kokemukset ovat olleet niin hyviä kuin pahojakin, opettavaisia, mutta myös viihdyttäviä.
🔸️
Tunnen kuitenkin jonkinlaista epäonnistumista, vaikka samaan aikaan tiedosta, että olen omista lähtökohdistani pärjännyt erinomaisesti. En tiedä johtuuko tämä epäonnistumisen tunne siitä millaisia odotuksia yhteiskunnalla on vai johtuuko se siitä millaisia odotuksia itselläni oli parikymppisenä.
🔸️
Toisaalta jossain määrin nuo parikymppisen unelmat on muuttuneet. Mukaan on tullut realismi. Helsingistä tuskin koskaan tulen taloa saamaan (koska hinta), ja nykyään haaveilenkin omasta talosta Italiasta, viinitarhojen keskeltä. Lapsia en tiedä tulisinko koskaan saamaan, vaikka olisikin muuten lähtökohdat siihen, sekin on ok. Jos minut on tarkoitettu äidiksi, tulen äidiksi jollain tavalla. Jos ei ole tarkoitettu, sekin on ok. Tavallaan löysin elämäni miehen, mutta elämä tuli meidän väliin. Välillä koen elämälle siitä katkeruutta, mutta lopulta se katkeruus on vain minulta pois, joten sekin on turhaa.
🔸️
Pitää vain elää hetki kerrallaan, asioihin voi pyrkiä, mutta sen jos minkä olen oppinut, että elämää ei voi suunnitella.
🔸️
Kokeeko kukaan muu paineita yhteiskunnan odotuksista?
 • Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!
🍓
Itse muistelen mielessäni äitiäni ja isoäitiäni, joka oli käytännössä äitini, ja mahdollistan töissä äideille ilon ja onnen hetkiä.
🍓
Toivottavasti kaikkien äitien aamu on alkanut hyvin harmaasta aamusta huolimatta. Parasta väriterapiaa harmautta vastaan on värikäs ruoka. Hyvä ruoka, parempi mieli ja siihen kun vielä yhdistää värit, harmauskaan ei haittaa niin paljoa.
 • Olisinpa valmistujaispäivän aamuna herännyt ilosta hyppien, mutta ennen kuin se edes tuli mieleeni, oli siellä pyörinyt monta muuta ajatusta.
▫️▫️
Kuvittelin tässä valmistuessani olevani onneni kukkuloilla, mutta vieläkään en koe mitään erityistä iloa. Ehkä tämän kaiken tunteettomuuden takana on pelko työllistymisestä.
▫️▫️
En minä pelkällä fysioterapeutin tutkinnolla mitään tee, eikä tällä kaikella työllä ole merkitystä, jos en pääse töihin. Vasta siinä vaiheessa, kun on työpaikka, voin sanoa valmistuneeni.
▫️▫️
Se palo, joka on aitoa unelmaa kohtaan, ei anna mahdollisuutta luovuttaa.
▫️▫️
Blogissa koko tarina kaikkineen vastoinkäymisineen unelman eteen työskentelemisestä.
👉🏻Suora linkki profiilissa.
🦄
 • Ensimmäinen aamu virallisesti fysioterapeuttina alkoi Vapun teeman mukaisesti munkkikahveilla saarimaisemissa. 🎉
Tänään juhlimiset on maltilliset, ehkä vähän simaa ja kakkua. Huomenna työpäivä, mutta ei vielä fyssarina.
🎉
Illalla blogi päivittyy ajatuksilla omien asenteiden ja pelkojen voittamisesta sekä mitä nyt valmistumisen jälkeen.
 • Tänään on avattu terassikausi grilliruuan ja sangrian kera.
🍹🥩
Vielä piti farkkutakki pitää päällä, mutta enää ei tarvitse odottaa pitkään, että senkin saa jättää kotiin.
☀️🕶
 • Viimeinen viikko menossa sairaslomaa. 🙌🏻 Tänään oli ihana jumpata, kun salin kattoikkunasta paistoi aurinko. Ihan kuin olisi ollut ulkona.☀️☀️
🔸️
Sen neljän viikon aikana, kun makasin 99% vain kotona, kaikki normaalit rutiinit katosi. Olen nyt yrittänyt saada liikunnasta taas rutiinin. Vaikka treenit ovat vielä melko kevyitä, niin kun nyt käyn säännöllisesti ja riittävän usein liikkumassa, on tapa helpompi pitää yllä sitten arjessakin.
🔸️
Sain muuten viestin, että miten voin olla salilla, kun olen sairaslomalla. Ihan vaan selvennykseksi, että ennen kuin voin palata töihin, pitää tuota leikkattua nilkkaa vahvistaa, jotta se kestää työskentelyn.
🌴🌴
Summer came in the gym.☀️☀️
 • Tällä hetkellä haaveilen vain olemisesta jossain missä palmut humisevat ja aallot liplattaa rantaan. Eikä tuore kookosjuoma haittaisi ollenkaan.
🥥🌴🥥
Todellisuudessa nyt ahdistaa tietämättömyys tulevasta ja sen seurauksena tuleva epävarmuus. Kesän työtilanne on vielä hyvin avoinna, enkä sen vuoksi uskalla pahemmin mitään lomiakaan suunnitella. Juhannuksena kyllä kutkuttaisi lähteä Barcelonaan.
🥥🌴🥥
Onko kenelläkään kokemuksia juhannuksen ajasta Barcelonassa?
 • Kymmenisen vuotta sitten, tai no ei nyt ihan kymmentä vuotta, mutta useampi vuosi sitten olisin ollut kirjoittamassa poliittisesta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innoissani. Tänä päivänä äänestin, koska koin sen olevan velvollisuus. En usko, että äänelläni on mitään todellista merkitystä. Vielä neljä vuotta sitten äänestin, koska uskoin, että äänestämällä voin vaikuttaa siihen millaisessa yhteiskunnassa voisin elää.
📣
En tiedä enää, että onko koko äänestys ja vaikuttaminen vain pelkkää sanahelinää ilman mitään todellista merkitystä. Kunpa voisin sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa, mutta todellisuudessa en tiedä voitko vaikuttaa. Äänestin, koska ajattelen, että eipä se hirveästi ottanut, vaikka ei annakaan.
📣
Ja vinkkinä, jos omaan ehdokkaan löytäminen on haasteellista, kannattaa valita puolue. Niin minäkin tein. Valitsin puolueen, joka lähinnä vastaa omia arvojani ja sieltä valitsin ehdokkaan ammatin ja sukupuolen perusteella.
📣
Blogissa enemmän ajatuksia tulevista vaaleista 👉🏻 suora linkki profiilissa.
🔸️🔸️
“We do not need magic to transform our world. We carry all of the power we need inside ourselves already.” – J.K. Rowling
 • Äägh, nyt meinaa mielen vallata negatiiviset ajatukset. Tietysti silloin kun en päässyt liikkumaan, ulkona oli mitä parhain sää. Ja nyt kun pystyisin olemaan ulkona, taivaalta tulee jotain p**kaa.
🕳
Päätin taistella näitä ajatuksia vastaan ensin herkkuaamupalalla ja vähän myöhemmin kampaajalla hemmottelulla.
🕳
Yksi asia mitä olen oppinut, että vaikka negatiivisia ajatuksia ei saa täysin pois (eikä tarvitsekaan saada, sillä ne kuuluvat elämään), lisäämällä positiivisia asioita elämään, ei negatiivisille asioille jää yhtä paljon tilaa.
🍓🍓
Good food, good mood!

Follow Me!

 • Vinkkejä parempiin ruokakuviin

  Opiskelujen tasapainoksi olen välillä päässyt mukaan myös mukaviin juttuihin. Jokunen aika sitten olin Santa Marian bloggaajille järjestämässä ruokavalokuvaus-workshopissa. Hyvän ruuan tilaisuudesta sai paljon vinkkejä siihen, miten ottaa parempia kuvia.

  Kesälomat alkoivat jo virallisesti viime viikonloppuna, mutta vielä aikamoinen lista tehtävien deadlineja on edessä. Nyt kun odottelen opettajalta neuvoja oppimistehtävään, kerkeän päivittämään blogiakin ja ajattelin jakaa teillekin muutamia vinkkejä, miten ottaa parempia ruokakuvia.

   

  Eilen Nuuksiossa käytin kyllä samoja vinkkejä myös ihan luontokuvaukseen, sillä loppujen lopuksi sillä ei ole väliä, että onko linssin toisella puolella värikäs ruoka-annos vai värikäs kukka-asetelma. Kummassakin tapauksessa värit ja muodot halutaan tuoda mahdollisimman hyvin esille.

   
  P5230500
  P5230497
   

  Valokuvaus

   

  Olen tykännyt valokuvata jo pitkään ennen kuin aloitin bloggaamisen. Olen opiskellut valokuvaamista aina yläasteelta lähtien enemmän ja vähemmän, mutta välillä kuvaamisen välillä on ollut pitkiäkin taukoja. Sen vuoksi monet tiedot ovat päässeet unohtumaan ja valokuvausvälineistökin on kehittynyt paljon. Aloittaessani kuvat kehitettiin pimiöissä, eikä niitä jälkikäteen pystytty muokkaamaan. Kuva joko onnistui tai ei onnistunut. Tänä päivänä kuvaakin pystytään parantelemaan, jos ei ihan ollutkaan nappilaukaisu.

   
  P5230531
  P5230532
  P5230504

  Valokuvausta meille oli opettamassa Studio Fotonokan yksi omistajista Kristiina Hemminki. Kävimme muun muassa läpi ruuan asettelua, jotta kuvat olisivat mahdollisimman hyviä.

   

  Vinkit valokuviin

   

  Pienet annokset ovat selkeitä visuaalisesti – eli kun kuvaat ruoka-annosta, ei kannata valita sitä kaapin isointa lautasta, vaan enemminkin se pienin. Isolle lautaselle asetellussa annoksessa on paljon erilaisia elementtejä, jotka tekevät kuvasta sekavan.

   

  Talvella moni varmasti kärsii valonpuutteesta. Sitä valoa sitten yritetäänkin saada vaikka mistä ja kaikki kodin lamput laitetaan päälle, jotta valoa olisi edes jotenkin riittävästi. Minä ainakin olen syyllistynyt tähän. Selkeiden kuvien kohdalla on kuitenkin tärkeää, ettei ole ns. sekavaloa, eli valo tulee monesta eri suunnasta. Silloin varjot katoavat ja kuvasta voi tulla hyvinkin levottoman näköinen, kun valoissa on eri sävyjä. Ratkaisuna tähän on valkoinen pinta ja kolmijalka. Valkoisen pinnan avulla valoa voidaan heijastaa lisää ja kolmijalan avulla pitkälläkään valotusajalla kuvista ei tule tärähtäneitä.

   

  Kuvissa usein halutaan korostaa jotain tiettyä kohtaa, ja sen korostamiseen vaikuttaa f-luku joka siis
  tarkoittaa valotusaukon kokoa. Mitä pienempi aukko, sitä tarkemmin tarkentaa tiettyyn pisteeseen ja ympäristö jää sumeammaksi. Varsinkin ruokakuvauksessa, ja kaikessa missä katse halutaan kohdentaa johonkin tiettyyn pisteeseen, hyvä perus f-luku on 2.8 ja 4 väliltä.

  P5230502
  P5230520

  Alex puolestaan jakoi meille vinkkejä, miten ruuasta saa houkuttelevamman näköisen kuvausta varten. Ammattilaisruokakuvissa ruuat harvemmin on valmistettu siihen pisteeseen, että ne olisivat riittävän kypsiä syömistä varten.  Moni meistä kuitenkin tekee ruokaa syötäväksi, eikä pelkästään kuvattavaksi, jolloin pienillä vinkeillä ruuasta saa herkullisemman näköistä.  Suola korostaa värejä. Jos raaka-aineet vaativat pidempää kypsentämistä, kannattaa mukaan laittaa suolaa, jolloin värit pysyvät helpommin kirkkaina. Valmistamisen jälkeen ruoka nuukahtaa helposti ja menettää kiiltävyytensä. Siihen keinona on vesi ja suihkepullo, joilla annos saa helposti freesiä ilmettä. Myös öljyä voi suihkauttaa tai sivellä ruuan pintaan, jolloin pinnasta tulee taas tuoreen näköinen.  Ruuan asettelulla on myös merkitystä siihen miltä kuva näyttää. Annos koostuu yleensä kolmesta pääkomponentista (esim. liha, peruna, kasvikset). Niiden asetteluun vinkkinä voi käyttää 1-3-7-asettelua. Eli yksi raaka-aine kello 1:n kohdalle, toinen kello 3:n ja kolmas kello 7:n kohdalle.

  P5230506

  Kiitos Santa Marialle ruokakuvaus-workshopin järjestämisestä. Sieltä saaduilla vinkeillä on kiva taas jatkaa bloggaamista ja viedä ruokakuviakin uudelle tasolle.  Bloggaajana pääsen toki mukaan moneen mukavaan tapahtumaan, mutta erityisesti tykkään tällaisista tapahtumista, jossa pystyy myös itse kehittymään bloggaajana ja kuvaajana.

   

  Millaisia ruokakuvia te haluaisitte nähdä?
 • Joko luit nämä postaukset

  No Comments

  Leave a Reply